آیا درباره اسید آزلائیک اطلاعاتی دارید؟ اسید آزلائیک یک ماده طبیعی دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و لایه برداری بوده که جهت درمان جوش و آکنه موثر می باشد.
توضیحاتی درباره اسید آزلائیک
اسید آزلائیک یک ماده طبیعی است که در ترکیب گندم، جو و چاودار وجود دارد. این ماده طبیعی دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و لایه برداری بوده که جهت درمان آکنه های پوستی و انواع جوش موثر می باشد.
روش های مختلفی برای مراقبت از پوست و جوانسازی پوست وجود دارد. اسید آزلائیک با مهار سنتز ملانین یا رنگدانه های پوستی در درمان ملاسما و هایپر پیگمانتاسیون یا لکه های پوستی مناسب است. آزلائیک اسید یک نوع دی کربوکسیلیک اسید است که موجب لایه برداری پوست می شود. با استفاده از این ماده مخمرهایی بر روی پوست شده که باعث ایجاد رطوبت مناسب در پوست و باز شدن منافذ مسدود شده پوست می گردد.
داشتن پوستی زیبا و شاداب مورد پسند تمام افراد اعم از خانم و یا آقا، در هر رده سنی می باشد. حفظ سلامتی و شادابی پوست، موجب ایجاد جوانسازی پوست می گردد. به دلایل مختلف مانند افزایش سن، قرار گرفتن در معرض تابش نور مستقیم خورشید، عوامل ژنتیکی، استرس، داشتن رژیم غذایی نامناسب، اختلالات هورمونی، ابتلا به بیماری ها، آلودگی هوا و … پوست دچار مشکلات زیادی می شود.
فواید استفاده از آزلائیک اسید
اسید آزلائیک یک ماده با خواص باورنکردنی جهت مراقبت از پوست می باشد. مصرف این ماده موجب برطرف شدن التهابات پوستی، جوش و جای جوش می شود. برخی از خواص معجزه آسای این ترکیب برای مراقبت از پوست عبارتند از:
- لایه برداری: اسید آزلائیک قدرت نفوذ به داخل منافذ پوستی را دارد. این ماده موجب از بین رفتن سلول های مرده از سطح پوست می شوند. سلول های مرده موجود بر روی پوست، باعث مسدود شدن منافذ پوستی و تیرگی پوست می گردند.
- ضد التهابی: آزلائیک اسید جهت کاهش تورم های پوست ناشی از التهابات پوستی و تسکین تحریکات پوستی، بسیار کمک کننده است. استفاده از این ماده باعث بهبود هایپرپیگمانتاسیون ناشی از التهابات و جوش می شود.
- از بین بردن جوش ها و آکنه: اسید آزلائیک دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده، به همین دلیل درمان بسیار موثری برای جوش و آکنه می باشد. لازم است بدانید که عامل ایجاد کننده جوش و آکنه باکتری است.
- یکدست کردن رنگ پوست: آزلائیک اسید با مهار عملکرد تیروزیناز موجب کاهش التهاب و قرمزی جوش های پوستی می گردد. در نتیجه پوستی صاف و یکدست ایجاد می شود.
- بی خطر برای خانم های باردار: خانم های باردار می توانند از این ماده برای برطرف کردن مشکلات پوستی خود استفاده کنند.
- ضد کراتینیزه: این ماده تولید پروتئین کراتین را کنترل می کند. در نتیجه از ایجاد سلول های مرده که باعث پوسته پوسته شدن پوست و شکننده شدن ناخن ها می شوند، جلوگیری می کند.
- درمان ریزش مو: محصولات دارای اسید آزلائیک در درمان ریزش مو بسیار تاثیرگذار می باشند.
- خواص آنتی اکسیدانی: اسید آزلائیک با مهار عملکرد رادیکال های آزاد، از بروز آسیب های پوستی، ایجاد چین و چروک پوستی، افتادگی و شل شدگی پوست جلوگیری می کند.
