سلامت

برای تقویت بینایی این موارد لازم است

آیا درباره  تاثیر مکمل بینایی برای تقویت چشم اطلاعاتی دارید؟ تغذیه کامل چشم موجب بهبود قدرت بینایی و افزایش کیفیت زندگی می شود.

توضیحاتی درباره مکمل بینایی

استفاده از مکمل بینایی با تغذیه بهتر و کامل تر چشم، موجب بهبود قدرت بینایی می شود. مصرف این مکمل با ترکیبات آنتی اکسیدانی خود، موجب تقویت چشم ضعیف شده می شود.

عوامل موثر بر کاهش قدرت بینایی

دلایل مختلفی مانند ژنتیک، افزایش سن، تغذیه ضعیف، فشار زیاد به چشم، استفاده زیاد از سیستم کامپیوتر و موبایل و … می توانند باعث تضعیف چشم ها شوند. 

  • استفاده از لنزهای چشمی بی کیفیت
  • استفاده طولانی مدت از سیستم های هوشمند
  • استفاده نکردن از عینک آفتابی در مواقع قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای مدت طولانی
  • استفاده از لب تاپ، موبایل و کامپیوتر در شب
  • نزدیک کردن کتاب و موبایل به چشم
  • مالیدن دستهای کثیف به چشم
  • داشتن سبک زندگی اشتباه

 

رابطه تغذیه با سلامت چشم

 مصرف ماهی ها به خصوص ماهی قزل آلا که دارای میزان زیادی اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، می توانند موجب تقویت بینایی و افزایش سلامتی شبکیه چشم شوند. مصرف اسیدهای چرب امگا 3 از خشکی چشم جلوگیری می کنند.

تخم مرغ یک غذای عالی و در دسترس همگان، جهت تقویت بینایی می باشد. زرده تخم مرغ دارای ویتامین A، روی، گزانتین و لوتئین می باشد که همه به بهبود عملکرد سیستم بینایی کمک می کنند. ویتامین ای موجود در زرده، موجب حفظ سلامتی قرنیه چشم می شود. وجود لوتئین وگزانتین موجود در زرده هم احتمال خطر ابتلا به بیماری های آب مروارید و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را کاهش می دهد.

بادام یکی از مغزهای بسیار فوق العاده موثر، جهت تقویت بینایی است. وجود ویتامین E موجود در بادام  از تخریب ماکولای وابسته به سن و ابتلا به آب مروارید جلوگیری می کند.

تقویت بینایی با ورزش چشم

انجام تمرینات ورزشی روزانه و ورزش چشم می تواند موجب حفظ سلامتی چشم ها شود. انجام تمرینات ورزشی موجب افزایش سرعت گردش خون در تمام اعضای بدن از جمله چشم ها می شود. خونرسانی مناسب به چشم ها موجب بهبود عملکرد سیستم بینایی می شود.

تقویت بینایی با داشتن خواب کافی در شب

یکی از روش های تقویت بینایی، داشتن خواب کافی در شب است. خوابیدن موجب استراحت چشم می شود. استراحت و خواب از بروز خشکی چشم جلوگیری می کند. برای حفظ سلامتی چشم های خود به اندازه کافی در شب  استراحت کنید.

مراجعه مستمر به یک چشم پزشک

بهترین روش کسب اطمینان از سلامتی چشم ها مراجعه به یک چشم پزشک با تجربه و ماهر است. اطلاع یافتن به موقع از بیماری ها و مشکلات چشم کمک می کند تا اقدامات درمانی سریع انجام شود.

تقویت بینایی با آنتی اکسیدان های مختلف

چشم ها برای حفظ سلامتی نیاز دارند که از آنتی اکسیدان های مختلف استفاده کنند. آنتی اکسیدان های لوتئین، گزانتین، ویتامین های A، C ،E  و بتاکاروتن، اسیدهای چرب امگا 3 و فلز روی می توانند در بهبود عملکرد سیستم بینایی تاثیرگذار باشند. مصرف رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه و رنگارنگ، انواع گوشت سفید و قرمز موجب تقویت قدرت بینایی می شود.

استفاده از مکمل بینایی جهت تقویت بینایی

مکمل بینایی جهت حفظ سلامتی چشم و درمان مشکلات چشمی با ترکیبات و دوزهای مختلف وجود دارند. استفاده از این مکمل برای افراد مبتلا به دیابت که دچار آسیب های چشمی هستند و یا کسانی که مشکل جذب مواد مغذی از رژیم غذایی را دارند، استفاده می شود.

کمبود برخی از ریزمغذی ها در بدن افراد مختلف، خطر ابتلا به بیمای های چشمی گلوکوم، آب مروارید و AMD  یا دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را افزایش می دهد. مصرف مکمل بینایی جهت حفاظت از چشم و یا جلوگیری از پیشرفت بیماری های چشمی موثر است.

لوتئین و گزانتین

آنتی اکسیدان های لوتئین و گزانتین جهت حفاظت از چشم در برابر نور خورشید و کاهش سرعت روند پیری  مناسب هستند. این دو کاروتنوئید در سبزی های دارای برگ سبز وجود دارند و موجب کاهش آسیب اکسیداتیو در شبکیه چشم می شوند. مصرف حدود 6 میلی گرم از این دو آنتی اکسیدان خطر ابتلا به AMD را به طور چشمگیری کاهش می دهد.

زینک

مکمل بینایی دارای روی می تواند به حفظ سلامت شبکیه چشم، ساختار پروتئینی چشم و غشای سلولی چشم کمک کند. روی موجب انتقال ویتامین A از کبد به شبکیه چشم شده، در نتیجه ملانین ساخته می شود. رنگدانه ملانین از چشم در برابر اشعه های ماوراء بنفش نور خورشید محافظت می کند. مصرف 40 تا 80 میلی گرم روی همراه با آنتی اکسیدان های دیگر موجب بهبود 19 درصدی مشکلات چشم می شود.

اسیدهای چرب امگا 3

مکمل بینایی دارای اسیدهای چربی امگا 3 موجب حفظ سلامتی شبکیه چشم می شوند زیرا غلظت بالایی از شبکیه، از اسیدهای چرب امگا 3 تشکیل شده است. وجود اسید چرب امگا 3،  باعث کاهش انباشته شدن چربی در داخل رگ های خونی می شود. اسیدهای چرب امگا 3 موجب درمان خشکی چشم و تولید اشک می شوند.

مکمل بینایی ویتامین A

مکمل بینایی دارای ویتامین A و بتاکاروتن،  موجب تقویت بینایی می شود. کمبود این ویتامین باعث ابتلا به  شب کوری و خشکی چشم می شود. این ویتامین قسمتی از پروتئین رودوپسین می باشد که امکان دید در شرایط کم نوری را فراهم می کند.

ویتامین E

مکمل بینایی دارای آلفا توکوفرول دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی می باشد. این ویتامین از سلول های چشم در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. رادیکال های آزاد موجب آسیب به پروتئین های داخل چشم شده، در نتیجه بخش های کدر با نام آب مروارید بر روی عدسی ایجاد می شوند. مصرف این ویتامین از بروز آب مروارید و تضعیف چشم ها جلوگیری می کند.

ویتامین های گروه B

استفاده از مکمل بینایی دارای ویتامین های B6، B9 و B12 می تواند خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولای وابسته به سن را کاهش دهد. مصرف ویتامین های ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین همراه با ویتامین A باعث پیشگیری از بروز بیماری آب مروارید می شود. کسانی که دچار کمبود ویتامین نیاسین در بدن هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری گلوکوم می باشند. در این بیماری تجمع مایعات داخل چشم موجب وارد شدن فشار به عصب بینایی می شود.

کلام آخر

مواد مغذی و ویتامین های موثر بر بهبود عملکرد سیستم بینایی، هر یک به طریقی موجب بهبود مشکلات بینایی می شوند. با مصرف مکمل بینایی که اکثر ویتامین ها و ریزمغذی را برای بهبود عملکرد چشم دارند، می توانید، مشکلات مختلف چشم شامل خشکی چشم،  تقویت بینایی، تسکین مشکلات ناشی از نور خورشید و … را درمان کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید