سلامت

راهکاری برای درمان دیابت بارداری

دیابت بارداری از جمله بیماری های شایع می باشد که معمولاً افراد در دوره بارداری به آن مبتلا می شوند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

توضیحاتی درباره دیابت بارداری

دیابت بارداری نوعی دیابت می باشد که در دوران بارداری و زمانی ایجاد می شود که سطح قند خون بیش از حد افزایش یابد و معمولاً در اواسط بارداری بین 24 تا 28 هفته ظاهر می شود. وقتی که فرد به دیابت بارداری  مبتلا می شود به این معنی نیست که قبل از باردار بودن به دیابت مبتلا بوده است بلکه این وضعیتی می باشد که به دلیل باردار بودن ظاهر می شود.

باید بیان کرد که دیابت بارداری ناشی از تغییرات هورمونی و روشی است که بدن فرد غذا را به انرژی تبدیل می کند. هورمونی به نام انسولین، گلوکز (قند)  غذا را تجزیه می کند و آن را به سلول های بدن می رساند و باید بیان کرد که انسولین سطح گلوکز خون را در سطح سالم نگه می دارد و اما در صورتی که انسولین به درستی کار نکند، یا به اندازه کافی وجود نداشته باشد، قند در خون انباشته می شود و منجر به ایجاد دیابت می گردد.

هم چنین می توان بیان کرد که ممکن است ژن ها و هم چنین داشتن اضافه وزن نیز در این زمینه نقش داشته باشند. حال می خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که چه کسانی در معرض ابتلای به دیابت بارداری می باشند؟

دیابت بارداری ممکن است که در هر فردی در دوران بارداری اتفاق افتد و اما افراد بالای 25 سال که از نژادهای آسیای جنوبی و شرقی، اسپانیایی تبار، بومی امریکا و یا جزیره اقیانوس آرام می باشند، در معرض خطر بیش تری قرار دارند.

از جمله مهم ترین عوامل دیگری که می توانند ابتلای به دیابت را در فرد افزایش دهند می توان به بیماری های قلبی، فشار خون بالا، عدم تحرک، سابقه خانوادگی و شخصی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، تولد قبلی نوزادی با وزن بیش تر، پیش دیابت و هم چنین چاقی اشاره کرد.

حال باید بیان کنیم که از مهم ترین علائم دیابت بارداری که برخی از افراد ممکن است آن را تجربه کنند می توان به تکرر ادرار، حالت تهوع، تشنگی و هم چنین خستگی اشاره کرد. در عین حال که برخی از افراد ممکن است که هیچ گونه علائمی را تجربه نکنند و باید بیان کرد که علائم ناشی از این بیماری معمولاً خفیف بوده و هیچ گونه علائم هشدار دهنده ای وجود ندارد. افراد باید در جریان باشند که رژیم غذایی می تواند عاملی بسیار مؤثر در ابتلای فرد به دیابت بارداری باشد، اما رژیم غذایی منجر به دیابت نمی شود و باید بیان کرد که دیابت بارداری زمانی اتفاق می افتد که هورمون های جفت، میزان توانایی فرد را در استفاده یا ساخت انسولین مسدود می کنند.

انسولین به فرد کمک می کند تا میزان مناسب گلوکز را در خون حفظ کند و هنگامی که فرد دارای دیابت می باشد، در نهایت زمانی است که قند زیادی را در خون خود خواهد داشت. افراد می توانند با استفاده کردن از غذاهای سالم، دیابت خود را در دوران بارداری مدیریت کنند.

به خاطر این که افراد معمولاً در دوران بارداری مجاز به استفاده از برخی داروها نمی باشند، چرا که ممکن است به جنین صدمه وارد کند، بنابراین، باید از طریق روش های گیاهی و یا با استفاده از رژیم غذایی، دیابت خود را کنترل کنند.

 در ادامه به بررسی برخی از راهکارهای بسیار مؤثر گیاهی برای درمان دیابت بارداری پرداخته می شود:

استفاده کردن از گیاه چریش: برگ های تلخ این گیاه می توانند یک درمان مؤثر برای درمان دیابت باشند چرا که سرشار از فلاونوئیدها، تری ترپنوئیدها، ترکیبات ضد ویروسی و هم چنین گلیکوزیدها می باشند و می توانند به کنترل سطح قند خون فرد کمک کنند.

استفاده کردن از گیاه گون: طبق بررسی های صورت گرفته استفاده از گون می تواند قوی ترین پائین آورنده قند خون باشد و بر اساس بررسی های صورت گرفته، زنانی که از گیاه گون به همراه با سایر روش های درمانی گیاهی استفاده می کنند، بهتر می توانند میزان قند خون خود را کنترل کنند و علائم بسیار خفیف تری را تجربه می کنند.

مصرف دارچین: طبق بررسی های صورت گرفته، استفاده از دارچین می تواند منجر به کاهش قابل توجهی در سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به پیش دیابت و یا دیابت نوع 2 شود. باید بیان کرد پلی فنول هایی که در دارچین موجود می باشند، می توانند منجر به بهبود بخشیدن به عملکرد انسولین شده و هم چنین به کنترل بهتر دیابت بارداری کمک کنند.

افراد برای استفاده می توانند یک قاشق سوپ خوری دارچین را به سه فنجان آب جوش اضافه کرده و سپس وقتی که خنک شد آن را میل کنند و بهتر است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب تر، این محلول را دو بار در طول روز مصرف کنند.

مصرف خربزه تلخ: باید بیان کرد که خربزه تلخ به خاطر دارا بودن میکرونوترینت ها دارای خواص ضد دیابتی می باشد و این ترکیبات موجود در این گیاه، می توانند عملکرد انسولین را تقلید و به این ترتیب می تواند در کاهش دیابت بارداری و کنترل آن بسیار مؤثر باشد. علاوه بر این، زنانی که به دیابت بارداری مبتلا می باشند می توانند با اطمینان خاطر از بیتر ملون استفاده کنند تا بتوانند میزان قند خون خود را به طور طبیعی کاهش دهند.  

استفاده از روغن زیتون: این روغن از جمله محصولات سرشار از چربی های سالم می باشد که باعث افزایش دادن میزان مقاومت به انسولین می شود و با دارا بودن خواص ضد التهابی، افراد می توانند آن را بر روی خوراکی های مورد علاقه خود ریخته و مصرف کنند و به این ترتیب، می توانند میزان دیابت خود را کنترل کنند.

کلام آخر

در این متن به بررسی روش هایی گیاهی برای کنترل و مدیریت دیابت بارداری پرداخته شده است که افراد می توانند با استفاده از آن ها، از این بیماری بسیار شایع نجات یابند.

دیدگاهتان را بنویسید