در این متن به بررسی نقرس و درد نقرس پرداخته شده است که افراد می توانند اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند.
توضیحاتی درباره درد نقرس
نقرس شکل رایج و پیچیده ای از آرتریت می باشد که می تواند هر فردی را درگیر کند و درد نقرس با حملات شدید و ناگهانی درد، تورم، قرمزی و هم چنین حساسیت در یک یا چند مفصل، اغلب در انگشت شست پا مشخص می شود. افراد باید در جریان باشند که درد نقرس می تواند به طور ناگهانی رخ دهد و اغلب فرد را با این احساس که شست پای وی در حال سوختن می باشد از خواب بیدار می کند و باید بیان کرد که مفصل آسیب دیده، داغ، متورم و هم چنین آن قدر حساس می باشد که حتی وزن ملحفه روی آن غیر قابل تحمل به نظر می رسد.
علائم نقرس می توانند ظاهر شوند و از بین بروند و اما راه هایی برای مدیریت علائم و پیشگیری از عود وجود دارد. افراد باید در جریان باشند که علائم و نشانه های نقرس تقریباً همیشه به طور ناگهانی و اغلب در شب اتفاق می افتد و از مهم ترین این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
درد شدید مفاصل: درد نقرس به طور معمول، شست پا را درگیر می کند، اما می تواند در هر مفصلی رخ دهد. سایر مفاصل متداول شامل مچ پا، زانو، آرنج، مچ دست و انگشتان می باشند و درد احتمالاً در 4 تا 12 ساعت اول پس از شروع شدیدتر می باشد.
ناراحتی طولانی مدت پس از کاهش شدیدترین درد: برخی از ناراحتی های مفصلی ممکن است از چند روز تا چند هفته طول بکشد. حملات بعدی احتمالاً بیش تر طول می کشند و مفاصل بیش تری را تحت تأثیر قرار می دهند.
التهاب و قرمزی: باید بیان کرد که مفاصل آسیب دیده متورم، حساس، گرم و قرمز می شوند.
محدوده حرکتی محدود: با پیشرفت نقرس، ممکن است که نتوان مفاصل خود را به طور طبیعی حرکت داد.
حال افراد باید در جریان باشند که در صورتی که درد شدید و ناگهانی را در مفاصل خود تجربه کردند، با پزشک خود مشورت و به وی مراجعه کنند. باید بیان کرد که درد نقرس بدون درمان می تواند منجر به بدتر شدن درد و آسیب مفاصل شود و اگر فرد دارای تب می باشد و مفصل وی داغ و ملتهب است، می تواند نشانه عفونت باشد و باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود.
درد نقرس زمانی اتفاق می افتد که کریستال های اورات در مفصل فرد جمع می شوند و باعث التهاب و درد شدید حمله تقرس می شوند و هنگامی که سطح اسید اوریک در خون فرد بالا می رود کریستال های اورات می توانند تشکیل شوند و هم چنین باید بیان کرد زمانی که بدن فرد پورین ها را تجربه می کند، می تواند اسید اوریک تولید می کند، موادی که به طور طبیعی در بدن فرد یافت می شوند.
افراد مبتلا به نقرس ممکن است که به شرایط شدیدتری مبتلا شوند از این قبیل که نقرس مکرر برخی از افراد ممکن است دیگر هرگز علائم و نشانه های نقرس را تجربه نکنند. برخی دیگر نیز ممکن است که چندین بار در طوب سال نقرس را تجربه کنند و هم چنین باید بیان کرد که داروها نیز ممکن است که به پیشگیری از حملات نقرس در افراد مبتلا به نقرس مکرر کمک کنند. در صورتی که درد نقرس درمان نشود، می تواند منجر به فرسایش و یا تخریب مفصل شود. باید بیان کرد که نقرس می تواند هر کسی را تحت تأثیر قرار دهد و معمولاً در مردان زودتر از زنان رخ می دهد و به طور کلی پس از یائسگی در زنان رخ می دهد و مردان ممکن است که سه برابر بیش تر از زنان به آن مبتلا شوند زیرا در بیش تر عمر خود سطوح بالاتری از اسید اوریک دارند. زنان پس از یائسگی به این سطوح می رسند.
باید بیان کرد که در صورتی که افراد دارای علائمی از قبیل اضافه وزن یا چاقی، نارسایی احتقانی قلب، دیابت، سابقه خانوادگی نقرس، فشار خون بالا و هم چنین بیماری های کلیوی را داشته باشند، احتمال ابتلای آن ها به نقرس وجود دارد. هم چنین اگر فرد از رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی استفاده می کند و یا مقدار قابل توجهی الکل مصرف می کند و از قرص های آب و یا ادرار آور استفاده می نماید احتمال ابتلا به نقرس در وی بیش تر است.
به طور واضح تر اگر بخواهیم بیان کنیم که چه چیزی می تواند باعث درد نقرس شود، باید بیان کرد که بدن انسان در طی تجزیه مواد شیمیایی به نام پورین که در برخی از غذاها و نوشیدنی ها یافت می شود اسید اوریک می سازد و این محصول جانبی طبیعی از کلیه های فرد عبور کرده و هنگام ادرار کردن از بدن خارج می شود. حال، ممکن است که بدن گاهی اوقات اسید اوریک بیش تری را تولید کند و کلیه ها نمی توانند کار خوبی را با آن انجام دهند و هنگامی که بدن دارای سطوح بالایی از اسید اوریک و یا هیپراوریسمی باشد، کریستال های اسید اوریک می توانند در مفاصل متمرکز شوند و کریستال های تیز و سوزنی مانند باعث نقرس می شوند. با این حال باید بیان کرد که بسیاری از افراد با سطح بالای اسید اوریک هرگز به درد نقرس مبتلا نمی شوند.
افراد باید در نظر داشته باشند که یک دوره نقرس را حمله نقرس می گویند و حملات نقرس بسیار دردناک می باشند و می توانند به طور کاملاً ناگهانی و اغلب در طول شب اتفاق بیفتند. در طول حمله نقرس علائم در مفصل های آسیب دیده می تواند شامل درد شدید، سرخی، سفتی و سختی، تورم، حساسیت حتی در لمس سبک از قبیل ملحفه، گرما و یا احساسی مانند آتش گرفتن مفصل باشد. هم چنین لازم به ذکر است بیان کنیم که حمله نقرس می تواند یک یا دو هفته طول بکشد و بین حملات نقرس، ممکن است که هیچ علامتی وجود نداشته باشد.
کلام آخر
در متن فوق به بررسی نقرس و دردهای آن پرداخته شده است و همان طور که بیان شد، باید ذکر کرد که درد نقرس می تواند با درد شدید شست پا و احساس این که شست پای فرد آتش گرفته است، فرد را از خواب بیدار کند و هم چنین باید بیان کرد که مفصل فرد نیز تحت تأثیر داغ، متورم و به قدری حساس می باشد که حتی افتادن ملحفه بر روی آن می تواند ایجاد درد و فشار کند.