پوست،مو و ناخن, سلامت

مکمل پریمنتا چیست و کاربرد آن

مکمل پریمنتا یکی از مهم ترین مکمل های مورد استفاده بانوان برای درمان و تنظیم سیکل نامنظم قاعدگی، بهبود علائم پیش از قاعدگی و هم چنین بهبود علائم یائسگی می باشد. در متن زیر به اطلاعات بیش تری در مورد استفاده از مکمل مورد نظر و خواص و ویژگی های آن اشاره شده است.

مکمل پریمنتا چیست و کاربرد آن

یکی از سیکل هایی که خانم ها معمولاً از 12 سالگی، به صورت ماهانه آن را تجربه می کنند، سیکل قاعدگی می باشد که در بسیاری از افراد این سیکل دارای چرخه بسیار منظمی می باشد و حال این که در برخی از افراد به خاطر وجود عوارض و اختلالاتی در آن ها از قبیل عفونت و کیست، این چرخه مورد نظر به صورت نامنظم می باشد. زنان و دختران این سیکل را باید به صورت ماهانه تجربه کنند مگر این که دارای شرایط خاصی از قبیل باردار باشند و یا به سن یائسگی رسیده باشند.

در طول چرخه قاعدگی طبیعی، پوشش داخلی رحم زن می ریزد. این چرخه بخشی از دستگاه تناسلی زن است و بدن را برای بارداری احتمالی آماده می کند. به آن پریود، قاعدگی یا سیکل نیز می گویند.

قاعدگی عبارت است از ریزش ماهانه پوشش داخلی رحم زن که همه افراد بیش تر آن را به نام رحم می شناسند. قاعدگی با اصطلاحات قاعدگی، دوره قاعدگی، سیکل یا دوره نیز شناخته می شود. خون قاعدگی که بخشی از خون و بخشی از داخل رحم است از رحم، از طریق دهانه رحم و از طریق واژن از بدن خارج می شود.

چرخه قاعدگی ماهانه در خانم ها اصطلاحی است که برای توصیف توالی وقایعی است که در بدن زن رخ می دهد، زیرا هر ماه برای احتمال بارداری آماده می شود. سیکل قاعدگی در اولین روز پریود شروع می شود. متوسط ​​چرخه 28 روز است. با این حال، طول یک چرخه می تواند از 21 روز تا حدود 35 روز متغیر باشد.

مراحل چرخه قاعدگی به هورمون های فرد بستکی دارد و با افزایش و یا کاهش مواد شیمیایی در بدن به نام هورمون آغاز می شود. غده هیپوفیز در مغز و تخمدان ها در دستگاه تناسلی زنان هورمون های خاصی را در زمان های خاصی در طول چرخه قاعدگی تولید و ترشح می کنند که باعث می شود اندام های دستگاه تناسلی به روش های خاصی پاسخ دهند. رویدادهای خاصی که در طول چرخه قاعدگی رخ می دهد را می توان به شرح زیر توصیف کرد:

مرحله قاعدگی: این مرحله که معمولاً از روز اول تا پنجم قاعدگی طول می کشد، زمانی است که در صورت عدم بارداری، پوشش داخلی رحم از طریق واژن خارج می شود. اکثر زنان به مدت سه تا پنج روز خون ریزی می کنند، اما دوره ای که فقط دو روز تا هفت روز طول می کشد هنوز طبیعی است و اگر افراد دوره قاعدگی آن ها به هفت روز نیز برسد نباید نگران باشند.

فاز فولیکولی: این مرحله معمولاً از روز ششم تا چهاردهم در دوره قاعدگی انجام می‌ شود. در این مدت، سطح هورمون استروژن افزایش می ‌یابد که باعث رشد و ضخیم شدن پوشش داخلی رحم به نام آندومتر می ‌شود. علاوه بر این، یک هورمون دیگر به نام هورمون محرک فولیکول باعث رشد فولیکول ها در تخمدان ها می شود. در طی روزهای 10 تا 14، یکی از فولیکول های در حال رشد، یک تخمک کاملا بالغ را تشکیل می دهد.

تخمک گذاری: این مرحله تقریباً در روز 14 در سیکل قاعدگی 28 روزه رخ می دهد. افزایش ناگهانی یک هورمون دیگر به نام هورمون لوتئینیزه باعث می شود که تخمدان تخمک خود را آزاد کند که این رویداد نیز تخمک گذاری نامیده می شود.

فاز لوتئال: این مرحله از روز 15 تا روز 28 ادامه دارد. پس از رها شدن تخمک از تخمدان، شروع به حرکت از طریق لوله های فالوپ به سمت رحم می کند. سطح هورمون پروژسترون برای کمک به آماده سازی پوشش رحم برای بارداری افزایش می یابد. اگر تخمک توسط اسپرم بارور شود و به دیواره رحم بچسبد، زن باردار می شود. اگر بارداری اتفاق نیفتد، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می یابد و پوشش ضخیم رحم در طول دوره قاعدگی ریزش می کند.

در این جا به ذکر این سؤال می پردازیم که معمولاً عادت ماهانه در خانم ها از چه سنی شروع می شود؟ همان طور که می دانیم و در بالا اشاره شد، دختران از 12 سالگی شروع به قاعدگی می کنند. با این حال، دختران می توانند قاعدگی را از 8 سالگی یا تا اواخر 16 سالگی شروع کنند. قاعدگی زنان در سن یائسگی متوقف می شود، که تقریباً در سن 51 سالگی رخ می دهد. در دوران یائسگی، یک زن تولید تخمک را متوقف می کند و بدین گونه تخمک گذاری متوقف می شود. یائسگی یک سال بدون پریود تعریف می شود و پس از این مدت زن دیگر نمی تواند باردار شود.

برخی از علائم ناشی از قاعدگی طبیعی که می تواند در افراد رخ دهد عبارتند از:: بد خلقی، مشکل خواب، هوس های غذایی، گرفتگی در قسمت پایین شکم و پشت، نفخ، ایجاد شدن حساسیت در سینه ها و ایجاد آکنه بر روی پوست افراد.

افراد باید متوجه باشند که اگر تا سن 16 سالگی قاعدگی آن ها شروع نشده است، باید حتماً با پزشک مشورت کنند. از طرفی دیگر زمانی که قاعدگی فرد ناگهان متوقف می شود و یا زمانی که فرد بیش از روزهای معمول خونریزی دارد و یا خونریزی فرد شدیدتر از حد معمول خونریزی است و هم چنین داشتن درد شدید در طول دوره پریودی و خونریزی داشتن در بین دو دوره سیکل قاعدگی نیز باید به پزشک مراجعه کنند. حال ممکن است که افراد پس از استفاده از تامپون ناگهان احساس بیماری کنند و  فکر کنند که ممکن است باردار شده باشند و یا زمانی که قاعدگی فرد طی سه ماه پس از قطع قرص های ضد بارداری برنگشته است و می دانند که باردار نیستند نیز باید حتماً به پزشک مراجعه کنند.

حال زمانی که افراد دارای سیکل نامنظم در دوره قاعدگی خود می باشند و یا در زمان یائسگی دچار درد و ناراحتی می شوند، باید به طرق های بسیار مؤثر برای کمک به بهبود دردها و ناراحتی های خود از انواع داروها و مکمل ها استفاده کنند. در این جا به معرفی یکی از مهم ترین مکمل های مورد استفاده بانوان که از گروه داروها و محصولات قاعدگی می باشد پرداخته می شود. مکمل مورد نظر، مکمل پریمنتا می باشد که دارای خواص و ویژگی های بسیار مهمی در جهت تنظیم سیکل نامنظم قاعدگی، بهبود علائم پیش از قاعدگی و هم چنین بهبود علائم و نشانه های حاصل از یائسگی می باشد. محصول مورد نظر نوعی فراورده طبیعی می باشد که به ایجاد تعادل در هورمون ها کمک های بسیار مفید و مؤثری می کند و فاقد سویا، شیر، گلوتن، تخم مرغ و هرگونه شیرین کننده و مواد نگه دارنده می باشد.

روش مصرف مکمل پریمنتا به این صورت می باشد که افراد باید روزانه 2 بار و هر بار دو عدد از محصول مورد نظر را مطابق با دستورات پزشک مورد نظر، با معده خالی و همراه با یک لیوان آب مصرف کنند.

استفاده از مکمل مورد نظر در دوران بارداری و شیردهی و یا در زمانی که افراد به گیاه خار مریم و گیاهان خانواده آستراسه (کامپوزیته) حساسیت داشته باشند ممنوع است. افرادی که به بیماری هایی از قبیل بیماری های حاد کبدی، سرطان کبد، انسداد مجرای صفراوی، هایپربیلی روبینمای غیر کونژوگه، انسداد و اسپاسم های شدید روده ای و التهابات عفونی صفراوی مبتلا می باشند باید از مصرف مکمل مورد نظر خودداری کنند. استفاده از محصول مورد نظر برای کودکان زیر 12 سال مجاز نمی باشد و مصرف کنندگان این محصول کلیه بانوان بالای 12 سال در صورت نیاز می باشد. هم چنین قابل ذکر است که افرادی که به سرطان های وابسته به هورمون های غدد از جمله سرطان پروستات مبتلا می باشند باید مکمل مورد نظر را با مشورت پزشک خود مصرف کنند. در صورت استفاده افراد از هر گونه دارو به ویژه داروهای هورمونی از قبیل داروهای ضد بارداری و پروژسترونی، باید از مصرف همزمان این داروها با پریمنتا خودداری کنند و در صورت نیاز به مصرف با پزشک مورد نظر خود مشورت کنند. مصرف مکمل مورد نظر با داروهایی از قبیل آندروژنی چون تستسترون و فیناستراید به طور همزمان، توصیه نمی شود. عوارض استفاده از مکمل مورد نظر بسیار به ندرت می باشد، حال ممکن است در برخی از موارد منجر به ایجاد علائمی از قبیل حالت تهوع، استفراغ، یبوست و مدفوع نرم یا اسهال، درد و تورم در معده، سردرد، سرگیجه، خشکی دهان، اضافه وزن و سایر عوارض دیگر شود.

مکمل مورد نظر از ترکیبات گیاهی بسیار مهمی از قبیل اره پالمتتو (200 میلی گرم در هر یک عدد کپسول)، توت درخت عفیف (100 میلی گرم در هر یک عدد کپسول)، خار مریم (50 میلی گرم در هر یک عدد کپسول)، عرقچین (50 میلی گرم در هر یک عدد کپسول)، تمشک قرمز (50 میلی گرم در هر یک عدد کپسول)، بام وحشی (50 میلی گرم در هر یک عدد کپسول) تشکیل شده است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید