در متن زیر به بررسی بازی و نقش آن در خلاقیت کودکان پرداخته شده است.
توضیحاتی درباره خلاقیت کودکان
بر طبق بررسی های صورت گرفته، باید بیان کرد که از هر ده کودک، سه تا چهار کودک سه تا چهار ساله، یک نفر از آن ها به صورت آنلاین بازی می کنند و این نشان دهنده محبوبیت بازی می باشد. علاوه بر این، باید بیان کرد که کودکان هم چنین می توانند از فن آوری های دیجیتال به عنوان محرکی برای بازی های تخیلی استفاده کنند از قبیل بازی های فیزیکی بر اساس شخصیت ها و روایت هایی که در بازی های ویدیویی یا دنیای مجازی با آن مواجه می شوند. در نهایت باید بیان کرد که کودکان از بازی با اسباب بازی هایی که به نوعی به صورت دیجیتالی هستند لذت می برند.
در ارتباط با خلاقیت کودکان نیز باید بیان کرد که خلاقیت از جمله یکی از مهم ترین جنبه های زندگی افراد و به ویژه کودک می باشد و اهمیت آن و به ویژه نقش و اهمیت آن در رشد خلاقیت کودکان می تواند روز به روز در حال افزایش باشد. باید بیان کرد که تحولات موجود در دنیای کنونی به صورت لحظه ای رخ می دهند و باید بیان کرد که سرعت این تغییرات به گونه ای شتابان، در حال افزایش می باشد و باید در این زمینه بیان کرد که این انسان های خلاق می باشند که می توانند پا به پای این جریانات حرکت کنند. به طور کلی باید بیان کرد که خلاقیت در همه افراد وجود دارد و این افراد می باشند که باید ان را تقویت کنند و پرورش دهند تا بتوانند به مرز شکوفایی برسند. باید بیان کرد که کودکان به طور معمول، حساس ترین مراحل رشد را در محیط خانه خود سپری می کنند.
در ارتباط با بازی باید بیان کرد که معمولاً بازی می تواند بهترین شکل از فعالیت طبیعی هر کودکی در نظر گرفته شود و هم چنین می توان آن را راهی بسیار مناسب و مؤثر برای کمک به توسعه و رشد استعداد کودکان در نظر گرفت و بنابراین، به دلیل این اهمیت نمی توان خلاقیت کودکان و نقشی که بازی در آن دارد را نادیده گرفت.
می توان بیان کرد که کودکان می توانند در حین بازی کردن، نیروهای جسمی و ذهنی خود را از قبیل تخیل، نظم، دقت، ترتیب و چالاکی و سایر عوامل دیگر را رشد و توسعه دهند و علاوه بر این، کودک می تواند به سمت کسب تجارب اجتماعی حرکت کند به این شکل که زمانی که کودکان در حال بازی کردن می باشند، معمولاً یاد می گیرند که باید از فکر و تخیل خود استفاده کنند و این به آن ها کمک خواهد کرد که احساس بسیار مناسب و بهتری را داشته باشند.
باید بیان کرد که یکی از مؤثرترین بازی هایی که می تواند خلاقیت کودکان را افزایش دهد، بازی های فکری می باشد و با استفاده از خلاقیت است که کودک می تواند با استفاده و بهره گیری غیر معمول از وسایل اطراف بدون تأثیرگذاری از عقاید دیگران، خلاقیت خود را افزایش دهد. والدین باید در نظر داشته باشند که شرایط سالم بازی را برای کودکان خود فراهم کنند و خود را به عنوان همبازی کودک در نظر بگیرند و نوع و شیوه بازی را به کودک خود آموزش ندهند و به کودک اجازه دهند تا با خلاقیت خود بازی را اداره کند و بنابراین، می توان بیان کرد که این نوع درگیر شدن والدین در فعالیت های خلاقیت کودک، می تواند زمینه های لازم را برای رشد و خلاقیت وی فراهم کند و به این ترتیب، می توانند در رشد خلاقیت وی سهیم شوند.
یکی دیگر از اقداماتی که والدین می توانند برای کمک به خلاقیت کودک از طریق بازی کردن، انجام دهند این است که به کنجکاوی ها و سوالات آن ها پاسخ دهند و هیچ گاه آن ها را تهدید و یا تنبیه نکنند و به این ترتیب، شرایط را برای ایجاد خلاقیت کودکان فراهم آورند. و باید بیان کرد که زمانی، می توان گفت که شرایط می تواند برای کمک به رشد و توسعه خلاقیت کودکان فراهم شود که والدین به کودکان خود آزادی بدهند و به آن ها به عنوان یک فرد بسیار مهم، احترام بگذارند تا به این ترتیب، میزان عزت نفس و اعتماد به نفس آن ها را بالا ببرند.
زمانی می توان بیان کرد که کودکان از طریق بازی به خلاقیت رسیده اند که آن ها خود را در انجام انواع بازی ها سهیم بدانند و از طریق انجام آن ها احساسات و علائق و هم چنین تمایلات و اعتقادات خود را بروز دهند و می توان بیان کرد که انجام بازی های خلاقانه می تواند نمایشگر باورها، احساسات و علایق کودک باشد و می تواند هم چنین تکیه گاهی برای قضاوت آن ها باشد. به طور کلی باید بیان کرد که بازی ها می توانند زمینه لازم را برای خلاقیت کودکان فراهم آورند به این خاطر که در جریان بازی کردن می توانند به ابتکار و اکتشاف بپردازند و میزان اعتماد به نفس خود را در این زمینه افزایش دهند.
از جمله یکی از مؤثرترین بازی ها در زمینه کمک به خلاقیت کودکان این است که می توانند با کشیدن نقاشی ها و رنگ آمیزی آن ها، احساسات و عواطف خود را بروز دهند و هم چنین باید بیان کرد که استفاده از گچ، خمیر و هم چنین موم می تواند از جمله مواردی باشد که کودک می تواند با آن ها نسبت به ساخت چیزهای جدید اقدام کند که حاکی از رشد خلاقیت کودکان می باشد. به طور کلی باید بیان کرد که بازی و نقش آن در رشد خلاقیت کودکان می تواند در فرایند یادگیری فرد بسیار مؤثر و مفید باشد. در نهایت باید بیان کرد که علاوه بر والدین، مربیان کودک نیز می توانند در زمینه کمک به افزایش خلاقیت کودکان بسیار مؤثر باشند و زمینه های لازم را برای رشد و خلاقیت در آن ها فراهم کنند.
کلام آخر
در این متن به بررسی بازی و اهمیتی که در خلاقیت کودکان دارد پرداخته شده است و نتایج حاکی از این است که کودکان با انجام دادن بازی ها می توانند به رشد فکری و هم چنین افزایش خلاقیت در خود کمک های بسیار مؤثر و مفیدی نمایند.