سلامت

چند تکنیک برای مدیریت عصبانیت

خشم چیست و چگونه می توان آن را کنترل کرد؟ در متن زیر به بررسی راه ها و تکنیک هایی برای کنترل و مدیریت خشم پرداخته شده است.

توضیحاتی درباره مدیریت خشم

مدیریت خشم از جمله یکی از مهم ترین اقداماتی است که افراد باید به آن توجه خاصی داشته باشند به طوری که می توان بیان کرد که ناتوانی در مدیریت خشم، می تواند منجر به مشکلات مختلفی از قبل گفتن هایی که پشیمانی را به دنبال دارد شود، فریاد زدن سر فرزندان، تهدید همکاران، ارسال کردن ایمیل های عجولانه، ایجاد مشکلات سلامتی یا حتی توسل به خشونت فیزیکی. اما افراد باید در جریان باشند که همه مسائل خشم آن قدر جدی نمی باشند و در عوض عصبانیت فرد ممکن است شامل اتلاف وقت برای فکر کردن به اتفاقات ناراحت کننده، ناامیدن شدن در ترافیک و یا تخلیه کار باشد.

باید بیان کرد که مدیریت خشم به این معنی نمی باشد که هرگز عصبی نشوید، بلکه دربرگیرنده یادگیری نحوه تشخیص، کنار آمدن و ابراز خشم خود به روش های سالم و سازنده می باشد. باید بیان کرد که کنترل خشم و مدیریت آن نوعی مهارت می باشد که همه می توانند آن را بیاموزند و افراد حتی اگر فکر می کنند که عصبانیت خود را تحت کنترل دارند، باید در جریان باشند که همواره جایی برای بهبود وجود دارد. افراد باید در جریان باشند که در حالی که خشم به خودی خود یک بیماری روانی نمی باشد، در برخی از موارد، خشم می تواند با اختلالات خلقی، اختلالات مصرف مواد و سایر شرایط مرتبط با سلامت روان در ارتباط باشد.

حال باید به این سؤال پاسخ دهیم که مدیریت خشم چیست؟ عصبانیت کنترل نشده، می تواند اغلب منجر به رفتار پرخاشگرانه شود و مدیریت خشم از تکنیک های مختلفی برای کمک به فرد برای مقابله با افکار، احساسات و رفتارها به شیوه ای سالم و سازنده تر استفاده می کند. بنابراین، ممکن است که فرد از خود بپرسد چگونه عصبانیت خود را کنترل کنم، در حالی که ممکن است که تغییر یک شبه اتفاق نیفتد، استراتژی های زیادی وجود دارد که می توان از آن ها برای مقابله با عصبانیت خود استفاده کرد که در ادامه متن به بررسی آن ها پرداخته می شود:

شناسایی کردن محرک ها: اگر عادت به از دست دادن عصبانیت خود را پیدا کرده اید، بهتر است که چیزهایی را که باعث عصبانیت شما می شوند را پیدا کنید و می توان بیان کرد که صف های طولانی، ترافیک و خستگی های مفرط و غیره، از جمله مواردی می باشند که می توانند منجر به عصبانیت فرد شوند. در حالی که افراد نباید شرایط بیرونی را به خاطر ناتوانی خود در حفظ خونسردی سرزنش کنند، اما درک کردن چیزهایی که خشم فرد را تحریک می کند می تواند به فرد کمک کند تا بر اساس آن برنامه ریزی کند.  

در نظر بگیرید که آیا خشم شما مفید می باشد یا غیر مفید: قبل از وارد عمل شدن برای آرام کردن خود، باید از خود بپرسید که آیا خشم شما دوست است یا دشمن. اگر شاهد نقص حقوق فردی می باشید و یا در وضعیت ناسالمی قرار دارید، خشم شما می تواند مفید باشد. در این گونه موارد شما می توانید با تغییر وضعیت به جای تغییر وضعیت عاطفی خود اقدام کنید. گاهی اوقات، عصبانیت فرد یک علامت هشدار دهنده می باشد که چیز دیگری باید تغییر کند از قبیل یک رابطه عاطفی آزار دهنده یا یک دوست سمی. بنابراین، در این گونه موارد عصبانی بودن می تواند به فرد شجاعت لازم را برای موضع گیری یا ایجاد تغییر را بدهد. حال اگر عصبانیت شما باعث ناراحتی و یا آسیب به روابط شما شود، خشم شما ممکن است که یک دشمن باشد.

شناختن علائم هشدار دهنده خود: اگر که به مانند برخی از افراد می باشید، ممکن است احساس کنید که عصبانیت شما، در یک لحظه به شما حمله می کند و شاید با تپش قلب، از حالت آرامش به خشم می روید. اما در صورتی که عصبانیت شما در حال افزایش می باشد، هنوز علائم هشدار دهنده ای وجود دارد. تشخیص زود هنگام آن ها می تواند به شما کمک کند تا از رسیدن خشم به نقطه جوش جلوگیری کنید.

فاصله گرفتن از وضعیت محرک: تلاش کردن برای برنده شدن در یک بحث یا کنار گذاشتن آن در یک موقعیت ناسالم فقط می تواند به عصبانیت فرد دامن بزند و باید بیان کرد که یکی از بهترین تمرین ها برای مدیریت خشم این است که در صورت امکان خود را از موقعیت خارج کنید.

تمرکز کردن روی حقایق: داشتن افکار خشمگین، به خشم فرد سوخت اضافه می کند. مثلاً فکر کردن به چیزهایی از قبیل من نمی توانم آن را تحمل کنم و یا این ترافیک همه چیز را خراب می کند، باعث افزایش دادن میزان ناامیدی فرد می شود و وقتی که متوجه شدید که به چه جیزهایی فکر می کنید که خشم شما را تحریک می کند، افکار خود را دوباره تنظیم کنید.

حواس خود را با یک فعالیت جدید پرت کردن: نشخوار کردن در مورد یک موقعیت ناراحت کننده به احساسات و عصبانیت دامن می زند و بهترین روش برای آرام شدن ممکن است تغییر کانال در مغز و تمرکز بر روی چیز دیگری باشد. این که به خودتان بگویید که به این موضوع فکر نکن، همیشه چیز موفقی نمی باشد و بهترین راه برای تغییر ذهنی دنده این است که حواس خود را با یک فعالیت پرت کنید و کاری را که به تمرکز نیاز دارد انجام دهید و این باعث می شود که افکار خشمگین یا منفی به سمت آن خزیده شوند.

کلام آخر

برای مدیریت خشم راه ها و تکنیک های زیادی وجود دارد که در این متن به بررسی و معرفی چند نوع از آن ها پرداخته شده است و باید بیان کرد که افراد می توانند با رعایت این تکنیک ها به آرامش روحی و روانی دست یابند و ذهنی به دور از هر گونه خشم و عصبانیت را داشته باشند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید