شکستن قولنج یکی از اقداماتی است که معمولاً افراد در ناحیه عضلات خود انجام می دهند و در این متن به ارائه اطلاعات بیش تری در مورد آن پرداخته شده است.
توضیحاتی درباره شکستن قولنج
شکستن قولنج از جمله یکی از کارهایی است که افراد معمولاً به قصد لذت بردن و تفنن آن را در ناحیه عضلات و مفاصل خود انجام می دهند و این کار معمولا در ناحیه گردن، دست ها، پاها و هم چنین کمر آن ها اتفاق می افتد. بنابراین، باید همواره در این زمینه مراقبت های لازم را در نظر داشته باشند.
باید بیان کرد که در زمان های گذشته، اگر که هر قسمت و یا بخشی از بدن دچار کشیدگی و یا درد می شد، به آن قولنج می گفتند اما امروزه از این عبارت معمولا برای اسپاسم و یا گرفتگی ناگهانی قسمتی از عضلات بدن فرد استفاده می شود و اغلب مواقع نشانه یک بیماری خاصی نمی باشد و باید بیان کرد که این یک عادت بسیار رایج در بین مردم می باشد و کاری است که افراد برای رفع خستگی های بدنی خود انجام می دهند و اما بسیاری از مردم، از شکستن قولنج لذت می برند و هدف آن ها از انجام دادن این کار می تواند کاری کاملاً تفننی باشد. حال باید آن ها در جریان باشند که انجام دادن این کارها می تواند عوارض و خطراتی جبران ناپذیر را به همراه داشته باشد. باید بیان کرد که قولنج بیش تر در نواحی و قسمت های کمر، ستون فقرات و هم چنین گردن اتفاق می افتد و در این گونه موارد، فرد با کج و راست کردن خود و یا با حرکت دادن سریع گردن و با شنیدن یک صدای شبیه به شکستگی می تواند قولنج خود را رفع نماید. افراد باید در جریان باشند که قولنج علت های مختلفی دارد و بنا بر علل مختلفی در بدن ایجاد می شود و باید بیان کرد که از مهم ترین علل قولنج می توان به مواردی از قبیل کم آبی پس از انجام ورزش های سنگین، استفاده زیاد و طولانی مدت از عضلات، آسیب های جسمی، کمبود برخی از مواد معدنی موردنیاز بدن از قبیل منیزیم و کلسیم، داشتن بیماری اعصاب و روان، آسیب های مغزی، فشار بر روی نخاع در ستون فقرات و هم چنین بیماری ام. اس اشاره نمود.
حال باید بیان کرد که از مهم ترین عوارض ناشی از شکستن قولنج می توان به آرتروز، کاهش دادن فشار عضلانی و لرزش دست و پا به ویژه در سنین بالا، لرزیدن اندام به دلیل اختلال در ارتباط گیرنده ها و عضلات، کاهش پیدا کردن تمرکز، کاهش کنترل حرکت دقیق، کاهش ثبات مفصلی، آسیب های ناشی از بافت های موجود در اطراف مفاصل از قبیل عضلات، رباط ها و هم چنین تاندون ها، عدم داشتن تمرکز بر روی حرکات ظریف، در رفتگی عضلاتی، سایش تدریجی مهره ها و هم چنین آسیب رساندن به شریان های تغذیه کننده مغز اشاره کرد.
باید بیان کرد که راه ها و تکنیک های زیادی برای کمک به درمان قولنج وجود دارد که در زیر به بررسی برخی از مناسب ترین آن ها پرداخته می شود:
افراد باید در مرحله اول، علت درد و درمان قولنج و اسپاسم و گرفتگی های عضلانی را که منجر به ایجاد درد شده است را شناسایی کنند. در صورتی که گرفتگی عضلات بنا بر علت زمینه ای مهم ایجاد نشده باشد، می توان با انجام دادن حرکت های کششی و هم چنین مانورها نسبت به رفع آن ها اقدام نمود. علاوه بر این، باید بیان کرد که در صورتی که گرفتگی های عضلانی که علل خطرناکی برای آن ها یافت نشده است را می توان با انجام نرمش ها و حرکت های کششی بسیار مفید برطرف نمود. بهتر است افراد با تمرین کردن این حرکات، در موقع گرفتگی های عضلانی، بتوانند به نحوی سریع آن ها را انجام دهند.
در صورتی که گرفتگی های عضلانی افراد ناشی از انجام ورزش های سنگین و طولانی مدت باشد، می توان با نوشیدن مایعات فراوان و مفید، املاح از دست رفته بدن خود را تأمین نمود و همواره سعی نمایند که قبل از انجام فعالیت های ورزشی مایعات فراوانی را مصرف کنند. علاوه بر این، باید سعی کنند که قبل از شروع به انجام حرکت ها و ورزش های سنگین، در ابتدا با انجام حرکت های سبک بدن خود را گرم نمایند و علاوه بر این، قبل از به پایان رساندن ورزش، با انجام دادن حرکات کششی مناسب، بدن خود را سرد نمایند و به طور کلی بر طبق نوع فعالیت ورزشی، کالری موردنیاز را مصرف کنند. افراد هم چنین می توانند از اقدامات دیگری نیز در خانه برای کمک به اسپاسم عضلات خود استفاده کنند که از مهم ترین آن ها می توان به استفاده کردن از داروهای ضد التهاب و هم چنین شل کننده های موضعی عضلانی از قبیل پمادهای موضعی سالیسیلات و پیروکسیکام اشاره کرد. علاوه بر این، افراد باید در جریان باشند که با گرفتن دوش آب گرم به مدت 10 دقیقه نیز می توانند به تسکین دردهای ناشی از اسپاسم و گرفتگی عضلانی کمک های بسیار مؤثر و مفیدی نمایند. پس بهتر است که افراد همواره در نظر داشته باشند که نباید هیچ گاه برای درمان و پیشگیری از قولنج شروع به شکستن قولنج کنند و بهتر است که به جای انجام دادن این کار، قدرت و هم چنین انعطاف پذیری استخوان ها و مفاصل خود را بالا برده و این کار را می توان با انجام برنامه منظم ورزشی انجام داد و منجر به افزایش در میزان دامنه حرکاتی آن ها شد.
کلام آخر
همان طور که در متن فوق نیز به آن اشاره شده است، قولنج می تواند در هر مفصلی از اعضای بدن افراد از قبیل دست ها، پاها و هم چنین گردن رخ دهد و باید افراد همواره در شکستن قولنج گردن دقت بسیار بالایی داشته باشند چرا که در این ناحیه رگ های عصبی و هم چنین ستون فقرات بسیار زیادی وجود دارد. به طور کلی افراد باید در جریان باشند که شکستن قولنج کمر، بند انگشتان، مفاصل ران، انگشتان پا و هم چنین مچ پا، در بین افراد بسیار رایج می باشد و افراد می توانند به راحتی این کار را انجام بدهند. اما باید بیان کرد که آن ها باید همواره عوارض و ناراحتی های ناشی از این کار را نیز در نظر بگیرند که در متن فوق به بررسی و معرفی کامل تر آن ها پرداخته شده است.