به نظر شما چه فردی اعتماد به نفس دارد؟ فردی که نسبت به خودش احساس رضایتمندی و خشنودی داشته باشد بدون شک واجد این صفت است. این جمله بدان معنی نیست که او خودش را بی نقص می بیند بلکه او محدودیت های خود را با خوش بینی می پذیرد و تمرکز خود را بر روی نقاط مثبت میگذارد.
ارتباط اعتماد به نفس با رشد و توسعه فردی :
امروزه با توجه به تجارب همگی ما و مطالعات گسترده، هرگز نمیتوان تاثیر اعتماد به نفس در پروسه موفقیت را انکار نمود. معنای حقیقی این صفت این است که فرد به نکات مثبت شخصیتی و توانمندی های خود باور دارد و عمیقاً بر این اعتقاد است که میتواند از پس مسئولیت های محول شده به خوبی بر بیاید.
هنگامی که شما درباره خودتان احساس خشنودی داشته باشید دائماً وجودتان مملو از پالس های مثبت خواهد بود و همین امر نیز سبب جذب اتفاقات خوشایند و مثبت در زندگی شما خواهد شد.
اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که این ویژگی چگونه می تواند سبب رشد فردی و پیشرفت گردد؟ آیا می توان آن را به شیوه ای ارتقا داد ؟ صفتی اکتسابی است یا ذاتی؟
برای پاسخ به سوالات خود با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
چگونگی تاثیر اعتماد به نفس بر پیشرفت افراد :
هنگامی که افراد به این باور رسیده باشند که با توجه به توانمندی هایشان می توانند مسئولیت محول شده را به نحو احسن انجام دهند پس حاضر خواهند بود برای کسب تجربه های بیشتر ریسک کنند و در اغلب موارد برای آنها شکست یا عدم موفقیت اهمیتی ندارد چرا که حتی در این صورت هم شکست را سکویی برای موفقیت های آتی می بینند. طبیعتاً هرچه فرد قدرت ریسک پذیری بیشتری داشته باشد از فرصت های پیش آمده نیز بیشتر استفاده خواهد کرد و در نهایت احتمال موفقیت او بیش از افرادی است که فاقد اعتماد به خود و ریسک پذیری هستند.
به نظر شما چه فردی اعتماد به نفس دارد؟ فردی که نسبت به خودش احساس رضایتمندی و خشنودی داشته باشد بدون شک واجد این صفت است. این جمله بدان معنی نیست که او خودش را بی نقص یا بدون ضعف می بیند بلکه او محدودیت های خود را با خوش بینی می پذیرد و تمرکز خود را بر روی نقاط مثبت میگذارد.
افراد موفق بر این باورند که هر انسانی اگر بر روی توانمندی هایش متمرکز گردد در آن زمینه به موفقیت خواهد رسید.
گاهی با برخی از افراد مواجه می شویم که با وجود استعداد های متعدد، تحصیلات آکادمیک بالا و ضریب هوشی بسیار خوب به علت عدم اعتماد و باور درونی نمی توانند در دنیای کار موفق شوند. مهم نیست چقدر توانمند هستید و چه آپشن هایی دارید هنگامی که به خودتان باور نداشته باشید هرگز نمی توانید توانمندی های بالقوه خود را بالفعل کنید.
اعتماد به نفس و دلایل باور به خود :
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چرا باید به خودتان باور داشته باشید؟
- اگر شما خودتان را دوست نداشته باشید چرا زحمت آن را باید دیگری بکشد؟
بله اگر شما به خودتان و توانمندی هایتان ایمان نداشته باشید فرد دیگری این کار را برای شما نخواهد کرد. به طور مثال هنگامی که قرار است دست به شروع یک بیزینس جدید بزنید احتمال اینکه کسی در ابتدای مسیر با شما همراه شود کم است و این دقیقا زمانی است که شما باید به توانمندی و پیروزیتان ایمان داشته باشید.
- اعتماد و باور به خود = شانس بیشتر برای موفقیت
چنانچه فرد فاقد عزت نفس درونی باشد در هنگام برخورد با اولین مشکل و چالش مایوس می شود و فکر می کند که نمی تواند از آن مانع عبور کند اما هنگامی که شما واجد عزت نفس باشید هرگز به راحتی از اهدافتان دست نمی کشید و حاضرید برای کسب آنها بجنگید چرا که باور دارید لایق پیشرفت و رشد هستید.
- واقع بینانه به وقایع نگاه کنید
هنگامی که شما به خودتان باور داشته باشید پس از ناکامی ها می دانید که شکست بخشی از پروسه موفقیت است و هرگز از آن در ذهنتان فاجعه نمی سازید و از آنها درس می گیرید. افرادی که فاقد اعتماد و عزت نفس باشند دائماً در حال سرکوب کردن خودشان هستند، همین خصلت سبب میشود تا نه تنها هرگز ریسک نکنند بلکه پس از شکست نیز سریعاً مایوس شده و عقب بکشند.
- اعتماد به نفس شما الهام بخش تان خواهد بود
افرادی که فاقد این خصیصه باشند در حقیقت خود را لایق زندگی بهتر، پیشرفت و ثروت نمی بینند. پس اگر نمیتوانید پیشرفت کنید به درونتان مراجعه کنید و از خود بپرسید به راستی من خودم مانع پیشرفتم هستم یا فرد دیگری؟
هنگامی که شما واجد اعتماد به نفس مثبت باشید. دائماً به حالت های مثبت فکر می کنید و به آینده امیدوارید و همین احساس مثبت محرک پیشرفت شما خواهد شد.
بسیاری از افراد موفق بر این باورند که طرز تفکر شما و احساس درونیتان نسبت به خودتان آینده شما را رقم می زند پس اگر در این زمینه احساس ضعف می کنید در جهت رفع آن تلاش کنید.
احتمالاً تا به اینجا متوجه اهمیت اعتماد به نفس در رشد و توسعه رفتار فردی شده اید و حال این سوال در ذهن شما نقش بسته است که چگونه می توانم این خصلت را در خود ارتقا دهم. در ادامه به صورت مختصر به شرح این موضوع می پردازیم.
راه حل های افزایش اعتماد به نفس :
- خودتان را بپذیرید و دوست داشته باشید
گاهی برخی از افراد نسبت به خودشان بسیار سخت گیرند، توانمندی و موفقیت های خود را نمی بینند و در مقابل پیشرفت دیگران برایشان بسیار پررنگ است و همین موضوع سبب کاهش عزت نفس آنها می گردد.
خودتان را با تمامی محدودیت هایتان دوست داشته باشید و بپذیرید که هیچ انسانی کامل نیست، چرا که در این حالت می توانید تمرکز و انرژی خود را بر روی نقاط مثبت تان بگذارید.
- سعی کنید در جمع های کوچک حضور پیدا کنید
اگر برایتان سخت است که در جمع های بزرگتر حضوری یابید و یا صحبت کنید، سعی کنید این کار را با جمع های کوچک تر شروع کنید و همچنین با انجام کارهای کوچک تر و موفق شدن در آن ها تلاش کنید ریشه اعتماد به نفس را در وجودتان قوی تر کنید.
نکته پایانی و نتیجه گیری :
اعتماد به نفس خصلتی کاملاً اکتسابی است پس شما می توانید با آموزش و تمرین آن را بدست آورید. تنها کافیست از انجام تجربه های جدید نترسید. برای تقویت عزت نفس می توانید از کتاب، پکیج و یا پادکست های آموزشی بهره ببرید.