نحوه استفاده از اسید آزلائیک
اگر برای اولین بار از اسید آزلائیک استفاده می کنید، از این محصول مراقبت از پوست به صورت یک روز در میان مصرف کنید. از این محصول به اندازه کافی بر روی تمام پوست صورت و یا قسمت های خاصی از پوست به صورت یک لایه نازک بمالید. مصرف زیاد این محصول توصیه نمی شود زیرا موجب بروز تحریک پوستی می گردد.
.حدود 20 دقیقه قبل از استفاده از اسید آزلائیک، پوست صورت را تمیز بشویید و منتظر بمانید تا کاملا خشک شود. سپس لایه نازکی از آزلائیک اسید را بر روی پوست بمالید. مدت 20 دقیقه صبر کنید تا مواد جذب پوست شوند. سپس با آب ولرم پوست خود را بشویید.
کسانی که قبلا از محصولات دارای اسید آزلائیک استفاده کرده اند و پوستشان با این ماده آشنایی دارد، می توانند روزی 2 بار در ساعات مشخص از این محصول استفاده کنند. قبل از استفاده از این محصول ظرف حاوی این ماده را به خوبی تکان دهید. در زمان استفاده مراقب باشید محصول با چشم و دهان تماس پیدا نکند.
بهترین زمان استفاده از اسید آزلائیک، شب ها می باشد زیرا این ماده یک لایه بردار شیمیایی بوده و موجب حساسیت بیشتر پوست در برابر نور خورشید می شود. البته استفاده از آزلائیک اسید در طول روز زیر کرم ضد آفتاب مناسب مشکلی ایجاد نمی کند.
مدت زمان درمان جوش با آزلائیک اسید
مدت زمان درمان جوش و آکنه با اسید آزلائیک با توجه به نوع پوست فرد ، مدت زمان تاثیر محصول و تجویز پزشک متفاوت است. اگر از این محصول به صورت روزانه استفاده می کنید، بعد از گذشت 3 ماه نتیجه درمان جوش و جای جوش را خواهید دید. در برخی افراد بعد از گذشت 4 الی 6 هفته، نتیجه درمان قابل مشاهده است. توجه داشته باشید مصرف محصول را تا رسیدن به نتیجه دلخواه ادامه دهید.
عوارض اسید آزلائیک
در هفته های اولیه مصرف اسید آزلائیک بروز عوارض جانبی مانند احساس خشکی پوست، خارش، پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست کاملا طبیعی می باشد. در صورت استفاده زیاد از آزلائیک اسید در اوایل دوره مصرف، حساسیت پوستی ایجاد شده و پوست دچار برون ریزی و تخلیه پوستی می شود. با مصرف کم و محدود از این ماده در اوایل دوره، از بروز تحریکات پوستی و ایجاد جوش جلوگیری کنید.
اگر بعد از گذشت 20 دقیقه از شستشوی پوست، از اسید آزلائیک استفاده کنید، احتمال بروز خارش و قرمزی پوست کاهش می یابد. خارش و قرمزی پوست بعد از گذشت یک هفته از مصرف این ماده از بین می رود. در برخی مواقع مصرف آزلائیک اسید بر پایه کرم، موجب بسته شدن منافذ پوستی و بروز جوش های سرسیاه می گردد.
عوارض جدی تر استفاده از اسید آزلائیک
کسانی که به ترکیب آزلائیک اسید حساسیت دارند، نباید از محصولات دارای این ماده استفاده کنند. در برخی از افراد استفاده از محصولات مراقبتی دارای این ماده، می تواند باعث بروز عوارض جدی شود که عبارتند از:
- بروز تاول هایی بر روی پوست
- ایجاد کهیر
- تورم پوست
- سفتی مفاصل
- بروز تب
- ایجاد مشکلات تنفسی
- روشن شدن بخش هایی از پوست تیره و ایجاد ناهماهنگی بر روی پوست
کلام آخر
اسید آزلائیک یکی از مواد بسیار تاثیرگذار در درمان جوش، آکنه و جای جوش می باشد. با مصرف این ماده درخشندگی و زیبایی پوست ایجاد می گردد. جهت کسب نتایج مطلوب درمان با اسید آزلائیک باید صبور باشید.