سلامت

بیشترین دغدغه والدین هنگام امتحانات کودکان

آیا درباره دغدغه والدین هنگام امتحانات کودکان اطلاعاتی دارید؟ بیشترین دغدغه والدین در زمان برگزاری امتحانات، موفقیت دانش آموزان در امتحانات می باشد.

توضیحاتی درباره دغدغه ها و نگرانی های والدین در هنگام امتحانات کودکان

دغدغه امتحان فقط مختص کودکان نیست بلکه سایر اعضای خانواده را نیز درگیر می کند. اگر در دوران امتحانات، والدین وظایف خود را به درستی انجام دهند و دانش آموزان هم دروس خود را به خوبی مطالعه کنند، مشکلی ایجاد نخواهد شد.

دوران امتحانات یکی از پر فراز و نشیب ترین دوران زندگی والدین و کودکان می باشد. مهمترین دغدغه والدین در ایام برگزاری امتحانات، موفقیت فرزندان در امتحانات و کسب بهترین نمرات می باشد.

توصیه هایی برای والدین در ایام امتحانات کودکان

اگر والدین وظایف خود را به درستی انجام دهند، شاهد موفقیت کودکان خود در امتحانات خواهند بود. اما اگر در انجام وظایف خود سهل انگاری کنند،  بر پیشرفت تحصیلی و موفقیت نتایج امتحانات دانش آموز تاثیر منفی می گذارد.

حتما از برنامه امتحانی کودک خود مطلع شوید.

از برنامه امتحانات کودکان خود آگاه باشید. تماس با اولیاء مدرسه یکی از مهمترین وظایف والدین می باشد تا به موقع از تاریخ دقیق برگزاری امتحانات مطلع شوند.

 

خونسردی خود را حفظ کنید.

یکی از مهمترین وظایف والدین در زمان برگزاری امتحانات کودکان، حفظ خونسردی و خودداری از تحمیل نگرانی به دانش آموز می باشد. سعی کنید به صحبت ها و نگرانی های فرزند خود به دقت گوش کرده و در کم کردن ترس ها و نگرانی هایش تلاش کنید. دانش آموزان با مسئولیت خود به اندازه کافی استرس دارند، پس شما با سخنان خود، میزان استرس و نگرانی آنها را افزایش ندهید.

وسواس بیش از حد در کسب نمرات بالا و کمال گرایی والدین موجب ایجاد اضطراب و استرس در کودکان می شود. از توقعات بیجا و وارد کردن فشار زیاد به کودک برای مطالعه بیشتر پرهیز کنید. هرگز نمرات امتحانات کودک خود را با فرد دیگر مقایسه نکنید.

وعده غذایی را در کنار هم نوش جان کنید.

کودکان در هنگام امتحانات مدت زمان زیادی در داخل اتاق می مانند تا درس بخوانند. در هنگام خوردن غذا از کودک بخواهید در کنار اعضای خانواده باشد تا از فضای یکنواخت مطالعه مداوم، فاصله بگیرد. در زمان غذا خوردن با فرزند خود صحبت کنید البته نه در مورد درس و مدرسه، بلکه در مورد مسائلی که موجب شادابی و نشاط او می شود .

داشتن برنامه غذایی سالم و مقوی می تواند موجب بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموز شود. کودکان باید در وعده صبحانه از غذاهای سرشار از فسفر مانند گردو، فندق و یا آب میوه های دارای ویتامین C استفاده کنند.

خواب خوب شبانه ضامن موفقیت تحصیلی کودکان

کودکان باید حتما در شب امتحان خیلی خوب بخوابند. دیر خوابیدن موجب می شود تا دانش آموزان در زمان امتحان خسته و خواب آلود باشند و نتوانند سوالات را به درستی پاسخ دهند. همچنین تمرکز کافی برای یادآوری دروسی که مطالعه کرده اند، را ندارند.

ایجاد فضایی آرامش بخش و شاد به دور از هرگونه تنش و فشار روانی در خانه

مهمترین وظیفه والدین در هنگام امتحانات کودکان، ایجاد فضایی آرام در خانه است. در زمان امتحانات از بحث و جدل با همسر خود و یا با سایر اعضای خانواده بپرهیزید. مشکلات اقتصادی و نگرانی های خود از مسائل مختلف را در منزل مطرح نکنید. ایجاد فضایی امن و آرام در خانه، از نگرانی ها و دغدغه امتحان دانش آموزان می کاهد و زمینه را برای بروز استعدادها فراهم می کند.

اگر اتاق کودک در کنار کوچه و یا خیابان است که آلودگی صوتی آن موجب بروز مشکلاتی در مطالعه  می شود، حتما اتاق مطالعه کودک را تغییر دهید.

انجام تمرینات ورزشی و تفریحی در ساعاتی از شبانه روز

انجام تمرینات ورزشی مورد علاقه در ساعاتی از شبانه روز راهی برای افزایش شادابی و تجدید قوای مغز می باشد. پیاده روی در پارک نزدیک منزل هم می تواند موجب بهبود عملکرد مغز و افزایش روحیه کودکان شود.

کودکان

در ایام امتحانات کودکان خود مهمانی نگیرید و به مهمانی نروید.

مهمانی رفتن و مهمانی گرفتن مدت زمان زیادی را از کودک می گیرد. در نتیجه کودک زمان کافی برای  مطالعه دروس خود ندارد. در هنگام امتحانات میزان رفت و آمدها را کاهش دهید. برای موفق شدن فرزند خود در امتحانات، فضایی آرام و بدون سر و صدا ایجاد کنید.

تقویت اعتماد به نفس کودکان

تقویت اعتماد به نفس کودکان فقط مختص دوران امتحانات نیست بلکه باید به کودک خود بیاموزید که برای پیشرفت و رسیدن به موفقیت، لازم است که  اعتماد به نفس بالایی داشته باشد. والدین با آگاهی به توانایی های فرزند خود و با برخوردهای منطقی و یادآوری توانایی ها، می توانند زمینه افزایش اعتماد به نفس کودک را  فراهم کنند. هنگامی که کودک به توانایی های خود اعتقاد داشته باشد، مشکل ترین امتحانات را هم با موفقیت به پایان می رساند.

برخی از والدین تصور می کنند که اگر کودکان خود را از امتحان بترسانند نتیجه بهتری به دست می آید و کودک بیشتر درس می خواند. اما باید بدانند که با این کار فقط میزان استرس و اضطراب کودک را افزایش خواهند داد. صحبت کردن با  کودک و گوش دادن به حرف های او موجب ایجاد آرامش می گردد. امتحان را مانند یک آزمون عادی که در تمام طول سال انجام می شود، برایش جلوه دهید.

شنونده خوبی برای نگرانی و ترس کودکان خود باشید

در برخی مواقع کودکان دوست دارند که والدین حرف های آنها را بشنوند بدون اینکه قضاوت کنند. در این مواقع کودک با درد دل کردن احساس سبکی خواهد کرد. از نصیحت کردن در این مواقع جدا بپرهیزید.

کودکان

تشویق آری سرزنش نه

استفاده از کلمات ناراحت کننده، تمسخرآمیز و طعنه زدن به کودکان موجب کاهش اعتماد به نفس آنها می شود. هیچ کس با شنیدن کلمات تحقیرآمیز، کار مثبت و شایسته ای انجام نخواهد داد. با تشویق کودکان احساس عجیبی در آنها رشد می کند که موجب افزایش قدرت آنها برای مطالعه بیشتر و یادگیری بهتر می شود. سعی کنید در این دوران از جملات تحسین آمیز استفاده کنید.

نکات مهم درباره تغذیه کودکان در ایام امتحانات

  • در زمان مطالعه غذا نخورید. برای غذا خوردن زمان بگذارید تا لذت بیشتری از غذا ببرید.
  • مصرف غذاهای نشاسته ای مانند نان، برنج و ماکارونی برای شب امتحان مناسب است زیرا موجب بهبود کیفیت خواب می گردند.
  • در وعده صبحانه روز امتحان حتما از پروتئین ها مانند تخم مرغ، نان بربری و یا نان سنگک،  پنیر  و گردو و یا یک لیوان آبمیوه تازه استفاده کنید.
  • کودکان که استرس امتحان دارند، در وعده صبحانه از موز و کشمش استفاده کنند.
  • مصرف برخی سبزیجات مانند ریحان، نعناع و کاهو و بوییدن سیب و گلاب، موجب کاهش اضطراب می گردد.

کلام آخر

یکی از وظایف والدین برای کاهش استرس کودکان در ایام امتحانات این است که جوی آرام و شاد برای فرزندان خود ایجاد کنند. رعایت رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه ها و سبزیجات تازه به افزایش سطح سلامتی فرزندان کمک می کند. در این ایام با تغذیه صحیح فرزندان مراقب باشید که دچار بیماری نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید