در متن زیر به بررسی ویتامین دی و نقش آن در بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن افراد پرداخته می شود.
توضیحاتی درباره ویتامین د و اهمیت آن در تقویت سیستم ایمنی بدن
باید بیان کرد که سیستم ایمنی بدن، می تواند از بدن افراد در برابر موجودات خارجی مهاجم دفاع کند و ایمنی محافظتی را تقویت نماید و در عین حال، تحمل خود را حفظ می کند. امروزه پیامدهای کمبود ویتامین دی بر سیستم ایمنی در سال های اخیر واضح تر شده است و در زمینه کمبود ویتامین دی، به نظر می رسد که در میزبانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به خود ایمنی می باشد، حساسیت بیش تری نسبت به عفونت و دیاتز وجود دارد. از مهم ترین تأثیرات ویتامین دی، برای کمک به ارتقای هموستاز کلسیم و ارتقای سلامت استخوان ها و مفاصل افراد می باشد و باید بیان کرد که ویتامین دی، جذب کلسیم را در روده کوچک افزایش می دهد و تمایز استئوکلاست و بازجذب کلسیم استخوان را تحریک می کند. علاوه بر این، می توان بیان کرد که ویتامین موردنظر، هم چنین می تواند معدنی شدن ماتریکس کلاژن در استخوان ها را افزایش دهد و در انسان، ویتامین دی، از رژیم غذایی به دست می آید و یا در پوست سنتز می شود.
یکی از راه های بسیار مؤثر برای کمک به جذب ویتامین دی، از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و از طریق پوست می باشد و سنتز آن نیز تحت تأثیر عرض جغرافیایی، فصل، استفاده از ضد آفتاب و رنگدانه های پوستی می باشد. باید بیان کرد که ملانین اشعه UVB را جذب می کند و هم چنین سنتز ویتامین دی را از طریق 7 دی هیدروکلسترول مهار می کند.
علاوه بر موارد ذکر شده در فوق، باید بیان کرد که تعداد زیادی از شواهد علمی نشان می دهند که ویتامین دی می تواند بر سیستم ایمنی بدن افراد تأثیرگذار باشد و با استفاده از آن می توان به حمایت از سلامت سیستم ایمنی بدن کمک کرد و علاوه بر این، باید بیان کرد که این نوع ویتامین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن افراد عمل کرده و کمبود آن با اختلالات ایمنی و افزایش خطر ابتلا به عفونت در ارتباط می باشد. باید بیان کرد که ویتامین مورد بررسی تنها یک ماده مغذی نمی باشد و هورمونی است که تقریباً در هر سلول و بافت بدن گیرنده دارد. تحقیقات صورت گرفته، سطوح ویتامین دی را با بیش از 53 حالت مختلف بیماری از قبیل آلزایمر، سرطان، ام اس، پوکی استخوان، دیابت، افسردگی و هم چنین کوید 19 مرتبط کرده است و هم چنین تخمین زده می شود که حدود 3 درصد از ژنوم انسان توسط سیستم غدد درون ریز ویتامین دی تنظیم می شود و بیش از 1000 ژن در بدن انسان تحت تأثیر قرار می گیرند.
در متن زیر به بررسی ویتامین دی و نقش آن در بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن افراد پرداخته می شود.
لازم به ذکر است که ویتامین دی از طریق مکانیسم های مختلفی در ایمنی بدن نقش دارد و در تنظیم پاسخ ایمنی ذاتی و تطبیقی در بدن نقش دارد. این ویتامین با تعامل با گیرنده های ویتامین دی بر روی سلول های ایمنی ذاتی در سراسر بدن، بر سلامت سیستم ایمنی بدن افراد تأثیرگذار می باشد و باید بیان کرد که ایمنی ذاتی اولین خط دفاعی غیر اختصاصی بدن در برابر پاتوژن های خارجی می باشد.
از دیگر ویژگی ها و خصوصیات استفاده از ویتامین دی در راستای کمک به بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن افراد باید بیان کرد که این ویتامین می تواند با تنظیم فعالیت سلول های ایمنی که باعث ایجاد پاسخ های ضد ویروسی می شوند، منجر به ایجاد ایمنی در بدن شده و با عفونت های موجود در آن مقابله نماید. ویتامین دی می تواند به گیرنده های سلول های ایمنی از قبیل نوتروفیل ها، ماکروفاژها و سلول های کشنده طبیعی متصل شود. باید بیان کرد که ویتامین دی با تحریک کردن این سلول ها، به دنبال آن است تا پپتیدهایی با خواص ضد ویروسی تولید کند که از بدن در برابر پاتوژن های خارجی دفاع می کند. علاوه بر این، باید بیان کرد که ویتامین دی با سرکوب کردن التهاب های مرتبط با پاسخ ایمنی ذاتی و تطبیقی به عنوان تعدیل کننده و هم چنین بهبود دهنده سیستم ایمنی بدن افراد عمل می کند.
علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، باید بیان کرد که بسیاری از مطالعات به نقش ویتامین دی در ایجاد ایمنی در برابر عفونت های ویروسی و تنفسی پرداخته اند و یک مطالعه صورت گرفته نشان داده است که مکمل های حاوی ویتامین دی می توانند به طور قابل ملاحظه ای، خطر عفونت حاد دستگاه تنفسی را کاهش دهند و هم چنین مطالعه دیگری نیز نشان داده است که هر 10 نانومولار در لیتر افزایش ویتامین دی خون، می تواند خطر عفونت های تنفسی را تا 7 درصد کاهش دهد.
علاوه بر این، هم چنین باید بیان کرد که ویتامین دی می تواند در برابر آنفولانزا و هم چنین سرما خوردگی ایمنی ایجاد نموده و کمبود آن می تواند در فصل زمستان که فصل ابتلای افراد به سرما خوردگی و آنفولانزا می باشد و این بیماری ها به اوج خود می رسند، بیش تر شود. بنابراین، افراد می توانند با افزایش در سطح ویتامین مورد بررسی در این متن در بدن خود، خطر ابتلای بدن به این عارضه ها و اختلالات را کاهش دهند.
بررسی های صورت گرفته دیگری نیز حاکی از آن است که سطوح پایین ویتامین دی می تواند خطر ابتلای فرد به بیماری های خود ایمنی از قبیل آرتریت روماتوئید، دیابت شیرین و هم چنین بیماری های التهاب روده را افزایش دهد. بنابراین، افرادی که تحت تأثیر این عوارض قرار می گیرند، اغلب دارای سطوح پایین ویتامین دی می باشند و باید کمبود آن در بدن را جبران کنند.
کلام آخر
در متن فوق به بررسی ویتامین دی و مهم ترین خاصیت آن در بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن افراد پرداخته شده است و کمبود آن در بدن می تواند منجر به ایجاد عارضه هایی شود که در متن به آن ها اشاره شده است.