فشار خون تحت تاثیر گرما و دمای پایین قرار می گیرد و می تواند در فصل گرما به شدت افت کند.
فشار خون بدن انسان تحت تاثیر آب و هواهای مختلف قرار می گیرد و می تواند در فصل زمستان افزایش و در فصل تابستان کاهش پیدا کند. بدن انسان همواره برای اینکه عملکرد مناسبی داشته باشد، به یک فضای مناسب و خوش آب و هوا برای نفس کشیدن و انجام فعالیت های حیاتی نیاز دارد. در صورتی که دمای بدن به شدت افزایش پیدا کند، قلب عملکرد مناسبی ندارد و همین موضوع باعث ایجاد اختلال بر روی کارکرد قلب می شود.
بسیاری از افراد نمی دانند که چرا در فصل تابستان و در زمان گرما، فشار خون کاهش پیدا می کند. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم و روش های درمان این مشکل را ذکر نماییم. پس اگر شما هم تا به حال با این مشکل مواجه بوده اید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
کاهش فشار خون در زمان گرما صحت دارد؟
زمانی که فصل زمستان و تابستان آغاز می شود، بیماران قلبی نیاز به احتیاط بیشتری برای انجام فعالیت های خودشان دارند. در فصل گرما نیز افراد دارای بیماری های قلبی و عروقی، می بایست بیشتر به سلامت قلب خودشان توجه داشته باشند و به هیچ وجه داروهای کاهنده فشار و یا کنترل کننده فشار را قطع نکنند.
کاهش فشار خون در زمان گرما، یکی از مطالعاتی است که بر روی تاثیر گرما در قلب انجام شده است. بسیاری از محققین بر این باور هستند که در این زمان، فشار کاهش پیدا کرده و این موضوع باعث ایجاد علائم زیادی در بدن افراد می شود.
با توجه به اینکه در زمان گرما، بدن برای خنک کردن عرق زیادی می کند و همین تبخیر بیش از حد باعث می شود که بدن کم آب شود، فشار خون در قلب کاهش پیدا خواهد کرد. در واقع، با کاهش حجم آب بدن، فشار کاهش پیدا می کند و به همین خاطر بسیاری از افراد در فصل گرما شاهد این اتفاق و ضعف و بی حالی ناشی از آن می باشند.
دلایل مختلف کاهش فشار خون در زمان گرما
به طور کلی، گرما زدگی یکی از عوامل اصلی کاهش فشار خون در فصل تابستان است. متاسفانه، با افزایش دمای کره زمین در سال های اخیر، بسیاری از افراد در زمان گرما با این مشکل مواجه می شوند و همین موضوع برای آن ها محدودیت ایجاد خواهد کرد.
دلایل مختلفی وجود دارند که می توانند باعث کاهش فشار خون در زمان گرما شوند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
- کم آب شدن بدن
داشتن فعالیت های ورزشی، تعریق بیش از حد، داشتن فعالیت های روزانه در محیط های گرم و … باعث ایجاد کم آبی در بدن می باشند. با توجه به اینکه کم آبی بر روی عملکرد قلب تاثیر می گذارد، این مشکل باعث کاهش فشار خون در سنین مختلف می گردد. معمولا کم آب شدن بدن، منجر به سرگیجه و تهوع نیز می شود و به شدت می تواند خطرناک باشد. به همین خاطر است که توصیه می شود اگر در فصل گرما، با کاهش فشار خون مواجه شدید، با پزشک متخصص مشورت کنید.
- عدم مصرف مایعات به اندازه کافی
قلب برای اینکه عملکرد مناسبی داشته باشد، نیاز به مصرف مایعات دارد. در واقع، میزان مایع بدن نسبت به خون باید مشخص باشد. در صورتی که اندازه مایعات بدن کاهش پیدا کند، قلب به درستی کار خود را انجام نمی دهد و مشکل کاهش فشار در بدن رخ خواهد داد.
- داشتن فعالیت های جسمی شدید
یکی از دلایلی که باعث کاهش فشار خون در فصل تابستان می شود، داشتن فعالیت های بدنی شدید در این بازه زمانی است. به طور کلی، هر چقدر فعالیت بدنی در این فصل افزایش پیدا کند، میزان تبخیر آب بدن نیز کاهش پیدا کرده و این موضوع منجر به کاهش فشار می گردد.
چرا برخی از افراد بر این باورند که در فصل تابستان، فشار خون افزایش پیدا می کند؟
در کنار اینکه برخی از افراد بر این باور هستند که فشار در زمان گرما کاهش پیدا می کند، برخی از افراد به افزایش فشار خون در زمان گرما پافشاری می کنند. به طور کلی، بالا رفتن فشار و یا پایین آمدن آن، بستگی به کارکرد قلب دارد.
در زمان گرما، عروق محیطی بیشتر خون دریافت می کنند تا گرمای داخلی بدن، از بدن خارج شود. این یک مکانیسم طبیعی در بدن است که اتفاقا در فصل سرما نیز اتفاق می افتد. با این تفاوت که در فصل سرما، عروق محیطی پر خون می شوند تا بدن را گرم کنند و از سرد شدن اندام های محیطی جلوگیری کنند.
زمانی که نیاز است که عروق محیطی پر خون شوند، قلب باید با سرعت و قدرت بیشتری خون را به اندام های محیطی پمپاژ کند. همین موضوع باعث می شود که فشار خون در قلب و اندام های محیطی به شدت افزایش پیدا کند. به همین خاطر و با توجه به این استدلال، بسیاری از افراد تصور می کنند که کاهش دما در محیط، باعث افزایش فشار خون می گردد.
علائم ناشی از این مشکل که خطرناک هستند …
کاهش فشار خون در صورتی که شدید نباشد، علائم زیادی را به دنبال ندارد. فقط در موارد محدودی این احتمال وجود دارد که این مشکل با شدت بیشتری رخ دهد و علائم زیادی به همراه آن باشند. در صورتی که در فصل گرما، شاهد علائم زیر بودید و این علائم کنترل نشدند، می بایست از روش های مناسبی برای کاهش مشکلات خودتان استفاده کنید. بهترین روش برای درمان این مشکل در طول زمان گرما، مراجعه به پزشک اورژانس می باشد.
- سرگیجه
- احساس ضعف و بی حالی
- نداشتن حس در بدن برای انجام کارها
- تهوع شدید
- احساس درد در عضلات
- تشنگی
- عرق کردن شدید
- سردرد
روش های درمان کاهش فشار خون در زمان گرما چیست؟
روش های مختلفی وجود دارند که برای کاهش فشار خون در زمان گرما مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع، با توجه به اینکه در این زمان، بدن با افت فشار مواجه می شود، لازم است که از روش های مناسبی برای کاهش این مشکل استفاده کرد.
- مصرف آب و مایعات به اندازه کافی
اصلی ترین علتی که باعث کاهش فشار خون در زمان گرما می شود، خشکی بدن و از دست رفتن آب بدن است. به طور کلی، برای رفع این مشکل لازم است که افراد از آب کافی و مایعات مناسب استفاده کنند تا آب بدن آن ها تامین گردد.
در صورتی که کاهش فشار خون در زمان گرما شدید باشد، پزشک ممکن است که اقدام به تجویز سرم برای افراد دارای این مشکل کند.
- بیرون نرفتن از خانه به جز در موارد ضروری
بهترین راه برای درمان کاهش فشار خون، پیشگیری است! اگر می خواهید که با مشکل افت فشار در گرما مواجه نشوید، بهتر است که حتما در خانه و محیط های خنک بمانید. در صورتی که مجبور به خروج از منزل هستید، حتما آب و مایعات کافی به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کنید.
- انجام فعالیت های بدنی در محیط های خنک
متاسفانه، بسیاری از آمارهای مربوط به گرمازدگی در محیط های گرم و ورزشگاه هایی که بسیار گرم هستند، مشاهده می شود. به همین خاطر، توصیه می شود که افراد برای انجام فعالیت های بدنی خودشان به مکان های خنک و به دور از آفتاب و گرما مراجعه کنند.
- استراحت کردن برای ریکاوری شدن بدن
در صورتی که پس از انجام فعالیت های بدنی شدید و یا در معرض گرما بودن، احساس ضعف و بی حالی کردید، سعی کنید که در یک جایی دراز بکشید و استراحت کنید. این کار باعث ریکاوری شدن بدن شما خواهد شد.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم بیشتر در رابطه با روش های افزایش فشار خون در زمان گرما و دلایل افت فشار در فصل تابستان صحبت کنیم. افرادی که با این مشکل در زمان گرما مواجه می شوند، می توانند با کمک این روش ها، این مشکل را برطرف کنند.