سلامت

شیوع مجدد کرونا و مراقبت های لازم

در این متن به بررسی کرونا و عوارض آن پرداخته شده است و با وجود شیوع مجدد آن اقداماتی باید افراد در این زمینه انجام دهند که به آن ها اشاره شده است.

توضیحاتی درباره کرونا  

همه ما در جریان هستیم که یکی از بیماری هایی که حدوداً از چند سال پیش، بیش تر افراد را از سراسر دنیا، اعم از کودکان و بزرگسال و هم چنین مرد و زن را به خود مبتلا کرد کرونا می باشد که در نوع های مختلف خود را نشان داده است. از زمان شیوع این نوع ویروس در سراسر جهان، بسیاری از افراد علاوه بر ابتلای به این نوع ویروس، هم چنین شاهد ضرباتی نیز به کسب و کار و حتی جان خود شدند. اگرچه که همه ما نیز می دانیم که بسیاری از مردم، اقوام و خانواده های خود را در این فاجعه بسیار بزرگ از دست دادند.

علاوه بر این، باید بیان کرد که از جمله یکی از دلایلی که در ابتدا منجر به عود کرونا شد و هم چنین باعث ایجاد خساراتی جبران ناپذیر به کار افراد شد، نبود وسایل و داروهای پیشگیری کننده از آن بوده است. تا این که پس از گذشت مدت زمانی، هر کدام از کشورها شروع به ساخت واکسن هایی با نام های مختلف کردند و شروع به آزمون آن ها بر روی انسان ها نمودند. حال این که، بعضی از این واکسن ها اثرگذار و برخی دیگر نیز هیچ گونه تأثیری نداشته اند.

باید بیان کرد که کرونا این نوع ویروس جهانی که در انواع مختلفی وجود داشته است و افراد زیادی نیز به آن مبتلا و برخی از آن ها بهبود یافته و برخی دیگر نیز جان خود را از دست داده اند، در سال 2019 شناسایی و منجر به ایجاد یک بیماری همه گیر تنفسی به نام 19 COVID-شده است.

بر اساس بررسی های صورت گرفته، محققان در یافته اند که ویروس کرونا از طریق قطرات و ذرات ویروس منتشر شده در هوا هنگام تنفس، صحبت کردن، خنده، آواز خواندن، سرفه یا عطسه فرد مبتلا منتشر می ‌شود. قطرات بزرگ تر نیز ممکن است در عرض چند ثانیه به زمین افتد، اما ذرات عفونی ریز می توانند در هوا باقی بمانند و در مکان های سرپوشیده، به ویژه جاهایی که افراد زیادی جمع شده اند و تهویه ضعیفی وجود دارد، جمع شوند. به همین دلیل است که استفاده از ماسک، بهداشت دست و فاصله گذاری فیزیکی برای پیشگیری از  19COVID- ضروری است. 

با این وجود نیز، در 24 نوامبر 2021 بود که یک نوع کووید جدید دیگری در آفریقای جنوبی شناسایی شد. این نوع جدید کووید که اومیکرون نام داشت، سازمان جهانی بهداشت، این نوع جدید از کووید را به عنوان نوع نگران کننده معرفی کرد. پس از دانستن این که نوع جدیدی از کووید شناسایی شده است، تمام جهان از این موضوع وحشتی داشته اند و تحقیقات متنوعی از سراسر جهان در پی یافتن این نوع کووید انجام شد. در واقع، باید بیان کرد که مطالعات مختلفی برای درک این نوع نگرانی انجام شد. تا این که در 26 نوامبر 2021 توسط TAG-VE یا گروه مشاوره فنی سازمان جهانی بهداشت در مورد تکامل ویروس، نوع کووید به عنوان اومیکرون نام گذاری شد.

علائم موجود در کووید جدید نیز به این شرح بوده است که علائم مورد نظر آن، به علائم کم تر شایع و هم چنین علائم جدی طبقه بندی شدند. به طوری که بررسی های انجام شده حاکی از آن بوده است که شایع ترین علائم برای نوع جدید کووید یعنی اومیکرون؛ تب، سرفه، خستگی، از دست دادن چشایی یا بویایی بوده است. علائم کم تر رایج برای نوع جدید کووید این نوع بیماری نیز عبارتند از گلودرد، سردرد، بدن درد، اسهال، بثورات پوستی، تغییر رنگ انگشتان دست یا پا. علائم جدی برای نوع جدید کووید نیز، دشواری در تنفس یا تنگی نفس، از دست دادن تکلم یا تحرک، یا گیجی یا درد قفسه سینه گزارش شده بود.

بنابراین، باید به این موضوع توجه شود که هنگامی که یک ویروس به طور گسترده در گردش است و باعث عفونت های متعدد در افراد می شود، احتمال جهش ویروس افزایش پیدا می کند. هر چه یک ویروس فرصت های بیش تری برای انتشار داشته باشد، فرصت های بیش تری نیز برای دستخوش تغییرات دارد.

هم چنین می توان بیان کرد که ویروس کرونا عمدتاً از طریق انتقال ترشحات بزاق و قطرات تنفسی از انسان به انسان منتقل می شود. این نوع ویروس طبق تحقیقات انجام شده زمانی ایجاد می شود که فرد مبتلا سرفه، عطسه، صحبت یا شروع به آواز خواندن کند. هنگامی که افراد یک دیگر را لمس می کنند نیز عفونت ناشی از این ویروس می تواند در آن ها رخ دهد. هم چنین شواهدی از انتقال کووید 19 در روابط انسان و حیوان وجود دارد. شواهد فعلی نشان می دهد که انسان ممکن است به حیوان آلوده شده باشد.

برای کمک به رفع و از بین بردن کرونا، کشورها اقدامات فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی را با هدف قطع انتقال از طریق کاهش اجرا کردند. تعامل بین مردم مانند تعطیلی مساجد، نظارت بر اجتماعات و سایر محدودیت‌ های رفت و آمد در اجتماعات از جمله این اقدامات و مکانیسم های کنترلی اساسی برای کنترل شیوع بیماری های عفونی به ویژه کرونا بود. کشورها معمولاً با تزریق دوزهای واکسن کرونا توانستند با این ویروس مقابله کنند. حال پس از گذشت چندین ماه نیز دوباره شاهد بروز ویروس کرونا در کشور می باشیم و بهتر است که افراد باید برای مقابله با این بیماری و پیشگیری از شیوع مجدد آن، هم چنین مثل سابق فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نموده و از ماسک و وسایل بهداشتی استفاده نمایند تا بتوانند از شیوع مجدد این بیماری پیشگیری نمایند و همواره به بهبود و حفظ سلامت بدنی خود کمک کنند. افراد باید هم چنین در صورتی که واکسن کرونای خود را تزریق نکرده اند، نسبت به تزریق آن اقدام کنند و از حضور در اجتماعات شلوغ خودداری و در صورت نیاز به حضور از ماسک استفاده کنند.

کلام آخر

در این متن به بررسی کرونا و عوارض و اختلالات ناشی از آن از زمان شیوع تاکنون پرداخته شده است و نتایج حاصل نیز حاکی از آن می باشد که با شیوع مجدد کرونا، افراد باید برای مقابله با آن و پیشگیری از ابتلای به آن، اقدامات بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند و برای حضور در اجتماعات از ماسک استفاده نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید