خانم ها معمولاً در دوران پیش از یائسه شدن یعنی بین سنین 19 تا 50 سالگی، روزانه به 18 میلی گرم آهن نیاز دارند تا بتوانند از این طریق، میزان آهن موردنیاز بدن خود که در اثر خونریزی از دست داده اند را جبران کنند. اما این در حالی است که در دوران یائسگی، میزان نیاز بدن فرد به این میزان کاهش پیدا می کند و به 9 میلی گرم در روز می رسد.
توضیحاتی درباره دوران یائسگی و استفاده از مکمل آهن
مکمل آهن و استفاده از آن به ویژه قبل از دوران یائسگی و در دوران قاعدگی به خاطر خونریزی زیاد می تواند بسیار مؤثر و مفید باشد و فرد با استفاده از آن ها که در انواع مختلف موجود می باشند، می تواند کم خونی های ناشی از کمبود آهن در بدن را رفع و با بیماری های ناشی از کمبود آهن در بدن مقابله کند و به این ترتیب، می توان بیان کرد که افراد باید همواره توجه خاصی به تأمین میزان آهن بدن خود داشته باشند و در صورت ابتلای به کمبود آهن در بدن، هر چه سریع تر این کمبود را جبران نمایند تا بتوانند از عواقب و عارضه های ناشی از آن پیشگیری کنند. به گونه ای که بر اساس بررسی های صورت گرفته، زنان از سنین 19 تا 50 سالگی، باید روزانه 18 میلی گرم آهن دریافت کنند این در حالی است که در دوران یائسگی این مقدار به خاطر عوارض و اختلالات ناشی از آن کاهش یافته و تقریباً به 9 میلی گرم می رسد.
با وارد شدن فرد به سنین بالا از جمله یائسگی، ابتلای آن ها به پوکی استخوان و هم چنین کم خونی یکی از مشکلات رو به رشد سلامت عمومی می باشد. بنابراین، استفاده از مکمل های بسیار مؤثر در این زمینه از جمله مکمل آهن می تواند بسیار مؤثر و کارساز باشد و استفاده از آن ها می تواند مکانیسم های اساسی را در معرض دید قرار دهد و به درمان این بیماری استخوانی کمک کند.
باید بیان کرد که آهن از جمله یکی از فراوان ترین ترکیبات موجود در بدن انسان می باشد و در فرآیندهای بیولوژیکی متعدد، از جمله حمل و نقل اکسیژن، سنتز DNA و هم چنین تولید انرژی، دارای عملکردی بسیار کلیدی برای بدن می باشد. ضمن این که استفاده از آهن بیش از حد می تواند به عملکرد اندام ضرر برساند. در زنان، سطح آهن به شکل فریتین مشاهده شده است که به دنبال یائسگی و به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
هنگامی که زنان به سن یائسگی می رسند معمولاً به اختلالات فراوانی مبتلا می شوند که از جمله این اختلالات می توان به گرگرفتگی اشاره کرد که شایع ترین علائم دوران یائسگی می باشد و از دیگر علائم مربوط به این دوره، می توان به تعریق شبانه، خشکی واژن، بی خوابی، پوست تحریک شده، بی اختیاری ادرار، بد اخلاقی و هم چنین کاهش در میان علاقه فرد در برقراری روابط جنسی اشاره کرد که همه این علائم از فردی به فردی دیگر معمولا متفاوت می باشد.
زنانی که در دوران قاعدگی دچار خونریزی شدید می شوند، ممکن است که به کم خونی شدید مبتلا شوند و باید برای کمک به برطرف کردن این عارضه از مکمل آهن استفاده کنند و استفاده از این مکمل، به ویژه پیش از سن یائسگی دارای ارزش و اهمیت بسزایی می باشد به گونه ای که افراد می توانند با استفاده کردن از مکمل آهن، از اثرات ناشی از کمبود آن در دوران یائسگی نیز پیشگیری کنند. باید بیان کرد که افراد می توانند برای درمان کم خونی، علاوه بر استفاده از مکمل آهن، هم چنین از محصولات غذایی سرشار از آهن نیز استفاده کنند و آهن هم موجود در محصولات که هم در منابع حیوانی و آهن غیرهم نیز در منابع گیاهی به وفور یافت می شود و می تواند در این زمینه بسیار مؤثر و مفید باشد.
در دوران یائسگی پوست افراد معمولاً خشک و پر از چین و چروک و افتادگی می شود که ناشی از بالا رفتن سن و اثرات یائسگی و تغییر کلاژن و الاستین می باشد و در این دوران می باشد که میزان آهن بدن معمولاً از طریق مدفوع، ادرار و هم چنین لایه برداری سلول های اپیدرمی دفع می شود. بنابراین، افراد بهتر است که در دوران قبل از یائسه شدن از مکمل آهن استفاده نمایند تا بتوانند میزان کمبود آهن بدن در دوران یائسگی را تأمین کنند.
به طوری که می توان بیان کرد که مصرف آهن برای بانوان بعد از سنین یائسگی، 9 میلی گرم در روز می باشد که می توان بیان کرد که این میزان می تواند معادل با نصف آهن مجاز توصیه شده برای زنان قبل از دوران یائسگی باشد و باید در جریان باشند که مصرف بیش از حد آهن می تواند به دلیل افزایش تولید رادیکال های آزاد، منجر به افزایش ابتلای آن ها به بیماری های قلبی و عروقی شود.
علاوه بر این، هم چنین باید بیان کرد که سطح بسیار بالای آهن در بدن، افزایش سطوح کلسترول LDL یا کلسترول از نوع بد را به همراه داشته و هم چنین استفاده کردن از رژیم های غذایی با میزان بالایی از گوشت قرمز و غلات غنی شده برای استفاده زنان در دوران بعد از یائسگی، ممکن است منجر به افزایش پیدا کردن ذخایر آهن بیش تر از سطح مجاز و ایمن شود.
پس به طور کلی باید بیان کرد که پس از یائسگی، میزان نیاز فرد به دریافت آهن کاهش پیدا می کند و نیازی نیست که فرد آهن از دست رفته دوران قاعدگی خود را جایگزین کند و میزان آهن در دوران یائسگی، به رژیم غذایی و میزان سلامتی فرد بستگی دارد.
کلام آخر
در متن فوق به بررسی مکمل آهن و اهمیت استفاده از آن در دوران یائسگی پرداخته شده است که نتایج حاصل حاکی از آن است که در دوران یائسگی، معمولاً میزان آهن موردنیاز بدن نصف میزان آهن قابل استفاده افراد در دوران پیش از یائسگی می باشد.