مادر و کودک

زمان واکسن های نوزاد و انواع آن

واکسن نوزاد، را می توان از جمله برنامه های ایمن سازی در دوران کودکی در نظر گرفت که برای کنترل و پیشگیری از ابتلای از بیماری ها توصیه می شود و کودکان باید آن را دریافت کنند و می توان بیان کرد که ایمن سازی می تواند راهی بسیار مؤثر برای حفاظت از کودک در برابر ابتلای به بسیاری از عفونت ها و بیماری های مختلف باشد.

والدین باید برای کمک به بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان خود در برابر انواع بیماری ها و میکروب ها از واکسن نوزاد برای کودکان خود استفاده کنند تا بتوانند همواره به سلامت بدنی آن ها کمک کنند. به گونه ای که با استفاده از این واکسن ها که در سنین مختلف به کودک تزریق می شود، از ابتلای کودک به بیماری هایی از قبیل سرخک، سرخچه، کزاز و هم چنین منژیت پیشگیری کنند. افراد باید در جریان باشند که این واکسن ها که بر اساس برنامه ریزی های خاصی صورت می گیرد، برای کمک به بهبود سلامت بدنی فرد بسیار ضروری بوده و از کودک در برابر انواع عارضه ها محافظت می کند.

والدین باید در جریان باشند که فرزند آن ها در معرض ابتلای به انواع بیماری ها وجود دارد چرا که روزانه هزاران میکروب در محیط ان ها وجود دارد و این میکروب ها می توانند از طریق تنفس کودک، از طریق غذایی که می خورد و هم چنین از طریق وسایلی که در دهان خود می گذارد وارد بدن وی شده و سلامتی اش را تحت تأثیر قرار دهد. حال علی رغم مزایایی که واکسن زدن می تواند برای کودک داشته باشد، اما بسیاری از والدین از این اقدام دچار ترس و اضطراب شده و هم چنین برای واکسن نوزاد، دچار استرس می شوند.

واکسن از بدو تولد که شامل واکسن بیماری سل، واکسن خوراکی فلج اطفال و هم چنین واکسن تزریقی هپاتیت B می باشد.

واکسن دوماهگی را می توان به عنوان دومین واکسن نوزاد بعد از واکسن بدو تولد در نظر گرفت که انجام آن می تواند هم برای مادر و هم برای کودک سر تا سر تنش و همراه با سختی فراوان باشد که ممکن است استفاده از آن هم چنین با عوارضی نیز همراه باشد که منجر به ناراحتی والدین می شود. واکسن دوماهگی از نوزادان در مقابل با چند نوع بیماری خطرناک که به نام های پنج گانه و پنتاوالان نیز شناخته می شود، محافظت می کند و این واکسن، هم چنین واکسن خوراکی فلج اطفال می باشد. باید بیان کرد که واکسن پنج گانه از ترکیبات 5 واکسن دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت B و هم چنین هموفیلوس آنفولانزا تشکیل شده است که بدن نوزادان را در برابر ابتلای به بیماری هایی از قبیل هپاتیت B، کزاز، سیاه سرفه، دیفتری، آنفولانزا از نوع B، منژیت، عفونت گوش، ذات الریه و هم چنین فلج اطفال محافظت می کند و محل تزریق آن در ناحیه خارجی ران کودک است. واکسن فلج اطفال نیز به صورت قطره خوراکی و برای پیشگیری از بیماری فلج اطفال می باشد.

واکسن چهار ماهگی، نیز از جمله واکسن هایی است که والدین باید در جریان باشند که در سن چهار ماهگی به کودک خود تزریق کنند و شامل واکسن سه گانه تزریقی دیفتری، کزاز و سیاه سرفه و هم چنین واکسن خوراکی فلج اطفال می باشد.

واکسن 6 ماهگی نیز که دارای عملکرد سه گانه تزریقی، دیفتری، کزاز و سیاه سرفه، به همراه واکسن خوراکی فلج اطفال و هم چنین واکسن تزریقی هپاتیت B می باشد، باید در سنین 6 ماهگی به کودک تزریق شود.

واکسن 12 ماهگی نیز از جمله یکی دیگر از واکسن های قابل تزریق به کودک می باشد که والدین باید در نظر داشته باشند که در سن 12 ماهگی آن را به کودک خود تزریق کنند و آن هم واکسن تزریقی سرخک، سرخچه و هم چنین اوریون می باشد.

و در نهایت واکسن 18 ماهگی نیز از جمله یکی دیگر از واکسن نوزاد می باشد که نوعی واکسن سه گانه تزریقی، دیفتری، کزاز و سیاه سرفه و هم چنین واکسن خوراکی فلج اطفال می باشد که با استفاده از آن می توان از ابتلای فرد به انواع عارضه ها پیشگیری نمود.

از آن جایی که واکسن نوزاد کاملاً شبیه سازی با عفونت اولیه می باشد، استفاده از آن می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن کودک شود و با تزریق واکسن نوزاد، نوعی عفونت در بدن کودک ایجاد می شود که از ابتلای به بیماری وی پیشگیری و منجر به بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن وی می شود که در برابر ابتلای به انواع بیماری ها مقاومت کرده و عفونت ها و میکروب های موجود در بدن کودک را از بین می برد و باعث بر جای گذاشتن سلول های مفیدی در بدن فرد می شود.

لازم است که ذکر شود به برخی از کودکان و هم چنین نوزادانی که دارای شرایط جسمی خاصی می باشند، و یا به بیماری های خاص مبتلا هستند، نباید واکسن نوزاد را تزریق کرد و از جمله این کودکان می توان به کسانی اشاره کرد که سیستم ایمنی بدنشان دچار مشکل می باشد و هم چنین به بیماری های از نوع خاص از قبیل سرطان مبتلا می باشند و علاوه بر این، کودکانی که در حال استفاده از داروهای خاصی بوده و بدن آن ها توان مقابله با عفونت ها را ندارد و هم چنین کودکانی که در تزریق واکسن نوع اول، دچار حساسیت بسیار شدیدی شده اند.  

کلام آخر

والدین باید در نظر داشته باشند که برای حفاظت از سیستم بدنی کودک خود در برابر انواع عوارض و بیماری ها باید همواره از واکسن نوزاد که در سنین مختلف به آن ها تزریق می شود استفاده کنند تا بتوانند از ابتلای کودک خود به انواع بیماری ها پیشگیری کنند و در متن فوق به بررسی و معرفی واکسن ها در سنین مختلف به کودک پرداخته شده است. 

دیدگاهتان را بنویسید