سالمندان

پیشگیری پروستات بهتر از درمان

بیماری پروستات به دو نوع التهابی و سرطانی تقسیم بندی می شود. می توان با رعایت برخی از نکات، از هر یک از انواع این بیماری پیشگیری کرد.

 

متاسفانه بسیاری از آقایان بالای 50 سال، با مشکل بزرگی پروستات مواجه هستند. این بیماری در دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی می شود و می تواند خوش خیم یا بد خیم باشد. به طور عمده، این بیماری در اکثر موارد منجر به سرطان نمی شود. ولی بسته به شدت و نوع بیماری گاهی نیاز به انجام اعمال جراحی می باشد. گاهی نیز می توان با مصرف داروها این بیماری را درمان کرد.

به هر حال درمان های مداخله ای مختلفی وجود دارند که هر کدام از جنبه های خاصی در درمان بزرگی پروستات نقش موثری دارند؛ اما بهتر است قبل از درمان، به فکر پیشگیری از این بیماری باشیم. با توجه به ریسک این بیماری در آقایان بالای 50 سال، بالای 50 درصد و برای آقایان بالای 80 سال، بالای 90 درصد است؛ راهی بهتر از پیشگیری از این بیماری وجود ندارد.

بیماری پروستات و انواع آن

پروستات یکی از اعضای بدن است که در سیستم تناسلی آقایان قرار گرفته و نقش مهمی را در عملکرد بدن ایفا می کند. این عضو از بدن، بر روی سیستم ادراری قرار دارد و در صورتی که بزرگ شدگی این عضو اتفاق بیفتد، افراد با مشکلاتی در سیستم ادراری مواجه می شوند. بنابراین، یکی از روش های تشخیص این بیماری، تشخیص علائم این بیماری است.

بیماری های پروستات در انواع مختلفی وجود دارند و بسته به شدت و علائم آن ها، این بیماری ها خطرناک و یا بدون خطر می باشند. به طور کلی دو دسته بندی برای این بیماری وجود دارد.

  • بیماری التهابی: در دسته ای از موارد، بیماری پروستات از نوع التهابی است. البته این بیماری به دو دسته التهاب های باکتریایی و غیر باکتریایی تقسیم بندی می شود. برای درمان بیماری التهابی این عضو، می توان از داروهای مناسب استفاده کرد.
  • بیماری سرطانی: سرطان پروستات به رشد سلول های سرطانی در این عضو تلقی می شود که گاهی شدید و بد خیم می باشد و گاهی نیز خوش خیم است.

راه های درمان این بیماری

بسیاری از افرادی که دارای ریسک بالای بیماری های پروستات می باشند، این سوال برایشان مطرح می شود که راه های درمان این بیماری چیست؟ به طور کلی روش های مداخله ای مختلفی وجود دارند که برای درمان این بیماری استفاده می شوند. دارودرمانی و انجام اعمال جراحی، از جمله روش های درمان این بیماری می باشند.

خوشبختانه، امروزه می توان بسیاری از موارد این بیماری را با کمک داروهای مناسب درمان کرد؛ ولی در صورتی که بیماری پیشرفت کرده باشد و بر روی ارگان های مختلف دیگر اثر بگذارد، می تواند مضرات زیادی به همراه داشته باشد. پس حتی اگر روش های درمان زیادی برای این بیماری وجود داشته باشند. باز هم بهتر است که افراد از این بیماری پرریسک پیشگیری کنند.

پیشگیری بهتر از درمان؛ برای پیشگیری از بیماری های پروستات چه کاری انجام دهیم؟

همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، روش های مختلفی وجود دارند که برای درمان بیماری پروستات مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از موارد، نیازی به انجام روش های جراحی برای بهبود علائم این بیماری نیست. در اکثر موارد افراد با مصرف داروهای مناسب، بیماری خود را درمان می کنند.

ولی موضوع حائز اهمیتی که برای بیماری پروستات وجود دارد این است که این بیماری ریسک ابتلای بالایی دارد. تقریبا نیمی از آقایان بالای 50 سال به این بیماری مبتلا می شوند. ولی می توان ریسک و خطر ابتلا به این بیماری را با مصرف برخی از مواد غذایی و رعایت کردن یک سری نکات، کاهش داد.

روش های پیشگیری کننده مختلفی برای درمان بیماری پروستات وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. شما می توانید با این روش ها، ریسک ابتلا به این بیماری را در سنین بالا کاهش دهید.

وزن خود را کاهش دهید!

امروزه، مشخص شده است که عامل بسیاری از بیماری ها در بدن، چاقی است. چاقی حتی در افزایش ریسک ابتلا به بیماری پروستات هم نقش دارد. اگر می خواهید از این بیماری پیشگیری کنید و به دنبال راه مناسبی می گردید، ابتدا وزن خودتان را کاهش دهید.

البته این در صورتی است که شما دارای اضافه وزن باشید! شاخص توده بدنی خود را اندازه گیری کنید و اگر شاخص توده بدنی شما بیش  از حد نرمال بود، حتما به دنبال کاهش وزن باشید. استفاده از رژیم غذایی مناسب و سالم و کم کالری اولین گامی است که باید برای کاهش وزن بردارید. پس از آن می توانید از مکمل های چربی سوز و کاهنده وزن استفاده کنید. فعالیت های بدنی خود را افزایش دهید تا کالری بیشتری بسوزانید.

حتی اگر شاخص توده بدنی شما زیاد هم بالا نیست. ولی دارای چربی دور شکم و کمر می باشید، باز هم کاهش وزن را فراموش نکنید. حتی کاهش 1 درصد از وزن، باعث بهبود بسیاری از بیماری ها و پیشگیری از آن ها می شود.

آنتی اکسیدان های مناسب بخورید!

امروزه، متخصصین تغذیه و بسیاری از متخصصین با تجربه، توصیه می کنند که افراد آنتی اکسیدان های مناسب استفاده کنند. مواد غذایی مختلفی وجود دارند که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار بالایی هستند. به طور مثال، گوجه فرنگی با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، می تواند از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند.

از جنبه دیگر ویتامین های مختلف دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که شما می توانید آن ها را از طریق مکمل های تغذیه ای متفاوت مصرف کنید. به طور مثال ویتامین ای، از جمله ویتامین های آنتی اکسیدان است. این ویتامین می تواند باعث کاهش ریسک ابتلا به پروستات شود و از پیری زودرس بدن نیز جلوگیری کند.

بنابراین، برای پیشگیری  از بیماری پروستات، مواد مغذی و آنتی اکسیدان زیادی مصرف کنید. امروزه، مکمل های تغذیه ای مختلفی وجود دارند که با داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی، به سلامت شما کمک می کنند. می توانید در کنار رعایت رژیم غذایی مناسب، از این مکمل های تغذیه ای نیز استفاده کنید.

از مکمل های تغذیه ای پیشگیری کننده پروستات استفاده کنید.

با توجه به ریسک ابتلای بالای آقایان به بیماری پروستات، مکمل های تغذیه ای مختلفی برای پیشگیری از این بیماری تولید شده اند. در صورتی که قصد پیشگیری از این بیماری را دارید، می توانید از مکمل های تغذیه ای مناسب در این زمینه استفاده کنید.

مکمل های پیشگیری کننده از بیماری پروستات، دارای ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می باشند. این مکمل ها می توانند از ورم و بزرگ شدگی پروستات جلوگیری کنند و علائم ناشی از این بیماری را نیز کاهش دهند.

ورزش کنید!

ورزش کردن برای پیشگیری از هر بیماری توصیه می شود. اگر می خواهید ریسک ابتلا به بیماری پروستات را کاهش دهید، حتما روزانه حداقل 30 دقیقه ورزش  کنید. پیاده روی و یا انجام ورزش های سبک هم برای حفظ سلامتی شما کافیست.

اگر به فکر مصرف مکمل های چربی سوز برای کاهش وزن هستید تا ریسک ابتلا به بیماری پروستات را کاهش دهید. توصیه می کنیم که به فکر تعیین یک برنامه ورزشی مناسب برای خودتان نیز باشید.

مصرف ویتامین سی را فراموش نکنید …

ویتامین سی از جمله ویتامین های آنتی اکسیدانی است که برای عملکرد بسیاری از ارگان ها ضروری است. اگر می خواهید از بیماری پروستات پیشگیری کنید، حتما روزانه از مقدار کافی ویتامین سی استفاده کنید. ویتامین سی را می توانید از طریق مکمل های تغذیه ای و یا برخی از مواد غذایی مصرف کنید.

پرتقال، لیمو ترش، کلم بروکلی، فلفل دلمه ای و … از جمله مواد غذایی هستند که حاوی ویتامین سی بسیار بالایی می باشند. می توانید این مواد را در کنار قرص های جوشان ویتامین سی استفاده کنید.

استرس خود را کاهش دهید …

متاسفانه، بسیاری از بیماری هایی که در بدن ما به وجود می آیند، در اثر افزایش تنش های جسمی و روحی هستند. اگر می خواهید از بیماری پروستات جلوگیری کنید، باید از لحاظ روحی نیز سالم باشید. حتما ورزش های مناسبی را برای کاهش استرس خود انجام دهید.

سعی کنید که از روش های مختلف و مناسب برای کاهش استرس خودتان استفاده کنید. آهنگ های ملایم و آرامشبخش گوش دهید. به تفریح بروید و از زیبایی طبیعت لذت ببرید. از در معرض قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا جلوگیری کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم که روش های مختلفی را برای پیشگیری از بیماری پروستات ذکر کنیم. شما می توانید با رعایت رژیم غذایی مناسب و همچنین، مصرف برخی از مکمل های تغذیه ای، از این بیماری پیشگیری کنید.

پیشگیری از بیماری پروستات، بسیار بهتر از درمان کردن آن است. زیرا درمان این بیماری به سادگی امکان پذیر نبوده و شاید در مواردی نیاز به انجام اعمال جراحی برای درمان این بیماری باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *