سلامت

اهمیت مکمل آهن در دوران پریودی

دوران پریودی معمولاً خانم ها با کم خونی در بدن خود رو به رو می شوند که باید برای کمک به درمان آن از مکمل آهن استفاده کنند و کمبود آهن را جبران نمایند.

توضیحاتی درباره دوران پریودی  

یکی از عناصر و ترکیبات بسیار مؤثر و مفید برای بدن افراد و به ویژه خانم ها آهن می باشد. از آن جایی که میزان زیادی از آهن بدن خانم های باردار در دوران عادت ماهیانه به خاطر خون ریزی زیاد از دست می رود، بنابراین این افراد باید این میزان آهن را تأمین و کمبود آن در بدن را جبران نمایند. زمانی که آهن موردنیاز بدن کم باشد منجر به ابتلای فرد به بیماری هایی از قبیل کم خونی های ناشی از فقر آهن در بدن می شود و باید بیان کرد که زنان در دوران پریودی که مدت زمان آن بین 3 تا 7 روز طول می کشد، به طور تقریبی حدود 220 الی 250 میلی گرم از آهن موردنیاز بدن خود را از دست می دهند که باید نسبت به جبران آن اقدامات لازم را انجام دهند و از مکمل آهن استفاده کنند.

به طور کلی، مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که تقریباً 10 درصد از زنان بیش از 1.4 میلی گرم آهن را از طریق خونریزی قاعدگی از دست می دهند و مقدار کل خون از دست رفته در دوران پریودی، بین 30 تا 180 میلی لیتر با میانگین 80 میلی لیتر در هر دوره پریودی متغیر می باشد. علاوه بر این، از دست دادن خون متوالی بیش از 60 میلی لیتر در هر دوره قاعدگی، ذخایر آهن بدن را تخلیه می کند و از دست دادن بیش از 80 میلی لیتر در هر دوره پریودی، ممکن است نشان دهنده کم خونی بالینی باشد. پس باید بیان کرد که کمبود آهن، تقریباً 20 تا 25 درصد از جمعیت جهان را عمدتاً کودکان و زنان را تحت تأثیر قرار می دهد. به همین دلیل است که معمولاً بیان می شود که کمبود آهن در زنان به دلیل از دست دادن خون قاعدگی بیش تر است.

بر اساس بررسی های صورت گرفته، تقریباً 65 درصد آهن در هموگلوبین ذخیره می شود و آهن در متابولیسم انرژی، رشد سلولی، اتصال اکسیژن، واکنش های آنزیمی و سنتز انتقال دهنده های عصبی نقش بسیار مؤثر و مفیدی دارد. گزارش های صورت گرفته حاکی از آن است که بین 3 تا 24 میلی گرم آهن هر سیکل قاعدگی از دست می رود و شواهد حاکی از آن است که کمبود آهن با کم خونی می تواند پیامدهای بسیار منفی در بزرگسالان و به ویژه اختلالات عصبی شناختی داشته باشد. علاوه بر این، پیامدهای کمبود آهن می تواند شامل کاهش ظرفیت کاری، کاهش عملکرد سیستم ایمنی، اختلال در عملکرد شناختی و حافظه و هم چنین عوارض در بارداری باشد.

پس به این نتیجه می رسیم که دوران پریودی، شایع ترین دوران برای از دست دادن خون و ایجاد کم خونی در بدن زنان می باشد و باید برای تأمین میزان خون و مبارزه با کم خونی، از مکمل آهن استفاده شود. به طوری که باید بیان کرد که زنان در دوران قبل از یائسگی، به خاطر پریود شدن، تا 2 برابر بیش تر از مردان به مصرف مکمل آهن روزانه نیاز دارند.

باید بیان کرد که استفاده از مکمل آهن یکی از ضروری ترین نیازهای بدن خانم ها می باشد اما باید در جریان باشند که استفاده از آن ها را به درستی انجام دهند. افراد می توانند با استفاده از مکمل آهن، به مدت 2 تا 3 روز میزان آهن موردنیاز بدن خود را تأمین و با کم خونی های ناشی از کمبود آهن مقابله کنند و هم چنین مشکل کمبود آهن در بدن را رفع نمایند.

افراد باید از مکمل آهن در دوران پریودی در زمان خاصی و مطابق با دستورات پزشک خود استفاده کنند. باید بیان کرد که استفاده از مکمل آهن در دوران پریودی می تواند بسیار مؤثر و مفید باشد و زمانی که خانم ها با کمبود این ماده بسیار مقوی در بدن خود رو به رو می شوند، ساده ترین راه برای مقابله با کمبود آن، استفاده از قرص آهن می باشد و با استفاده از آن ها می توان در کم ترین زمان ممکن، میزان آهن موردنیاز بدن را تأمین و با عوارض و اختلالات ناشی از کمبود آهن در بدن مقابله کرد. زمانی که افراد به کم خونی و یا افت آهن در بدن خود مبتلا می شوند و ممکن است که به علائم و نشان هایی از قبیل سرگیجه، رنگ پریدگی، خستگی و هم چنین سردرد مبتلا شوند. حال ممکن است سوال پرسیده شود که شایع ترین نشانه های کم خونی ناشی از کمبود آهن کدامند؟ باید بیان کرد که از جمله این علائم می توان به تمایل شدید به خوردن چیزهایی غیر از غذا از قبیل یخ، گل، خام، گچ یا کاغذ اشاره کرد.

زمانی که میزان اکسیژن موردنیاز در بافت های بدن به خاطر کمبود آهن کم می شود، می تواند منجر به احساس اضطراب و نگرانی در افراد شود و باید بیان کرد که این نوع نگرانی ها معمولاً با بالا رفتن و تأمین کردن میزان آهن موردنیاز بدن برطرف می شود.

داشتن عفونت های مکرر از دیگر علائم کمبود آهن در بدن می باشد و باید بیان کرد که برای سلامت سیستم ایمنی بدن، استفاده از مکمل آهن بسیار اساسی و لازم است و کمبود آن ممکن است که بدن را از حالت عادی خود خارج و منجر به بیماری مفرط در بدن شود.

علاوه بر موارد ذکر شده، باید از دیگر نشانه های کمبود آهن به سردی دست و پا اشاره کرد و باید در این زمینه به تأمین میزان آهن موردنیاز بدن کمک کرد.  

کلام آخر

زنان در دوران پریودی معمولاً بیش تر در معرض کم خونی های ناشی از کمبود آهن در بدن می باشند به خاطر این که آن ها در طول مدت ابتلای به عادت ماهیانه، مقدار زیادی از خون خود را از دست می دهند و باید آهن از دست داده بدن را تأمین کنند و به این خاطر از مکمل آهن استفاده می کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید