رسیدن به آرامش ذهن و کنترل خشم، بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله چند تکنیک را در رابطه با کنترل خشم ذکر کردیم.
همه ما انسان ها در موقعیت های مختلف زندگی خشم را تجربه می کنیم. خشم یک واکنش درونی در بدن است که در اثر عصبانیت و قرار گرفتن در یک محیط استرس زا به وجود می آید. روش های مختلفی برای درمان خشم وجود دارند که اگر افراد از آن ها مطلع باشند، راحت تر می توانند خشم خودشان را کنترل کنند. آرامش ذهن باید با استفاده از روش های مختلفی تامین شود تا بتوان خشم را کنترل نمود.
با توجه به اینکه بسیاری از مردم به دلیل شرایط کاری خودشان، هر روز با موقعیت هایی مواجه می شوند که سرشار از خشم هستند، در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر در رابطه با تکنیک های آرام شدن هنگام خشم صحبت کنیم.
آرامش ذهن و کنترل خشم
ذهن انسان ها همیشه در معرض تنش های روحی و استرس های مختلف است. استرس های شدید و قرار گرفتن در موقعیت های مختلفی که باعث ایجاد استرس می شوند، می توانند خشم افراد را افزایش دهند. برخی از افراد به دلیل اینکه شرایط خاصی برای زندگی و کار دارند، بیشتر در معرض استرس های روحی و خشم شدید قرار دارند.
با تکنیک های آرامش ذهن می توان خشم را تا حد زیادی کنترل نمود. لازم به توضیح است که خشم تشکیل شده در ذهن افراد می تواند واقعی و یا غیر واقعی باشد. برخی از افراد به دلیل مشکلات روحی که دارند، با هر چیز ساده ای عصبی می شوند و خشم تمام درون آن ها را فرا می گیرید. اما برخی از افراد به ندرت دچار خشم می شوند، ولی چیزهای واقعی باعث خشم آن ها می گردد.
معمولا خشم های واقعی را می توان راحت تر کنترل کرد. زیرا افراد می توانند با کمک تکنیک های آرامش ذهن، به خشم درونی خودشان تسلط پیدا کنند و راحت تر با این خشم کنار بیایند.
تکنیک هایی که با آن ها می توانید خشم خود را کنترل کنید!
به هر حال همه ما در زندگی خشم را تجربه کرده ایم. برخی از ما خشم خود را کنترل کرده ایم و برخی دیگر قادر به کنترل خشم خود نبودیم. اگر شما هم به دلیل شرایط خاصی که دارید، در معرض موقعیت های مختلفی قرار می گیرید که خشم زیادی را برای شما به همراه خواهند داشت، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید و با تکنیک های مختلف برای کنترل خشم آشنا شوید.
نفس عمیق؛ بهترین روش برای کنترل خشم
به طور کلی، کشیدن نفس عمیق برای درمان مشکلات روحی و آرامش ذهن بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که می خواهید خشم خود را کنترل کنید، یک نفس عمیق بکشید و سعی کنید که ذهن خود را خالی کنید. می توانید چندین بار نفس عمیق بکشید و این نفس های عمیق را به صورت منظم انجام دهید.
به طور مثال، در 3 ثانیه دم داشته و در 3 ثانیه بعدی، بازدم. این کار باعث می شود که شما تمرکز بیشتری بر روی ذهن خودتان داشته باشید. قدرت تفکر بر روی نفس های عمیق باعث آرام شدن ذهن شما می شود و دیگر ذهن شما اجازه خشم را به مغز نمی دهد.
شمردن اعداد به صورت برعکس
یکی از تکنیک های روانشناسی برای خارج کردن ذهن از یک موضوع تنش زا، شمردن اعداد به صورت برعکس است. این تکنیک کاربردهای مختلفی برای کنترل خشم و دیگر مشکلات دارد. به طور مثال، افرادی که شب ها به خواب نمی روند، می توانند با شمردن اعداد به صورت برعکس ذهن خود را خسته کنند و خواب بهتری داشته باشند.
برای کنترل خشم نیز می توان در همان ابتدا از شماره 10 تا 0 را به صورت برعکس شمرد. با این کار ذهن شما درگیر می شود و دیگر نمی تواند به خشم و یا احساسی که در شما به وجود آمده است، فکر کند. به همین خاطر، توصیه می شود که پس از احساس خشم، یک نفس عمیق بکشید و سپس از عدد 10 تا 0 را به صورت برعکس بشمارید.
گذاشتن خود در موقعیت فرد مقابل
یکی دیگر از تکنیک های رسیدن به آرامش ذهن این است که افراد خودشان را در جای فرد مقابل بگذارند. این کار باعث می شود که خشم درونی تا حد زیادی کاهش پیدا کند و بتوان به راحتی با خشم مبارزه کرد. در واقع، شما در زمانی که خودتان را به جای فرد مقابل تصور می کنید، می توانید دلیل ایجاد شدن خشم در وی و یا عصبانیت او را بررسی کنید.
با این کار هم خشم شما کنترل می شود و هم می توانید در آن موقعیت راحت تر تصمیم منطقی بگیرید. بنابراین، قدرت تفکر خود را دست کم نگیرید و خود را به جای فرد مقابل تصور کنید. باور داشته باشید که با این کار، خشم خود را کنترل خواهید کرد.
صحبت کردن با دوستان در رابطه با عصبانیت
اگرچه روش هایی که تا به اینجای مقاله در رابطه با آن ها صحبت کردیم، جزء روش های سرعتی کنترل خشم حساب می شدند. ولی با این حال روش های مختلف دیگری نیز وجود دارند که می توانند در کنترل خشم شما و رسیدن به آرامش ذهن موثر باشند.
برای کنترل خشم، سعی کنید که با دوستان خودتان در رابطه با علت خشم صحبت کنید. این کار باعث می شود که بخش بسیار زیادی از عصبانیت شما کاهش پیدا کند و بتوانید خودتان خشم خود را کنترل کنید. در واقع، شما با صحبت کردن با دوستان خودتان، ناراحتی خود را به دو بخش تقسیم می کنید و همین موضوع از بار روانی که باعث عصبانیت شما شده است، کاهش می دهد.
به خودتان زمان بدهید!
همیشه تصور نکنید که می توانید در همان زمانی که عصبانی شده اید و دچار خشم هستید، خشم خود را کنترل کنید. گاهی اوقات نیاز است که به خودتان زمان بدهید. به هر حال شما نیز در مواجهه با موقعیت های مختلف، حق عصبی شدن دارید و نمی توان این حق را از شما گرفت.
اما خشم درونی باعث می شود که شما یک سری واکنش های بد داشته باشید. همین موضوع، کمی خشم را خطرناک می کند. ولی سعی کنید به خودتان زمان بدهید. برای رسیدن به آرامش ذهن، کمی تمرکز کنید و سکوت کنید. این کار باعث می شود که شما ذهن خود را تا حد زیادی آرام کنید.
پس از اینکه کمی صبر کردید، در رابطه با خشم خودتان فکر کنید. موقعیتی که باعث خشم شما شده است را بررسی کنید. در صورتی که نیاز دارید ناراحتی خود را به فرد مقابل ابراز کنید، حتما این کار را انجام دهید. اما در نظر داشته باشید که این کار را اصلا با خشم و واکنش های بد انجام ندهید!
برای کنترل خشم، محل را ترک کنید …
یکی دیگر از تکنیک های کنترل خشم، دوری از موقعیتی است که باعث خشم شده است. برای این کار شما می توانید محلی که در آن جا حضور داشتید را عوض کنید و کمی راه بروید. همین راه رفتن و ترک کردن محل، باعث می شود که ذهن شما آرام تر گردد.
بنابراین، اگر در یک اتاق با کسی بحث کردید و آن جا دچار خشم شدید، همان ثانیه اولیه اتاق را ترک کنید. این کار باعث کنترل خشم شما شده و در بهبود آرامش ذهن شما موثر است.
ذهن خود را با یک چیز مهم دیگری درگیر کنید.
آخرین تکنیکی که برای آرامش ذهن و کنترل خشم به شما توصیه می کنیم، درگیر کردن ذهن خودتان با یک موضوع خاص است. شما می توانید ذهن خودتان را با یک موضوع مهم دیگری درگیر کنید تا از فکر آن خشم و دلیل آن رها شوید. به طور مثال، می توانید به عزیزان خود فکر کنید. یا به طور مثال می توانید کارهای منزل را انجام دهید تا ذهن شما سرگرم شود.
نتیجه گیری
در این مقاله تکنیک های مختلفی را برای کنترل خشم بررسی کردیم. این تکنیک ها می توانند خشم درونی شما را کنترل کنند و باعث کاهش استرس و تنش های روحی شما شوند. در صورتی که به دنبال آرامش ذهن هستید، این روش ها به شما کمک خواهند کرد.