درمان میگرن به روش های مختلفی می تواند امکان پذیر باشد. در متن زیر به مهم ترین روش های درمان آن پرداخته شده است.
چند راه برای درمان میگرن
میگرن از جمله بیماری هایی است که بیش تر افراد با آن درگیر می باشند. افرادی که به دنبال درمان میگرن خود می باشند، همواره به دنبال روش های مختلفی هستند تا بتوانند که به هدف خود که درمان میگرن می باشد دست پیدا کنند. یکی از روش های اثبات شده برای درمان و پیشگیری از این نوع بیماری، دارو درمانی می باشد. اما می توان گفت که دارو تنها می تواند بخشی از داستان باشد و افراد باید همواره مواظب باشند که با درد میگرن چگونه در صورت بروز مقابله کنند، بنابراین بسیار مهم است که به خوبی از خود مراقبت های ویژه را انجام دهند. می توان گفت همان انتخاب های سبک زندگی که می تواند سلامت فرد را به طور کلی ارتقا دهد، در درمان میگرن نیز می تواند مؤثر باشد. افراد زمانی که سبک زندگی خود را به درستی انتخاب کنند می توانند دفعات و شدت ابتلا به میگرن را نیز کاهش دهند. یکی دیگر از راه های مؤثر برای کنترل میگرن، ترکیب کردن دارو با اقدامات رفتاری و سبک زندگی می باشد. بنابراین، در این متن به دنبال معرفی راه حل های بسیار مفیدی برای درمان کردن میگرن و جلوگیری از تشدید آن می باشیم.
– زمانی که افراد اولین نشانه های میگرن را در وجود خود احساس می کنند، بهترین حالت این است که یک محیط آرام را پیدا کرده و کمی استراحت کنند و در صورت امکان، از انجام دادن هر کاری خودداری کنند.
– افراد مبتلا به میگرن، در صورت بروز نشانه های آن بهترین حالت این است که چراغ ها را خاموش کنند. چرا که میگرن معمولاً حساسیت به نور و صدا را افزایش می دهد. بهترین حالت این است که افراد در یک اتاق تاریک و ساکت استراحت کنند و در صورت امکان بخوابند.
– یکی دیگر از اقداماتی که افراد می توانند انجام دهند این است که دما درمانی را امتحان کنند. کمپرس سرد و یا گرم را روی سر و گردن خود قرار دهند. از آن جایی که کیسه های یخ دارای اثر بی حسی می باشند، ممکن است که با این کار احساس درد در وجود خود را بتوانند کاهش دهند. از دیگر خاصیت کیسه های گرم و پدهای گرم کننده این است که می توانند ماهیچه های منقبض شده را آرام کنند. هم چنین می توان گفت که دوش گرفتن یا حمام گرم نیز ممکن است چنین اثر مشابهی را داشته باشد.
– یکی دیگر از راه حل ها برای افرادی که میگرن آن ها شروع می شود این است که یک نوشیدنی کافئین دار را بنوشند. چرا که در مقادیر کم، کافئین به تنهایی می تواند درد میگرن را در مراحل اولیه تسکین داده و یا اثرات کاهش استامینوفن و آسپرین را افزایش دهد. در این جا لازم به ذکر است که افراد در جریان باشند که مصرف بیش از حد کافئین در دفعات بعد می تواند منجر به سردردهای بیش تری شود. علاوه بر این، مصرف کافئین در اواخر روز ممکن است منجر به ایجاد اختلال در خواب فرد شود که این عامل در صورت بروز می تواند بر میگرن نیز تأثیرگذار باشد.
– یکی دیگر از علائمی که میگرن دارد این است که می تواند فرد را از خوابیدن باز دارد و یا فرد را در شب از خواب بیدار کند. به همین دلیل است که معمولاً میگرن اغلب با خواب ضعیف شبانه ایجاد می شود. بنابراین، افراد می بایست که همواره برای مقابله با ابتلای به این بیماری، ساعات خواب منظمی را برای خود تعیین کنند و هر روز در ساعات مشخصی از خواب بیدار شوند و به رختخواب بروند. این قضیه حتی در مورد آخر هفته ها نیز صدق می کند. افراد باید در جریان باشند که اگر در طول روز در حال چرت زدن می باشند، آن را کوتاه نگه دارند چرا که چرت های بیش از 20 تا 30 دقیقه ممکن است با خواب شبانه ایجاد تداخل کند. افراد باید در پایان روز آرام بوده و هر آنچه را که به آرامش آن ها کمک می کند، هم چنین می تواند به وجود خواب بهتری در آن ها نیز کمک کند. از جمله گوش دادن به موسیقی آرام بخش، غوطه ور شدن در حمام گرم و یا خواندن کتاب های موردعلاقه در طول روز.
– از جمله راه حل دیگر برای مقابله کردن با علائم میگرن این است که افراد باید عوامل حواس پرتی در خود را به حداقل ممکن برسانند. از جمله کارهایی که می توانند در این راستا انجام دهند این است که اتاق خواب خود را برای خواب و صمیمیت در نظر گرفته و تلویزیون را تماشا نکنند. علاوه بر این، از بردن وسایل کار به رختخواب جلوگیری کنند. در اتاق خواب خود را بسته و برای خفه کردن صداهای مزاحم از یک فن استفاده کنند. افراد هم چنین نباید برای خوابیدن زیاد تلاش کنند چرا که هر چه سخت تر بخوابند، احساس بیداری بیشتری خواهند داشت و یا اگر که نمی توانند بخوابند مطالعه کنند و یا به فعالیت آرام دیگری بپردازند تا زمانی که دچار خواب آلودگی شوند.
– افراد مبتلا به میگرن که در حال استفاده از دارو می باشند، می بایست داروهای خود را چک کنند. داروهایی که حاوی کافئین و یا سایر محرک ها می باشند ممکن است با خواب آن ها تداخل داشته باشد.
– از مهم ترین اقدامات دیگری که افراد بایستی برای درمان میگرن خود انجام دهند این است که عادات غذایی خود را که می تواند بر میگرن آن ها اثرگذار باشد را عاقلانه بخورند. افراد باید در جریان باشند که در یک زمان خاصی غذا بخورند و وعده های غذایی خود را حذف نکنند. هم چنین باید در جریان باشند که روزه گرفتن خطر ابتلای به میگرن را در فرد افزایش می دهد. بنابراین، بهترین حالت این است که فرد دارای یک دفترچه غذایی باشد و غذاهایی را که می خورد را همواره پیگیری کند. زمانی که فرد میگرن را تجربه کرده باشد بهتر می تواند به شناسایی محرک های غذایی بالقوه کمک کند.
علاوه بر این، فرد باید از مصرف غذاهایی که می تواند باعث ایجاد میگرن شوند خودداری کند و اگر مشکوک است که غذای خاصی از قبیل پنیر کهنه، شکلات، کافئین و یا الکل، باعث ایجاد میگرن در وی می شود، آن ها را از رژیم غذایی خود حذف کند و ببیند که چه اتفاقی می افتد.
– از جمله اقدام دیگر برای مقابله با میگرن و درمان آن این است که افراد بایستی به طور منظم تمرین کنند. در طول انجام فعالیت های بدنی، بدن فرد مواد شیمیایی خاصی را آزاد می کند که سیگنال های درد را به مغز فرد مسدود می کند. این مواد شیمیایی هم چنین می تواند به کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند. چرا که اضطراب و افسردگی می تواند وضعیت میگرن را بدتر کنند. از طرفی باید بیان کنیم که چاقی نیز خطر سردردهای مزمن را افزایش می دهد. بنابراین، حفظ وزن سالم از طریق ورزش و رژیم غذایی می تواند مزایای بیش تری در مدیریت میگرن داشته باشد.
افراد می توانند با موافقت پزشک خود، هر نوع ورزشی را که دوست دارند انجام دهند. پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، می توانند اغلب انتخاب های بسیار خوبی باشند. بنابراین، افراد باید به یاد داشته باشند که ورزش را به تدریج انجام دهند، چرا که با انجام دادن ورزش های بسیار شدید می توانند باعث میگرن شوند.
– یکی دیگر ازروش های درمان میگرن این است که افراد باید همواره استرس خود را مدیریت و کنترل کنند. استرس و میگرن اغلب دست به دست هم می دهند و فرد نمی تواند از استرس روزانه جلوگیری کند. اما می توانند آن را تحت کنترل خود داشته باشند تا بتوانند به مدیریت کردن میگرن خود کمک های بسیار مفیدی کنند. افراد برای این کارف بایستی زندگی خود را ساده کنند و به دنبال راه هایی برای مقابله با فشرده کردن فعالیت ها و کارهای روزمره در طول روز باشند. باید این افراد، همواره زمان خود را هوشمندانه مدیریت کنند و لیست کارهای خود را هر روز هم در محیط کار و هم در خانه، به روز کنند. افراد هم چنین باید استراحت کردن را در برنامه خود قرار داده و اگر احساس خستگی می کنند چند حرکت کششی آهسته یا یک پیاده روی سریع ممکن است بتواند انرژی فرد را برای انجام وظیفه تجدید نماید. افراد هم چنین می بایست نگرش های خود را تنظیم کنند تا مثبت بمانند و اگر متوجه شدند که کارشان ممکن است به درستی انجام نشود، مسیر خود را عوض کنند و به خود قول رسیدن به هدف موردنظر را بدهند. بنابراین، فرد یکی از کارهای دیگری که می تواند انجام دهد این است که در طول روز حداقل 15 دقیقه زمانی را برای انجام دادن کارهایی که از آن ها لذت می برد اختصاص دهد. این کار می تواند یک بازی، نوشیدن قهوه با یک دوست و یا دنبال کردن یک سرگرمی باشد. افراد لازم است بدانند که انجام دادن کاری که از آن لذت می برند یکی از راه های طبیعی برای مقابله با استرس می باشد.