سلامت

زوجین HBsAg مثبت

در صورتی که HBsAg مثبت در خانم های باردار تشخیص داده شود باید تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرند تا از انتقال دادن آن به نوزاد خود خودداری کنند و به ایجاد مصونیت و ایمنی نوزاد خود کمک های بسیار مؤثر و مفیدی نمایند.

توضیحاتی درباره HBsAg مثبت

هپاتیت مزمن B از جمله یکی از بیماری های موجود در سراسر جهان می باشد که بار قابل توجهی بر سیستم های مراقبت های بهداشتی دارد و در عین حال که برنامه های واکسیناسیون جهانی، منجر به کاهش کلی در بروز هپاتیت B شده است، اما با این حال باید بیان کرد که مناطق بسیار بزرگی در سراسر جهان وجود دارد که واکسیناسیون هپاتیت B در آن ها صورت نمی  گیرد و بر این اساس، انتقال پیدا کردن این بیماری به عنوان یک نگرانی برای عموم افراد در نظر گرفته شده است. در این میان، زنان باردار نیز از این قاعده مستثنی نیستند و درمان هپاتیت B برای بیمار باردار نیازمند ارزیابی کامل فعالیت بیماری و نظارت بر شعله ور شدن صرف نظر از شروع به درمان های ضد ویروسی دارد.

طبق بررسی های صورت گرفته، تخمین زده می شود که 2 میلیارد نفر در سراسر جهان به ویروس هپاتیت B مبتلا می باشند و به گونه ای که این افراد به طور مزمن به این نوع ویروس آلوده می شوند و حال باید بپرسیم که علت اصلی هپاتیت مزمن در سراسر جهان چیست؟ باید بیان کرد که عفونت مزمن هپاتیت B علت اصلی بیماری کبدی در سراسر جهان می باشد و به گونه ای که 20 % از این بیماران در معرض خطر عوارض بیش تر از جمله کارسینوم کبدی و سیروز می باشند.

با این حال باید بیان کرد که اگرچه واکسن های ایمن و مؤثری در این زمینه برای استفاده افراد وجود دارد، اما سالانه 50 میلیون مورد جدید در سراسر جهان تشخیص داده شده است که باید بیان کرد که اکثر تشخیص های جدید، به عنوان انتقال از مادر به کودک در نظر گرفته شده است به ویژه در مناطقی که دارای شیوع بسیار بالایی از بیماری می باشد.

یکی از مهم ترین عوامل بروز بیماری هپاتیت B در انسان، ویروس هپاتیت B می باشد که این ویروس در کبد انسان جایگزین شده و تکثیر می کند. باید بیان کرد که موادی که از طریق این ویروس تولید می شوند به گردش خون ریخته و آنتی ژن سطحی این ویروس که HBsAg نامیده می شود، و شخصی که در خون وی، ذرات سطحی کوچک یعنی HBsAg مثبت وجود داشته باشد، ناقل هپاتیت ب نامیده می شود و باید افراد در جریان باشند که هپاتیت B می تواند هم به صورت مزمن و هم به صورت حاد وجود داشته باشد و مورد حاد ابتلا به بیماری زمانی می باشد که بیماری فرد پس از 6 ماه از ابتلای به ویروس، بروز خواهد کرد و در مواردی بسیار اندک ممکن است که به سمت هپاتیت B مزمن برود.

در صورتی که فردی که به HBsAg مثبت مبتلا شده است، قصد باردار شدن را دارد، باید قبل از اقدام به بارداری تحت نظر پزشک باشد و مراقبت های لازم را در این زمینه انجام دهد. علاوه بر این، ممکن است که فرد در دوران بارداری به HBsAg مثبت مبتلا شود که در این گونه موارد نیز باید درمان های دارویی خاصی را مطابق با نظرات پزشک خود دریافت نماید و باید همواره زیر نظر پزشک متخصص خود باشد.

در صورتی که HBsAg مثبت در مادر باردار در دوران بارداری تشخیص داده شده باشد، باید در جریان باشند که این نوع هپاتیت، معمولاً جدی تر و کمی سخت تر از نوع قبلی بوده و در این گونه موارد که مادر مبتلا به این نوع هپاتیت می باشد، باید نوزاد در 12 هفته اول زندگی خود، واکسن ضد هپاتیت را دریافت کند و لازم است بیان شود که در صورتی که نوزاد، واکسن های لازم را تا ماه پنجم دریافت می کند، 95 % از مبتلا شدن به این بیماری ایمن می باشند و شانس ابتلای به آن تنها 5 % خواهد بود. افراد باید در این باره توجه داشته باشند که بدون درمان دارویی و واکسن موردنیاز کودک، به احتمال 60 درصد این احتمال وجود دارد که نوزاد در طول زایمان به بیماری هپاتیت B مبتلا شود. افراد باید در جریان باشند که هپاتیت B از طریق خون انتقال پیدا می کند و سرنگ آلوده، خالکوبی کردن، تماس پیدا کردن زخم با خون آلوده و هم چنین در صورت وجود این نوع بیماری در یکی از اعضای خانواده حتماً لازم است که سایر افراد و اعضای خانواده در این زمینه واکسینه شوند.

افراد برای کمک به درمان این نوع بیماری و پیشگیری از ابتلای به آن، باید بهداشت فردی خود را به طور کامل رعایت کنند و از داشتن رابطه جنسی پر خطر پرهیز کنند و هم چنین در هنگام انجام دادن کارهایی از قبیل خالکوبی و سایر کارهای دیگر مراقب باشند. علاوه بر این باید بیان کرد که در این دوران، داشتن رژیم غذایی بسیار مفید و هم چنین استفاده از مواد مقوی می تواند در کاهش علائم بسیار مؤثر و مفید باشد و علاوه بر این، افراد باید توجه داشته باشند که استراحت کردن و هم چنین درمان دارویی می تواند در این زمینه بسیار مؤثر و مفید باشد.

باید بیان کرد که اکثر زنان باردار مبتلا به عفونت HVB ناقلان مزمن ویروس هستند که با وجود آنتی ژن سطحی هپاتیت HBsAg B در سرم قابل تشخیص می باشد. خانم های باردار باید در صورت ناقل بودن به HBsAg مثبت، باید حتما موضوع را با معالج خود در میان گذاشته تا با درمان نوزاد بلافاصله پس از زایمان، مانع از آلوده شدن نوزاد شوند و باید تحت مراقبت ها و پیگیری های بیش تر قرار گیرند.

کلام آخر

در این متن به بررسی HBsAg مثبت در خانم های باردار و راه های پیشگیری از انتقال آن به نوزاد پرداخته شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید