ورزشکاران باید برای انجام فعالیت های ورزشی خود همواره از غذاهای مقوی استفاده کنند تا بتوانند به بهبود فعالیت های خود و تقویت بدن خود کمک کنند. برخی از مواد خوراکی وجود دارد که افراد نمی توانند قبل از ورزش کردن از آن ها استفاده کنند و در این متن به بررسی آن ها پرداخته شده است.
توضیحاتی درباره ورزش و خوراکی های ممنوعه قبل از آن:
امروزه ورزش، به بخشی از مهم ترین فعالیت های روزانه افراد تبدیل شده است. بسیاری از افراد با هدف های مختلف به انجام فعالیت های ورزشی و یا بدنسازی می پردازند. هدف بسیاری از آن ها رسیدن به تناسب اندام و کاهش وزن می باشد. حال آن که عده ای دیگر نیز به دنبال تقویت عضلات و استخوان های خود و پیشگیری از ایجاد هر گونه اختلال در آن ها از قبیل تحلیل و هم چنین عدم انعطاف پدذیری می باشند و آن ها سعی می کنند که به افزایش در میزان انعطاف پذیری عضلات و استخوان های خود کمک کنند.
کمک کردن به افزایش در توده های عضلانی و هم چنین افزایش در تراکم و سلامت بدنی نیز از دیگر خاصیت افراد از ورزش کردن می باشد. باید بیان کرد که افراد معمولاً برای دستیابی به سلامت بدنی خود به انجام فعالیت های ورزشی می پردازند تا به این ترتیب، به افزایش در میزان استقامت و توانایی عضلات خود کمک و از ایجاد هر گونه تحلیل و ناراحتی در آن ها پیشگیری کنند.
ورزش کردن علاوه بر خواص و ویژگی های ذکر شده می تواند به ارتقای سیستم بدنی افراد نیز کمک و از ابتلای افراد به بیماری هایی مزمن از قبیل بیماری های قلبی و عروقی و سایر بیماری های مشابه پیشگیری کند. به این ترتیب است که افراد معمولاً می توانند به حفظ سلامت قلب و عروق خود و بهبود در عملکرد آن کمک و از ایجاد هر گونه اختلال و ناراحتی در آن پیشگیری کنند.
لازم است بیان شود که افراد معمولاً برای کمک به بهبود عملکرد های بدنی و ورزش خود از مکمل ها و محصولات بسیار مقوی و سالم که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی برای بهبود و تقویت سسیتم بدنی و افزایش در میزان استقامت و توانایی های بدنی خود استفاده می کنند. مکمل های سرشار از پروتئین و مواد معدنی دیگر از قبیل زینک، منیزیم، سلنیوم و هم چنین ویتامین های از گروه های مختلف می تواند در این زمینه مؤثر باشد. به گونه ای که این مکمل ها می توانند به بهبود ورزش از طریق تولید انرژی در بدن قبل از شروع فعالیت ها و یا در حین انجام آن ها کمک و ضعف ها و خستگی های عضلانی و بدنی را رفع نمایند.
حال باید بیان کرد که علی رغم مؤثر بودن برخی از محصولات غذایی و مکمل ها برای بهبود ورزش و عملکردهای آن، افراد ورزشکارا باید قبل از انجام ورزش، از مصرف کردن برخی از مواد و خوراکی ها اجتناب کنند که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته می شود.
شکلات پروتئینی: افراد باید در جریان باشند که خوردن شکلات پروتئینی برای بعد از ورزش مناسب می باشد. از آن جایی که این محصولات سرشار از قند می باشند، پس از مصرف منجر به افت قند خون می شوند و از آن جایی که این شکلات ها حاوی مقدار زیادی پروتئین و مقدار کمی کربوهیدرات ها می باشند، بنابراین، انرژی لازم را برای انجام یک جلسه ورزشی را به بدن نمی رسانند. بنابراین افراد باید همواره در جریان باشند که قبل از انجام ورزش، از محصولات انرژی زای حاوی غلات کامل و کم قند استفاده کنند.
استفاده از نوشابه ها: معمولاً نوشابه ها، انتخاب های درستی برای قبل از ورزش به حساب نمی آیند به خاطر این که سرشار از قند می باشند و افت قند خون فرد را به همراه دارند. علاوه بر این، نوشابه ها از آن جایی که گازدار می باشند، در حین ورزش، معده افراد را به هم می ریزند و باید بیان کرد که بهترین نوشیدنی قبل از ورزش، آب می باشد چرا که باعث تأمین آب بدن فرد شده و انرژی موجود در بدن وی را کاهش نمی دهد.
سبزیجات: استفاده کردن از سبزیجات قبل از ورزش به خاطر دارا بودن فیبر زیادی، می تواند برای فرد ایجاد مشکل کند و بنابراین، افراد باید از مصرف غذاهای سرشار از فیبر قبل از ورزش خودداری نمایند. چرا که فیبر معمولاً سرعت هضم غذا را افزایش می دهد و ممکن است که فرد در حین انجام فعالیت ها دچار مشکل شود.
ماست: از آن جایی که ماست حاوی پروتئین، فیبر و میزان مناسبی از پروبیوتیک می باشد، برای دستگاه گوارش مفید می باشد. اما باید بیان کرد که استفاده از آن با ورزش هماهنگی ندارد چرا که استفاده از ماست می تواند امکان بروز کرامپ های عضلانی، ناراحتی و یا حتی اسهال را فراهم آورد. بنابراین، بهتر است که افراد پس از انجام فعالیت های ورزشی خود از آن استفاده کنند و یا در صورت تمایل به استفاده، باید مصرف آن 2 ساعت قبل از شروع فعالیت های ورزشی باشد.
غذاهای چرب: افراد باید توجه کنند که فست فودها، گوشت قرمز و غذاهایی که چربی بالایی دارند، برای قبل از شروع ورزش گزینه های مناسبی نمی باشند، چرا که برای تبدیل چربی به انرژی، بدن فرد باید سخت کار کند و ممکن است که فرد در هنگام تمرین احساس سنگینی و خستگی کند.
غذاهای پرادویه: باید بیان کرد که این نوع غذاها، می توانند اختلال و عارضه هایی از قبیل دیر هضمی، سوزش معده و یا رفلاکس را به همراه داشته باشند و با ایجاد درد معده در فرد، فرد را مجبور به ترک زود هنگام تمرینات ورزشی می کند.
کلام آخر
ورزشکاران برای بهبود در عملکرد ورزش خود باید معمولاً از غذاهایی استفاده کنند که عملکرد و فعالیت های ورزشی آن ها را با اختلال رو به رو نمی کند و از مصرف برخی از خوراکی ها اجتناب کنند که در این متن به بررسی آن ها پرداخته شده است.