خواب کودک از جمله موضوعات بسیار مهمی می باشد که در متن زیر به بررسی اطلاعات بیش تری در مورد ان پرداخته شده است.
توضیحاتی درباره خواب کودک
همان طور که می دانید خواب برای کودکان خردسال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و در اوایل زندگی، فرد رشد فوق العاده ای را تجربه می کند که بر مغز، بدن، احساسات و رفتار وی تأثیر می گذارد و زمینه را برای رشد مداوم او در دوران کودکی و نوجوانی فراهم می کند. بنابراین با توجه به این موضوع می توان گفت که کاملاً طبیعی می باشد که والدین از خواب کودک خود اطلاع داشته باشند و بخواهند مطمئن شوند که فرزند آن ها، چه نوزادان و چه کودکان خردسال، باید خواب موردنیاز خود را داشته باشند. بنابراین، پس از تشکیل گروهی از کارشناسان برای بررسی تحقیقات موجود در این زمینه، بنیاد ملی خواب کودک، توصیه هایی را برای کل نیازهای روزانه خواب بر اساس سن تدوین کرده است که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته می شود.
محدوده سنی ساعات خواب کودک توصیه شده به این صورت می باشد که نوزادان 0 تا 3 ماهه، 14 تا 17 ساعت، نوزاد 4 تا 11 ماهه، 12 تا 15 ساعت، کودک نوپا 1 تا 2 ساله 11 تا 14 ساعت، پیش دبستانی 3 ا 5 ساله 10 تا 13 ساعت و هم چنین کودکان در سن مدرسه یعنی بین سنین 6 تا 13 سال باید 9 تا 11 ساعت خواب داشته باشند. باید بیان مرد که این محدوده های در نظر گرفته شده برای کل خواب از جمله خواب کودک در شب و هنگام چرت زدن می باشند و علاوه بر این، کارشناسان NSF نیز بیان کرده اند که این ها توصیه های گسترده ای می باشند که ممکن است یک ساعت بیش تر و یا کم تر برای برخی از کودکان مناسب باشد و والدین می توانند با استفاده از این دستورالعمل ها به عنوان هدف سود ببرند، در حالی که تشخیص می دهند که میزان خواب سالم می تواند در بین کودکان و یا روز به روز متفاوت باشد.
همان طور که این توصیه ها نشان می دهند، نیازهای خواب کودک با بزرگ تر شدن کودک تکامل پیدا می کند و مجموعه ای از عوامل می تواند بر میزان خواب کودک به صورت مناسب و مؤثر، تأثیرگذار باشد و دانستن این جزئیات می تواند به والدین کمک کند تا فرزندان خود را به داشتن خوابی سالم تشویق کنند. علاوه بر مطالب ذکر شده، هم چنین باید بیان کرد که نوزادان نیز بیش تر روز خود را در خواب می گذرانند و مدت زمان طبیعی خواب نوزادان به سن آن ها بستگی دارد. برای نمونه برای نوزادان بین سنین 0 تا 3 ماهه، توصیه بر این است که روزانه بین 14 تا 17 ساعت بخوابند و به دلیل نیاز به تغذیه، این خواب معمولاً به چند دوره کوتاه تر تقسیم می شود.
باید بیان کرد در حالی که بخش عمده ای از خواب در شب اتفاق می افتد، به ندرت اتفاق می افتد که نوزادان بدون بیدار شدن در طول شب بخوابند و برای تطبیق با تغذیه، بخش های خواب شبانه و هم چنین چرت های روز، والدین غالباً برای ایجاد ساختار یا برنامه ریزی خشن برای روز نوزاد خود در تلاش می باشند.
والدین باید در جریان باشند که نوسانات موجود در الگوی خواب کودک می تواند رخ دهد و لزوماً نشان دهنده مشکل خواب نیست و به همین دلیل، انجمن های پزشکی تصمیم گرفته اند که مقدار خواب توصیه شده برای نوزادان زیر 4 ماه را فهرست نکنند.
خواب کودک 4 تا 11 ماهه نیز که 12 تا 15 ساعت در نظر گرفته شده است و دستورالعمل های صادر شده از طریق انجمن خواب نیز مبنی بر این می باشد که این افراد نیز باید در طول روز 3 الی 4 ساعت بخوابند.
حال ممکن است که برای افراد سوال شود که چرا نوزادان زیاد می خوابند، باید بیان کرد که نوزادان بیش از نیمی از زمان خود را صرف خواب می کنند و این به این خاطر می باشد که این دوره، دوره رشد قابل توجهی است و خواب به مغز اجازه می دهد تا توسعه یابد، شبکه هایی ایجاد کند و در فعالیت هایی شرکت کند که تفکر و یادگیری و هم چنین شکل گیری رفتار را تسهیل می کند. خواب و تغذیه هم چنین به کودک این اجازه را می دهد تا از نظر جسمی رشد کند و بزرگ تر شود و مهارت های حرکتی بهتری را نیز کسب کند. علاوه بر این، لازم به ذکر است این که نوزادان چرت می زنند بسیار طبیعی می باشد و بخش معنی داری از کل خواب خود را در طول روز به دست می آورند و نوزادان معمولاً حداقل 3 تا 4 ساعت در طول روز چرت می زنند و اگرچه زمان چرت زدن با افزایش سن کاهش می یابد، معمولاً برای نوزادان این است که هر روز 2 الی 3 ساعت یا بیش تر را به چرت زدن خود ادامه دهند. باید بیان کرد که این چرت زدن کودک نه تنها به طور کاملاً طبیعی می باشد بلکه، می تواند برای کودک نیز بسیار مفید باشد و بر اساس تحقیقات صورت گرفته شده، چرت زدن های مکرر به نوزاد این امکان و اجازه را می دهد تا خاطرات خاصی را تثبیت کند و علاوه بر این، چرت زدن می تواند حافظه عمومی تری را که برای یادگیری و رشد مغز مهم می باشد را فراهم کند.
باید بیان کرد افراد بزرگسالی که معمولاً عادت دارند که هر شب، 7 تا 9 ساعت بدون وقفه بخوابند، بچه دار شدن می تواند به یک تجربه چشم نواز تبدیل شود و حتی اگر فرزندان و نوزادان بیش تر وقت خود را در خواب می گذرانند، به ندرت در طول شب بدون بیدار شدن می خوابند. به طور کلی باید بیان کرد که تصور می شود خواب کودک از حدود شش ماهگی شروع به تثبیت دوره خواب شبانه خود می کند که این باعث می شود که در طول شب بخوابند. اگرچه که برخی از تحقیقات دیگر حاکی از این است که تاریخ این نقطه عطف می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.
کلام آخر
در متن فوق به بررسی خواب کودک و مناسب ترین زمان برای خواب آن ها پرداخته شده است.