آنفولانزا از جمله بیماری های شایع در بین بزرگسالان و از جمله کودکان می باشد که در متن زیر به بررسی علائم آنفولانزا اشاره شده است.
توضیحاتی درباره علائم آنفولانزا
اگرچه اکثر مردم از جمله کودکان بیماری خود محدود شده و بدون عارضه ای را دارند که ممکن است که کم تر از یک هفته طول بکشد، برخی از آن ها بیماری جدی تری را دارند که ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان را داشته باشد و باید بیان کرد که آنفولانزا هم چنین می تواند منجر به ذات الریه یا مرگ شود.
ویروس های آنفولانزا به سه نوع ویروس های A، B و هم چنین C تقسیم می شوند و باید بیان کرد که آنفولانزای نوع A و B باعث اپیدرمی بیماری های تنفسی می شود که هر ساله در زمستان رخ می دهد و آن ها می توانند منجر به افزایش میزان بستری شدن در بیمارستان و یا مرگ فرد شوند و تلاش های بهداشت جهانی نیز بر روی کنترل کردن تأثیر آنفولانزا بر روی انواع A و B متمرکز شده است.
یکی از دلایلی که نشان می دهد که آنفولانزا هم چنان یک مشکل می باشد، این است که ویروس ها در واقع ساختار خود را به طور منظم تغییر می دهند و این به این معنا می باشد که افراد هر ساله در معرض انواع جدیدی از ویروس قرار می گیرند. باید بیان کرد که آنفولانزای نوع C نادرتر می باشد و باعث بیماری تنفسی بسیار خفیف در فرد می شود و یا اصلا هیچ گونه علائم آنفولانزا را ندارد. این بیماری همه گیر ایجاد نمی کند و تأثیر شدیدی بر سلامت عمومی آنفولانزای نوع A و B را ندارد.
باید بیان کرد که ویروس های آنفولانزا به طور مداوم تغییر می کنند و جهش می یابند که به ویروس کمک می کند که از سیستم ایمنی بدن کودکان و بزرگسالان فرار کند. افراد بدون توجه به سنشان ممکن است که به آنفولانزا مبتلا شوند و فرآیند به این صورت عمل می کند که فردی که به ویروس آنفولانزا آلوده شده است، آنتی بادی هایی علیه آن ویروس خاص تولید می کند که باعث تغییر جهش ویروس می شود و هنگامی که فصل بعدی آنفولانزا رخ می دهد، آنتی بادی های قدیمی دیگر ویروس جهش یافته جدیدتر را تشخیص نمی دهند و فرد دوباره مبتلا می شود.
باید ذکر شود که آنتی بادی های قدیمی تر از بدن در برابر عود آنفولانزا محافظت می کنند و علاوه بر این، واکسن آنفولانزا که هر سال تجویز می شود، از سویه های ویروس آنفولانزا تولید می شود که انتظار می رود باعث شیوع آنفولانزا در این سال شود.
افراد باید در جریان باشند که ویروس آنفولانزا به طور کلی از طریق سرفه یا عطسه از فردی به فرد دیگر در هوا منتقل می شوند. آنفولانزا هم چنین ممکن است که توسط ذرات کوچک ویروس منتشر شده در طول تنفس منتشر شود و این ویروس هم چنین می تواند برای مدت کوتاهی بر روی اشیاء آلوده مانند دستگیره های در، خودکار یا مداد، صفحه کلید، گیرنده های تلفن و ظروف خوردن یا آشامیدن زنده بماند. بنابراین، کودک می تواند با دست زدن به چیزی که توسط فردی آلوده شده است به این ویروس دست به دست شده و سپس دست زدن به دهان، بینی یا چشم های خود به ویروس آنفولانزا مبتلا شود.
افراد معمولاً 24 ساعت قبل از شروع علائم و چندین روز تا یک هفته پس از اولین علائم آنفولانزا، مسری ترین افراد مبتلا به آنفولانزا می باشند. جلوگیری از شیوع انفولانزا به ویژه در میان کودکان دشوار می باشد به خاطر این که ممکن است در حالی که هنوز در حال انتشار بیماری هستند، متوجه نشوند که بیمار هستند اما در روز هفتم عفونت معمولاً دیگر خطر ابتلا به دیگران وجود ندارد.
حال ممکن است سوال شود که علائم آنفولانزا چیست؟ آنفولانزا یک بیماری تنفسی نامیده می شود و به نظر می رسد که وقتی کودک به آن مبتلا می شود، کل بدن رنج می برد. کودکان معمولاً با یک یا همه علائم زیر به طور ناگهانی بیمار می شوند.
- تب که ممکن است به 103 درجه فاز نهایت (39.4 درجه سانتی گراد) تا 105 درجه سانتی گراد فاز نهایت (40.5 درجه سانتی گراد) برسد.
- خستگی خفیف؛
- درد عضلانی و مفاصل؛
- سطح انرژی طبیعی ممکن است که احساس کندی داشته باشد؛
- سردرد، گلودرد، آبریزش یا گرفتگی بینی، تشدید سرفه های اغلب شدید، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و خستگی شدید از مهم ترین علائم آنفولانزا می باشند.
در صورتی که افراد در عرض یک هفته از آنفولانزا بهبود می یابند، اما اغلب به مدت 3 تا 4 هفته احساس خستگی می کنند، علاوه بر این، سرفه ممکن است طولانی شود.
هم چنین لازم به ذکر است که علائم آنفولانزا ممکن است که شبیه به سایر شرایط یا مشکلات پزشکی باشد و همیشه باید برای تشخیص به پزشک مراجعه شود. باید بیان کرد که آنفولانزا و هم چنین کوید 19 هر دو ویروس تنفسی می باشند و به همین دلیل است که آن ها می توانند علائم مشابهی از قبیل سرفه، مشکل در تنفس، تنگی نفس، تب و بدن درد ایجاد کنند.
افراد باید در جریان باشند که بیماری آنفولانزای بدون عارضه معمولاً با شروع ناگهانی علائم و نشانه های اصلی و دستگاه تنفس فوقانی (از قبیل تب، لرز، میالژی، سردرد، کسالت، سرفه غیرمولد، گلودرد و رینیت) مشخص می شود. با این حال باید بیان کرد که بسیاری از افرادی که به عفونت ویروس آنفولانزا مبتلا می شوند، تب را نشان نمی دهند و به ویژه آن هایی که مسن هستند یا دچار سرکوب سیستم ایمنی هستند. علائم آنفولانزا و نشانه های غیر معمول عفونت ویروس آنفولانزا می تواند رخ دهد، از جمله در سالمندان ضعیف و مستقر در مراکز مراقبت های طولانی مدت. باید بیان کرد که در میان کودکان خردسال مبتلا به آنفولانزا، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال نیز ممکن است با علائم تنفسی رخ دهد. علائم آنفولانزا بدون عارضه و هم چنین نشانه های آن معمولاً پس از 3 تا 7 روز برای اکثر افراد برطرف می شود و اگرچه سرفه و کسالت می تواند بیش از 2 هفته باقی بماند. به ویژه در افراد مسن و مبتلایان به بیماری مزمن ریوی.
کلام آخر
در این متن به بررسی آنفولانزا در کودکان و علائم آنفولانزا پرداخته شده است که از مهم ترین نشانه های آنفولانزا می توان به خستگی شدید، سردرد، گلودرد، تب و سایر موارد اشاره شده در متن اشاره کرد.