دیابت موضوع مورد بررسی در این متن می باشد که هم چنین به انواع آن پرداخته شده و روش هایی برای کمک به بهبود و درمان آن ارائه شده است.
توضیحاتی درباره دیابت
دیابت زمانی اتفاق می افتد که بدن فرد قادر به جذب قند یا گلوکز به سلول های خود و استفاده از آن برای انرژی نمی باشد و این منجر به تجمع قند اضافی در جریان خون فرد می شود. مدیریت نادرست دیابت می تواند منجر به عواقبی جدی شود و باعث آسیب به طیف گسترده ای از اندام ها و بافت های بدن فرد می شود از جمله قلب، کلیه ها، چشم ها و اعصاب. فرایند هضم شامل تجزیه غذایی که خورده می شود به منابع مختلف مواد مغذی است و هنگامی که فرد کربوهیدرات می خورد از قبیل نان، برنج و ماکارونی، بدن آن را به قند و یا گلوکز تجزیه می کند و هنگامی که گلوکز در جریان خون فرد قرار دارد برای رسیدن به مقصد نهایی خود، جایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد، یعنی داخل سلول های بدن فرد، به کمک نیاز دارد و این کمک یا کلید انسولین می باشد. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس، اندامی که در پشت معده قرار دارد ساخته می شود. پانکراس فرد انسولین را در جریان خون فرد آزاد می کند. انسولین به عنوان کلید عمل می کند که قفل در دیواره سلولی را باز کند و به گلوکز اجازه دهد تا وارد سلول های بدن فرد شود. باید بیان کرد که گلوکز سوخت و یا انرژی موردنیاز بافت ها و اندام ها را برای عملکرد مناسب فراهم می کند. حال در صورتی که گلوکز نتواند وارد سلول های بدن فرد شود، در جریان خون فرد باقی می ماند و سطح گلوکز خون فرد افزایش می یابد.
انواع مختلفی از دیابت وجود دارد که در زیر به بررسی و معرفی آن ها پرداخته می شود:
دیابت نوع 1: این نوع دیابت یک بیماری خود ایمنی می باشد و به این معنی است که بدن شما به خود حمله می کند و در این حالت سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده فرد از بین می روند. تا 10 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 را دارند و معولاً در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود و اما می تواند در هر سنی ایجاد شود. زمانی نیز وجود دارد که بیش تر به عنوان دیابت جوانان شناخته می شود. باید بیان کرد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1، باید هر روز انسولین مصرف کنند و به همین دلیل می باشد که به آن دیابت وابسته به انسولین نیز گفته می شود.
دیابت نوع 2: در این نوع دیابت، بدن فرد یا انسولین کافی را تولید نمی کند و یا سلول های بدن وی به طور معمول به انسولین پاسخ نمی دهند. باید بیان کرد که این نوع از دیابت، شایع ترین نوع آن می باشد و تا 95 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می باشند و معمولاً در افراد میان سال و مسن نیز رخ می دهد. سایر نام های رایج برای دیابت نوع 2 می توان به دیابت بزرگسالان و هم چنین دیابت مقاوم به انسولین اشاره کرد. والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگ فرد نیز ممکن است آن را داشتن مقداری شکر نامیده باشند.
پیش دیابت: این نوع مرحله از دیابت قبل از دیابت نوع 2 می باشد که در آن سطح گلوکز خون فرد بالاتر از مقدار طبیعی آن می باشد و اما به اندازه ای بالا نیست که به طور رسمی دیابت نوع 2 تشخیص داده شود.
دیابت بارداری: این نوع از دیابت که در برخی از زنان در دوران بارداری ایجاد می شود، دیابت بارداری گفته می شود و باید بیان کرد که دیابت بارداری معمولاً بعد از بارداری از بین می رود و با این حال، اگر فرد دارای دیابت بارداری می باشد، در معرض خطر بیش تری برای ابتلای به دیابت نوع 2 در مراحل بعدی زندگی خود قرار دارد.
علاوه بر موارد ذکر شده در فوق؛ هم چنین باید بیان کرد که علائم کم تر شایع دیابت عبارتند از:
سندرم های دیابت تکوژنیک: این ها اشکال ارثی و نادر دیابت می باشند که تا 4 درصد از کل موارد را تشکیل می دهند و به عنوان مثال می توان به دیابت نوزادی و دیابت با شروع بلوغ در جوانان اشاره کرد.
دیابت مرتبط با فیبروز کیستیک: این نوع دیابت مخصوص افراد مبتلا به این بیماری است.
دیابت ناشی از دارو و مواد شیمیایی: نمونه هایی از این نوع پس از پیوند عضو، پس از درمان AIDS / HIV یا با استفاده از استروئید گلوکوکورتیکوئیدی همراه می باشد.
افراد باید در جریان باشند که عوامل خطر برای دیابت نوع 2 و هم چنین پیش دیابت عبارتند از: سابقه خانوادگی (والدین یا خواهر و برادر) پیش دیابت و یا دیابت نوع 2، سیاه پوست، اسپانیایی تبار، بومی آمریکایی؛ نژاد آسیایی – آمریکایی یا جزیره نشین اقیانوس آرام بودن، داشتن اضافه وزن یا چاقی، داشتن فشار خون بالا، داشتن کلسترول HDL پایین و سطح گلیسیرید بالا، عدم تحرک بدنی و هم چنین داشتن 45 سال و یا بیش تر، ابتلا به دیابت بارداری و یا به دنیا آوردن نوزادی با وزن بیش تر و هم چنین ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستینک می باشد.
افراد در صورتی که فکر می کنند که به دیابت مبتلا شده باشند و دارای علائم و نشانه های آن می باشند، باید هر چه سریع تر با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرند چرا که هر چه سریع تر این بیماری تشخیص داده شود درمان زودتر آن شروع می شود و در صورتی که فرد قبلاً دیابت وی تشخیص داده شده است، پس از دریافت تشخیص تا زمانی که سطح قند خون وی تثبیت شود، نیاز به پیگیری پزشکی دقیق دارد.
علاوه بر این افراد می توانند با استفاده از روش های خانگی از قبیل استفاده از سبزیجات، دارچین، سیر، پیاز، شنبلیله، ریحان، روغن زیتون، سیاه دانه، آووکادو و هم چنین با مصرف انواع ویتامین ها به بهبود و درمان دیابت کمک های بسیار مؤثر و مفیدی نمایند.
کلام آخر
در این متن به بررسی دیابت و انواع آن پرداخته شده است و افراد باید در جریان باشند که روش های خانگی زیادی برای کمک به درمان و کنترل آن وجود دارد که در متن به بررسی برخی از آن ها اشاره شده است.