سرما خوردگی، از جمله عوارضی است که معمولاً نوزادان نیز به آن مبتلا می شوند که از علائم ناشی از آن سرفه می باشد و در متن زیر به اطلاعات بیش تری در این باره اشاره شده است.
توضیحاتی درباره سرما خوردگی
سرفه ها معمولاً بخشی از سرما خوردگی نوزاد می باشند که راه هوایی تحتانی را شامل می شود. طبیعی است که کودک 8 بار یا بیش تر در طول سال سرما بخورد. این می تواند به خاطر این دلیل باشد که صدها ویروس سرما خوردگی مختلف وجود دارد نوزادان نسبت به هیچ یک از آن ها مصونیت ندارند به خاطر این که قبلاً هرگز به آن ها مبتلا نشده بودند. آن ها به تدریج مصونیت ایجاد می کنند و کم تر دچار سرما خوردگی می شوند و بیش تر سرما خوردگی ها در عرض 5 تا 7 روز بهبود پیدا می کند. اما در کودکان کوچک ممکن است که 2 هفته طول بکشد. راه های زیادی برای کمک به کاهش علائم سرما خوردگی در نوزاد وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می شود:
والدین باید اطمینان حاصل کنند که کودک آن ها مایعات زیادی را می نوشد. هم چنین از آن جایی که استفاده از قطره های نمکی می تواند به شل شدن پوزه خشک و رفع گرفتگی های بینی کمک کند، بهتر است که قبل از استفاده در مورد آن ها با پزشک و یا داروساز در این زمینه مشورت شود. علاوه بر این، در صورتی که کودک دارای درجه حرارت بالا، درد و یا ناراحتی می باشد، پاراستامول و یا ایبوپروفن کودکان می تواند در این زمینه اثرگذار باشد و بهتر است که قبل از استفاده در این باره با پزشک خانواده مشورت شود.
نوزادانی که به سرما خوردگی مبتلا می شوند باید در جریان باشند که نباید از داروهای بدون نسخه استفاده کنند و بهتر است که برای مصرف داروهای خود از نظر پزشک خود در این رابطه استفاده کنند.
گلودرد اغلب به دلیل بیماری های ویروسی از قبیل سرما خوردگی و یا آنفولانزا در نوزادان ایجاد می شود. گلوی نوزاد ممکن است که یک یا 2 روز قبل از شروع سرما خوردگی خشک و دردناک باشد و برای کاهش درد می توان از داروهای تجویز شده توسط پزشک به آن ها داده شود. لازم است بیان شود که اکثر گلودردها پس از چند روز به خودی خود بهبود می یابند. اگر کودک بیش از 4 روز گلودرد داشته باشد، دمای بدنش بالا می باشد و به طور کلی خوب نیست و باید والدین هر چه سریع تر وی را به نزد پزشک عمومی ببرند.
نوزادان اغلب هنگام سرما خوردگی سرفه می کنند به خاطر این که مخاط از پشت گلو چکه می کند. اگر کودک به طور معمول غذا می خورد، می نوشد، نفس می کشد و خس خس نمی کند، باید در جریان باشند که سرفه ها جایی برای نگرانی نمی باشد. اگرچه که شنیدن سرفه فرزند ممکن است که برای والدین ناراحت کننده باشد، اما سرفه به پاک کردن خلط قفسه سینه و یا مخاط پشت گلو کمک می کند. اگر که کودک بالای 1 سال سن دارد می تواند از نوشیدنی های گرم لیمو و عسل بنوشد.
سرما خوردگی، از جمله عوارضی است که معمولاً نوزادان نیز به آن مبتلا می شوند که از علائم ناشی از آن سرفه می باشد
باید بیان کرد که سرفه های دردناک و خشک نوزادان می تواند به خاطر عفونت دستگاه تنفسی فوقانی از قبیل سرما خوردگی و یا آنفولانزا باشد و علاوه بر این، سرفه می تواند به سرما خوردگی و یا آنفولانزا به خصوص اگر اتاق گرم و خشک باشد، در طول شب بدتر شده و می توان هم چنین بیان کرد که قرار گرفتن در معرض دود سیگار، عطر و سایر مواد تحریک کننده مجازی تنفسی می تواند باعث سرفه خشک در نوزادان شود.
یکی از دیگر سرفه های نوزاد می تواند سرفه شبانه نوزاد باشد که از مهم ترین علائم و نشانه های آن می توان به آبریزش بینی، گرفتگی بینی و هم چنین پر شدن سینوس های گلو اشاره کرد که باعث ایجاد سرفه های قبل از خواب در نوزاد شده اما باید بیان کرد که معمولاً این نوع از سرفه ها، هنگامی که نوزاد به خواب فرو می رود از بین می رود. حال در صورتی که کودک به صورت ناگهانی غذا، مایعات و یا هر چیز دیگری در مجاری تنفسی وی وارد شود، می تواند منجر به سرفه های ناگهانی در کودک شود و با چند دقیقه سرفه معمولاً شی خارجی گیر کرده در گلو، از مجازی تنفسی یا گلوی نوزاد پاک می شود، حال در صورتی که اشیای موجود در مجاری تنفسی با سرفه های نوزاد باز از گلوی نوزاد بیرون نیاید، باید به دنبال مراقبت های پزشکی ویژه رفت تا کارهای درمانی را انجام دهد.
برای درمان سرفه های نوزادان نیز روش ها و درمان های خانگی زیادی وجود دارد که می توان از آن ها استفاده کرد:
استفاده کردن از سوپ های آبکی و گرم می تواند به کاهش در تحریک و درد قفسه سینه کمک کند و علاوه بر این افراد باید در در جریان باشند که نوشیدن آب گرم سرفه نوزاد را تسکین می دهد. علاوه بر این، افراد می توانند به جای عسل، مقداری از شیره ذرت را به کودک خود بدهند تا استفاده کند.
افراد باید در جریان باشند که تا زمانی که سرفه نوزاد برطرف نشده است، از انجام دادن فعالیت های بدنی پرتحرک توسط نوزاد خود خودداری کنند، زیرا فعالیت زیاد باعث بدتر شدن سرفه می شود. افراد هم چنین باید در جریان باشند که از دادن اقلامی از قبیل ذرت بو داده و آجیل و هم چنین سایر غذاهای سفت به کودک زیر 4 سال خود خودداری کنند چرا که استفاده از آن ها می تواند به هنگام بلعیدن، در مجاری تنفسی آن ها گیر کند.
کلام آخر این مقاله را بخوانید
سرما خوردگی معمولاً از جمله یکی از مهم ترین عوارضی می باشد که معمولاً افراد به آن مبتلا می شوند و بهتر است که برای کمک به درمان و بهبود آن اقدامات لازم در این زمینه صورت گیرد که در این متن به بررسی آن ها پرداخته شده است.