سلامت

سکته قلبی چیست

سکته قلبی یکی از عوارض و اختلالاتی است که افراد ممکن است که به آن مبتلا شوند و در متن زیر به بررسی عواملی که منجر به ابتلای فرد به سکته قلبی می شود پرداخته شده است.

توضیحاتی درباره سکته قلبی   

سکته قلبی زمانی رخ می دهد که جریان خون به قلب به شدت کاهش پیدا کند و یا مسدود شود. باید بیان کرد که از مهم ترین عواملی که منجر به ایجاد انسداد می شود می توان به تجمع چربی ها، کلسترول و سایر مواد در شریان های قلب اشاره کرد. علاوه بر این، رسوبات چرب و حاوی کلسترول پلاک نامیده می شود و فرآیند تشکیل پلاک آترواسکلروز نامیده می شود. گاهی اوقات یک پلاک می تواند پاره شود و لخته ای تشکیل دهد که جریان خون را مسدود می کند. کمبود جریان خون می تواند به بخشی از عضله قلب آسیب برساند و یا از بین ببرد.  

لازم به ذکر است که درمان سریع برای حمله قلبی برای پیشگیری از مرگ موردنیاز می باشد. باید بیان کرد که علائم حمله قلبی متفاوت می باشد و برخی افراد علائم خفیفی دارند و هم چنین برخی دیگر نیز علائم شدیدتری دارند و هم چنین باید بیان کرد که برخی از افراد دیگر نیز هیچ گونه علامتی ندارند. باید بیان کرد که علائم شایع سکته قلبی عبارتند از: درد قفسه سینه که شامل فشار، سفتی، درد، فشردن یا درد می باشد می تواند شامل درد و ناراحتی باشد که به شانه، بازو، پشت، گردن، فک، دندان ها و یا گاهی اوقات بالای شکم گسترش می یابد.

زنان نیز ممکن است که علائم غیر معمولی از قبیل درد کوتاه یا شدید در ناحیه گردن، بازو یا پشت داشته باشند و گاهی اوقات، اولین علامت سکته قلبی، ایست ناگهانی قلبی می باشد. باید بیان کرد که برخی از سکته قلبی به طور ناگهانی رخ می دهد، اما بسیاری از افراد نیز چند ساعت، روز یا هفته قبل علائم و نشانه های هشدار دهنده را دارند و درد یا فشار قفسه سینه که مدام اتفاق می افتد و با استراحت از بین نمی رود ممکن است یک علامت هشدار دهنده اولیه باشد. آنژین می تواند به دلیل کاهش موقت جریان خون به قلب ایجاد شود.

افراد باید در جریان باشند که همه سکته قلبی ناشی از انسداد شریان ها نمی باشد و از دیگر علل ابتلای فرد به این عارضه می توان به اسپاسم کرونر، اشاره کرد که می توان بیان کرد که این مورد، یک نوع فشردن شدید رگ های خونی می باشد که مسدود نشده است. شریان به طور کلی دارای پلاک های کلسترولی می باشد یا به دلیل سیگار نکشیدن یا سایر عوامل خطر، رگ سخت شده است و نام های دیگر اسپاسم کرونر نیز آنژین پرینزمتال، آنژین وازواسپاتیک یا آنژین متفاوت نامیده می شود.

یکی دیگر از عوارضی که منجر به سکته قلبی می شود می توان به سن اشاره کرد. مردان 45 ساله و بالاتر و زنان 55 ساله و بالاتر بیش تر از مردان و زنان جوان تر در معرض سکته قلبی قرار می گیرند.

مصرف تنباکو نیز از جمله یکی دیگر از عواملی است که منجر به ابتلای فرد به این بیماری می شود. این عامل شامل سیگار کشیدن و هم چنین قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار می باشد. بنابراین، افراد در صورتی که از سیگار استفاده می کنند و در حال کشیدن سیگار می باشند، باید آن را ترک کنند.

عامل مؤثر دیگر برای ابتلای فرد به سکته قلبی، فشار خون بالا می باشد و باید بیان کرد که با گذشت زمان، فشار خون بالا در فرد می تواند به شریان هایی که به قلب منتهی می شوند آسیب برساند. فشار خون بالا که با شرایط دیگر از قبیل چاقی، کلسترول بالا و هم چنین دیابت رخ می دهد، ابتلای به سکته قلبی را حتی بیش تر افزایش می دهد.

دارا بودن میزان تری گلیسیرید و هم چنین کلسترول بالا نیز از عوامل دیگر برای ابتلای فرد به سکته قلبی می باشد و باید بیان کرد که سطح بالای کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (کلسترول بد) به احتمال زیاد باعث باریک شدن شریان ها می شود و سطح بالای برخی از چربی های خون به نام تری گلیسیرید نیز خطر حمله قلبی را در فرد افزایش می دهد و اگر سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (کلسترول خوب) در محدوده بسیار استاندارد وجود داشته باشد، خطر سکته قلبی را می تواند در فرد کاهش دهد.

از جمله یکی دیگر از عوامل مؤثر برای این که خطر ابتلا به سکته قلبی را تشدید کند می توان به چاقی اشاره کرد. چاقی با فشار خون بالا، دیابت، سطوح بالاتری از تری گلیسیرید و کلسترول بد و سطوح پائین کلسترول خوب مرتبط است.   

دیابت: زمانی که بدن افراد هورمونی به نام انسولین را نمی سازد، یا نمی تواند به درستی از آن استفاده کند، قند خون افراد افزایش پیدا می کند و باید در جریان بود که قند خون بالا، می تواند خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش دهد.

سندرم متابولیک از جمله یکی دیگر از عوامل می باشد که شامل ترکیبی از حداقل سه مورد یعنی بزرگ شدن کمر یا چاقی مرکزی، فشار خون بالا، کلسترول خوب پایین، تری گلیسیرید بالا و هم چنین قند خون می باشد و ابتلا به سندرم متابولیک، منجر می شود که فرد دو برابر بیش تر از زمانی که آن را نداشته اند به بیماری های قلبی مبتلا شوند.

داشتن سابقه خانوادگی سکته قلبی نیز می تواند یک عامل مؤثر دیگر باشد. به این صورت که اگر مادربزرگ، پدر بزرگ، خواهر، برادر و یا والدین به سکته قلبی زودرس مبتلا شده باشند، ممکن است که فرد در معرض خطر بیش تری برای ابتلا به سکته قلبی وجود داشته باشد.

کلام آخر

در این متن به بررسی و معرفی سکته قلبی و عواملی که منجر به ابتلای فرد به آن می شود پرداخته شده است و باید بیان کرد که افراد باید همواره از عواملی که منجر به ایجاد سکته قلبی در فرد می شود پیشگیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید