سلامت

آندومتریوز در زنان چه نشانه هایی دارد؟

یکی از علت های بروز آندومتریوز در زنان رشد سلول های جنینی است. این سلول ها با رشد خود حفره های لگن و شکم را پر خواهند کرد.

مقدمه

ما می خواهیم در این محتوا در مورد بیماری آندومتریوز در زنان صحبت کنیم. پیش از هر چیز باید بدانیم بیماری آندومتریوز چیست و چه تعریفی دارد؟ منظور از آندومتریوز، رشد بافت های داخلی رحم در بخش هایی خارج از رحم می باشد. متداول ترین مکان برای بروز آندومتریوز در زنان، فضای داخلی لگن می باشد. داخلی ترین بافت رحم آندومتر نام دارد. هنگامی که این بافت در فضایی خارج از رحم شروع به رشد می کند باعث بروز آندومتریوز می شود. هنگام بروز بیماری آندومتریوز، بافت داخلی رحم به رشد طبیعی خود ادامه می دهد. نکته این جا است که مکان رشد این بافت نامناسب است و موجب بروز بیماری می شود. با ما همراه باشید تا در طول این محتوا در مورد دلایل بروز بیماری آندومتریوز و نشانه های آن صحبت کنیم.

آندومتریوز در زنان

علل ایجاد آندومتریوز در زنان

ما در بالا علامت ها و نشانه های بروز آندومتریوز در زنان را ذکر کردیم. در این بخش از محتوا می خواهیم بدانیم علت بروز این بیماری چیست؟ به طور کلی پنج دلیل و علت برای بروز آندومتریوز در زنان ذکر شده است. پنج مورد ذکر شده به شرح زیر هستند.

  • قاعدگی های عقب گرد
  • رشد سلول های جنینی درون رحم
  • جراحی و سزارین
  • بیماری های مربوط به سیستم ایمنی

منظور از قاعدگی عقب گرد چیست؟ در طول قاعدگی خونریزی صورت گرفته به گونه ای است که از بدن خارج می شود. اما در قاعدگی عقب گرد، خونریزی به شکلی است که وارد حفره لگن می شود. سلول های آندومتر وارد شده به حفره لگن به دیواره چسبیده و رشد می کنند. در نتیجه این رشد، بیماری آندومتریوز در زنان ظاهر می شود. علت دیگر بروز آندومتریوز در زنان رشد سلول های جنینی است. این سلول ها با رشد خود حفره های لگن و شکم را پر خواهند کرد. هنگامی که فضایی از حفره شکم به وسیله بافت آندومتر پوشیده می شود، زمینه برای ایجاد بیماری آندومتریوز بیشتر می شود.

 مورد دیگری که می تواند موجب ایجاد آندومتریوز در زنان گردد، انجام برخی عمل های جراحی است. به طور مثال در صورت داشتن سابقه سزارین و جراحی هیسترکتومی، امکان بروز بیماری آندومتریوز وجود دارد. دلیل این امر این است که ممکن است سلول های بافت آندومتر به ناحیه بریده شده در جراحی متصل شده و رشد کنند. وجود برخی بیماری های مربوط به سیستم ایمنی نیز می تواند موجب عملکرد ضعیف این سیستم شده و در نتیجه موجب آندومتریوز در زنان گردد.

 

 

درمان آندومتریوز در زنان

برای درمان آندومتریوز در زنان ابتدا لازم است پزشک متخصص وجود این بیماری را به درستی تشخیص دهد. برای تشخیص درست آندومتریوز در زنان، پزشک متخصص سوالاتی در خصوص چگونگی دوره قاعدگی و سوابق پزشکی و خانوادگی بیمار خواهد پرسید. همچنین پزشک زنان از معاینات لگنی نیز برای تشخیص خود استفاده خواهد کرد. همچنین از MRI، سی تی اسکن، تصویربرداری و سونوگرافی برای تشخیص آندومتریوز در زنان کمک گرفته می شود.

 پس از تشخیص این بیماری پزشک می تواند ابتدا درمان دارویی را شروع کند. در صورت بهبود بیماری، درمان ادامه پیدا می کند. اگر درمان دارویی جوابگوی بیماری نباشد می بایست از جراحی برای دستیابی به سلامتی استفاده کرد. شایع ترین روش جراحی برای این بیماری جراحی لاپاراسکوپی است. در این جراحی از لوله های نازک و یک دوربین مخصوص کمک می گیرند. علاوه بر این یک برش کوچک روی شکم بیمار ایجاد می کنند. در صورت برخورد با یک توده یا کیست، پزشک آن را از حفره شکم یا لگن خارج می کند.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید