پوست،مو و ناخن

فواید و عوارض رتینول بر رویپوست

آیا درباره تاثیر رتینول بر روی پوست اطلاعاتی دارید؟ رتینول یکی از مشتقات ویتامین A می باشد که در محصولات مراقبتی پوست استفاده می شود.

توضیحاتی درباره رتینول

رتینول یکی از مشتقات ویتامین A  است که در ترکیب بسیاری از محصولات مراقبتی پوست به کار برده می شود. وجود این ماده باعث افزایش روشن کنندگی و رطوبت رسانی به پوست می گردد. این ماده به عنوان یک ماده  ضد چروک و برطرف کننده نشانه های پیری زودرس استفاده می شود.

رتینول با نفوذ به لایه رویپوست و لایه میانی پوست می تواند باعث بهبود مشکلات پوستی شود. این ماده تحت تاثیر شرایط فیزیولوژیکی بدن به ماده فعال دیگری به نام رتینوئیک اسید تبدیل می شود که در درمان مشکلات پوستی، عملکرد فوق العاده ای از خود نشان می دهد. رتینوئیک اسید یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول های پوست در برابر آسیب رادیکال های آزاد و آلودگی های محیطی محافظت می کند.

رتینول موجب افزایش ضخامت رویپوست می شود.  این ترکیب با لایه برداری سطحی پوست باعث می شود تا رشد و تکثیر سلول های پوست افزایش یابد. به همین دلیل مقاومت پوست در برابر نور خورشید و آلودگی های محیطی افزایش می یابد.

فواید استفاده از رتینول

رتینول با نفوذ به لایه های پوست باعث افزایش سرعت گردش خون می شود. در نتیجه تغذیه سلول های پوستی بهتر شده و توانایی رشد و تکثیر سلول ها تقویت می گردد. بسیاری از متخصصان پوست این ماده را معجزه ای در حفظ سلامتی پوست می دانند.

  • کاهش خط های ریز روی پوست
  • ضد چروک
  • افزایش تولید کلاژن
  • مبارزه با نشانه های پیری
  • درمان آکنه
  • درمان جوش های سرسیاه و سرسفید
  • درمان گرفتگی منافذ پوست
  • رفع لکه های تیره پوست
  • درمان بیماری صدفک یا پسوریازیس

برطرف کردن آکنه های پوستی با رتینول

یکی از شایع ترین و آزاردهنده ترین ضایعات پوستی آکنه است. آکنه در پوست بسیاری از جوانان و نوجوانان به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و مسدود شدن فولیکول های مو به وسیله سبوم اضافی و آلودگی ها، ایجاد می شود.  آکنه می تواند به دلایل مختلف ژنتیکی، باکتریایی و یا هورمونی ایجاد شود.

رتینول با لایه برداری و باز کردن منافذ پوستی، موجب از بین رفتن چربی، آلودگی و سبوم اضافی پوست می شود. در نتیجه مسدودیت فولیکول های مو و منافذ پوستی رفع می شوند. این ترکیب انواع جوش پوستی و آکنه های چرکی را با خاصیت ضد التهابی خود درمان می کند.

برطرف کردن نشانه های پیری زودرس پوست

با افزایش سن، ایجاد نشانه های پیری پوست امری اجتناب ناپذیر است. تاثیر عوامل ژنتیکی، مصرف بیش از حد سیگار، قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید، استفاده بیش از حد از مواد آرایشی، ابتلا به بیماری ها و آلودگی های محیطی موجب تحریک بروز نشانه های پیری می شود.  

کاهش خاصیت ارتجاعی پوست از اولین علائم پیری پوست می باشد. کاهش ظرفیت نگهداری آب در پوست و خشکی پوست، از عواقب کاهش یافتن خاصیت ارتجاعی پوست است. از دیگر نشانه های پیری پوست می توان به ایجاد خطوط ریز در اطراف چشم و کناره های لب، ایجاد چین و چروک در پیشانی، افتادگی گونه ها و پوست  و بروز لکه های پیری به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید اشاره کرد.

مصرف محصولات دارای ترکیب رتینول می توانند نجات دهنده پوست باشند. این ترکیب موجب افزایش تحریک کلاژن سازی در پوست می شود. رتینول باعث افزایش پایداری و تقویت ساختار بافت رویپوست می شود. استفاده از این ترکیب موجب افزایش ظرفیت نگهداری آب میان بافتی شده و از کاهش آب پوست جلوگیری می کند. این ترکیب موجب حجیم شدن پوست و برطرف شدن چین و چروک پوست می گردد. رطوبت رسانی و ضد چروک بودن از خواص بسیار مهم  این محصول فوق العاده  است.

ترمیم و بازسازی پوست با رتینول

به مرور زمان پوست در معرض ایجاد جوش، آکنه، آفتاب سوختگی، آلودگی ها، خراش، بریدگی و دیگر آسیب های محیطی قرار می گیرد. در نتیجه بر سطح پوست لک ها، ناهمواری ها و فرورفتگی هایی ایجاد می شود.

استفاده از رتینول می تواند موجب بهبود وضعیت نامناسب پوست شود. افزایش خونرسانی به لایه های پوستی موجب می شود که با تحریک ساخت کلاژن،  قدرت ترمیم و بازسازی سلول های پوست افزایش یابد.

رتینول یک لایه بردار بسیار مناسب می باشد. با لایه برداری و تحریک رشد و تکثیر سلول ها، مشکلات پوستی مانند التهابات پوستی، جای جوش، آکنه، لکه های پوستی و هیپرپیگمانتاسیون بهبود می یابند.

عوارض جانبی استفاده از رتینول

استفاده کوتاه مدت و مقطعی از رتینول هیچگونه عوارض جانبی ایجاد نمی کند. اما در صورتی که مصرف این ماده برای مدت طولانی و با هدف درمانی خاص انجام شود، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد.

  • خشکی پوست: مصرف بیش از حد از این محصول، موجب خشکی پوست می شود. این ماده با جلوگیری از تولید چربی و سبوم، باعث خشکی پوست می گردد. برای جلوگیری از بروز این عارضه، بعد از مصرف این ترکیب حتما از کرم های مرطوب کننده بدون چربی استفاده کنید.
  • افزایش حساسیت پوستی: رتینول در گام اول از ترشح سبوم و چربی در پوست جلوگیری می کند. سپس لایه برداری پوست را انجام می دهد. به همین دلیل ممکن است در پوست برخی افراد حساسیت پوستی، خارش، سوزش و التهاب ایجاد شود. به همین دلیل بعد از استفاده از این ترکیب می توان از کرم ضد آفتاب و یا آبرسان پوست استفاده کرد.
  • افزایش آکنه های پوستی: بعد از گذشته چند هفته از مصرف این محصول، شاهد ایجاد تورم، التهاب و آکنه بر روی پوست خواهید شد. نگران نباشید عملکرد این ترکیب به صورتی است که با انجام لایه برداری آکنه های زیر پوست بیرون ریخته و  قابل مشاهده می شوند. تا پایان عملکرد لایه برداری این ترکیب صبور باشید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

طریقه استفاده از رتینول

رتینول را می توان به عنوان یک درمان موضعی استفاده کرد. این ترکیب در محصولات مراقبتی مانند انواع کرم، سرم و ژل استفاده می شود. برای استفاده از محصولات دارای رتینول باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • قبل از استفاده از محصولات دارای رتینول، پوست خود را با یک شوینده ملایم تمیز بشویید. در دوران استفاده از این ترکیب توجه کنید که از شوینده های قوی، پاک کننده ها و لایه برداری های عمقی استفاده نکنید.

استفاده همزمان رتینول و محصولات ذکر شده، باعث بروز حسایسیت های پوستی، خشکی و التهاب می شود. بعد از شستشوی پوست مقداری از ترکیب را بر روی پوست مالیده و مدت زمان 20 الی 30 دقیقه صبر کنید.

مدت زمان تاثیر رتینول برای درمان مشکلات پوستی خفیف حدود 4 الی 6 هفته می باشد. اما برای درمان مشکلات پوستی متوسط و شدید باید از این ترکیب برای مدت 12 تا 15 هفته استفاده کنید.

کلام آخر

فواید استفاده از رتینول بر کسی پوشیده نیست. همه می دانند که استفاده از این ماده، موجب از بین رفتن لکه های پوستی، آکنه، جوش ها، چین و چروک و در نتیجه جوانسازی پوست می شود. البته برای استفاده از این ماده بسیار موثر باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا بتوانید از فواید بیشمار آن سود ببرید.

کرم ضدچروک حاوی رتینول سی بی

 

0/5 (0 نظر)

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *