سالمندان

چند نکته مهم برای خانم های بالای 60 سال

خانم های بالای 60 سال به خاطر یائسگی و بالا رفتن سن آنها به ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفیدی برای کمک به سلامت بدن و استخوان های خود نیاز دارند که در متن زیر به آن ها اشاره شده است.

چند نکته مهم برای خانم های بالای 60 سال

بدن همه افراد از جمله خانم ها همواره برای بهبود عملکرد و فعالیت های خود به انواع ویتامین ها و مواد معدنی سرشار از پروتئین نیاز دارد. بنابراین، افراد می بایست برای فراهم کردن این مواد معدنی و ویتامین ها در بدن، در مرحله اول همواره از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده کنند که از جمله این مواد مغذی می توان به میوه ها، سبزیجات، گوشت قرمز، گوشت مرغ، مواد لبنیاتی، تخم مرغ، ماهی و انواع آجیل ها اشاره کرد. حال ممکن است افراد با استفاده از این نوع مواد غذایی، نتوانند مواد معدنی و ویتامینی موردنیاز بدن خود را به نحو احسن فراهم کنند و این کار موجب ایجاد اختلال در سیستم ایمنی فرد می شود.

بنابراین، این افراد باید در کنار استفاده از این مواد از انواع مکمل های سرشار از مولتی ویتامین ها و مواد معدنی نیز استفاده کنند تا بتواند میزان نیاز بدن خود به مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز را به بهترین نحو فراهم کنند. استفاده از این مکمل ها و مواد مغذی نه تنها برای خانم ها بلکه برای تمامی افراد اعم از کودکان، نواجوانان، جوانان، بزرگسالان و افراد مسن بسیار لازم و ضروری می باشد.

با توجه به مطالب گفته شده در فوق، با بالا رفتن سن خانم ها میزان تولید کلاژن طبیعی در بدن آن ها نیز کاهش پیدا می کنند که این عامل، منجر به ایجاد عوارض و اختلالاتی در پوست، مو، ناخن و استخوان های این افراد می شود. بدین گونه که این افراد به خاطر کمبود پروتئین و کلاژن موجود در بدنشان، پوست آن ها دچار خشکی می شود که این خشکی پوست زمینه های لازم را برای ایجاد چین و چروک بر روی پوست فرد و افتادگی آن و هم چنین ایجاد لک های قهوه ای رنگ و یا زرد رنگ و نیز آکنه ها و کک و مک فراهم می کند. علاوه بر این اختلالات شکل گرفته بر روی پوست این افراد، موها نیز استحکام و رشد خود را از دست می دهند و این افراد می توانند با عوارضی از قبیل ریزش مو و سفیدی، کم پشتی و یا طاسی در موهای خود مواجه شوند و رادیکال های آزاد نیز به عملکرد فولیکول های آزاد نیز اختلال وارد می کند. شکنندگی ناخن های خانم های بالای 60 سال و کاهش میزان رشد آن ها نیز از دیگر عوارض و اختلالات در این زمینه می باشد. پروتئین که مهم ترین عنصر و ترکیب تشکیل دهنده بافت های بدن، استخوان ها و ماهیچه ها می باشد، در بدن آن ها کاهش پیدا کرده و کاهش میزان پروتئین مورد نیاز در بدن، باعث تحلیل و خالی شدن مغز استخوان ها و سائیدگی و پوکی استخوان ها در فرد می شود. بدین ترتیب، استخوان ها، مفاصل، غضروف ها و ماهیچه ها نیز در کنار پوست افراد، انعطاف پذیری و استحکام خود را از دست می دهند. اگرچه وقوع این اختلالات می تواند ناشی از یائسگی آن ها نیز باشد. حال این افراد با استفاده از انواع ویتامین ها و مواد معدنی که هر کدام دارای ویژگی ها و خواص مخصوص به خود در بدن و برای کمک به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می باشند، می توانند تا حدودی از اختلالات مورد نظر پیشگیری کنند.

ویتامین C یکی از مهم ترین ویتامین های ضروری و مورد نیاز در بدن می باشد که بدن نمی تواند آن را تولید کند، بنابراین فرد باید با مصرف انواع مواد مغذی و مکمل ها به تولید آن در بدن کمک های مؤثری نماید. ویتامین مورد نظر نوعی ویتامین محلول در آب می باشد که در بسیاری از انواع سبزی جات و میوه ها یافت می شود.

ویتامین D نیز در خانم های بالای 60 سال لازمه تقویت و رشد و استحکام استخوان ها، مفاصل و دندان های آن ها می باشد و زمانی که در بدن کم باشد، می تواند زمینه ابتلا به بیماری هایی از قبیل عدم انعطاف پذیری در استخوان ها و مفاصل و شایع تر از آن، پوکی استخوان در فرد شود. ویتامین مورد بررسی نقش بسیار مهمی در تنظیم سروتونین و ملاتونین ها را بر عهده دارد. به گونه ای که مقدار کافی آن در بدن منجر به بهبود سلامت روح و روان و بهبود و تنظیم خلق و خوی افراد می شود. با این وجود، نتیجه می گیریم که هر چه قدر میزان ویتامین مورد نظر در بدن افراد کمتر باشد، میزان ابتلای افراد به اختلالات و عوارض روانی از قبیل اسکیزوفرنی، اوتیسم و افسردگی بیشتر می باشد. افراد مبتلا به کمبود ویتامین D بیشتر احتمال دارد به هر نوع اختلال خواب، کیفیت خواب ضعیف تر، مدت خواب کوتاه‌تر و یا خواب‌ آلودگی بیش از حد در طول روز مبتلا شوند.

از جمله مهم ترین ویتامین های مورد نیاز خانم های بالای 60  سال، ویتامین های گروه B می باشند که از نوع ویتامین های محلول در آب بوده و نقش بسیار مؤثری را در فرایندهای متابولیسم سلول های بدن ایفا می کنند و موجب افزایش در رشد و تقسیم سلول ها می شوند.

همه ویتامین های موجود از این گروه، دارای نقشی بسیار مؤثر در حفظ سلامتی سلول های پوست، مغز و سایر بافت ها و سلول های بدن می باشند. به مجموعه ویتامین های B، ب کمپلکس گفته می شود.

خاصیت ویتامین B1 این است که به عملکرد صحیح سیستم عصبی فرد کمک های بسیار مهمی می کند و از مهم ترین علائم کمبود آن در بدن، کاهش وزن، کاهش و یا از بین رفتن اشتها، اختلال در حافظه و عدم تمرکز و گیجی، مشکلات و عوارض قلبی و مور مور شدن دست ها و پاهای فرد، ریفلاکس ضعیف عضلات و کاهش میزان حجم عضلانی می باشد.

ویتامین B2 نیز که به رشد و بهبود عملکرد سلول های بدن به ویژه سلول های مغزی، خونی، مخاط گوارش و پوست کمک بسیار مؤثری می کند، و برای درمان و مقابله با طیف وسیعی از بیماری ها از قبیل آکنه، سندرم، گرفتگی عضلانی و سوزش های کف پا کاربرد دارد. قرمز شدن چشم ها و خارش در آن ها، ریزش موهای فرد، ورم کردن دهان و گلو، ایجاد سوزش در گوشه های دهان و وجود ناراحتی های پوستی از مهم ترین علائم کمبود این نوع ویتامین در بدن افراد می باشد.

مصرف ویتامینB3  نیز به عنوان عاملی مؤثر برای کمک به سلامتی بیماران مبتلا به تصلی شرایین، دیابت و افرادی است که یک بار دچار حمله قلبی شده اند. از مهم ترین علائم کمبود این ویتامین در بدن می توان به قهوه ای شدن پوست پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، اسهال، استفراغ و یبوست، سردرد، خستگی و افسردگی اشاره کرد.

ویتامین B5 که در بیشتر غذاهای حیوانی و گیاهی یافت می شود. این ویتامین، عاملی بسیار مؤثر برای متابولیسم چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها می باشد. بی حس بودن دست و پا و سوزش آن ها، سردرد و خلق و خوی بد، بی قراری و داشتن خواب ناخوشایند و کاهش اشتها از علائم کمبود این ویتامین در بدن می باشد.

ویتامین B6 نیز از جمله ویتامین دیگری است که در بیش از 100 واکنش آنزیمی در بدن نقش دارد و بدن افراد برای سوخت و ساز اسیدهای آمینه، تجزیه کربوهیدرات ها و چربی ها و هم چنین رشد مغز و عملکرد بهتر و صحیح تر سیستم ایمنی بدن به آن نیاز دارد. کم خونی، پوسته پوسته شدن لب، ترک خوردن گوشه های دهان، ورم زبان، ضعف سیستم ایمنی بدن از مهمترین علائم کمبود این ویتامین در بدن می باشد.

ویتامین B7 مؤثر در درمان و پیشگیری از ریزش موهای فرد و سفید شدن آن ها، شکنندگی ناخن ها و کمک به حفظ سلامتی و تقویت پوست می باشد. نازک شدن موهای فرد، پوسته پوسته شدن اطراف چشم، دهان و بینی، ایجاد شکنندگی در ناخن ها، ایجاد افسردگی در فرد و خستگی همه و همه از نشانه های کمبود این نوع ویتامین در بدن می باشد.

ویتامین B9 که به نام فولیک اسید نیز معروف است، این ویتامین عنصری بسیار مهم در بدن برای کمک به تنظیم DNA، سوخت و ساز ویتامین ها و اسیدهای آمینه و هم چنین تقسیم سلولی مناسب در بدن می باشد.

ویتامین B12 نیز که برای متابولیسم مناسب تمام سلول های بدن ضروری می باشد و کمبود آن می تواند عوارضی را از قبیل کم خونی های شدید در فرد ایجاد کند. از مهم ترین علائم کمبود این نوع عنصر در بدن می توان به احساس خستگی و کاهش وزن، یبوست و از دست دادن اشتها، بی حسی و مور مور شدن دست و پاها، مشکلات در حافظه و عدم تمرکز و هم چنین افسردگی اشاره کرد.

عنصرهای ویتامین A و روی موجود در این مکمل مورد بررسی، نقش بسیار مؤثری در کمک به حفظ دید طبیعی افراد دارند و هم چنین ویتامین E و روی نیز به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار قوی، نقش بسیار مؤثری در حفاظت از سلول های چشم در برابر واکنش های واکسیناسیون بر عهده دارند.

دیدگاهتان را بنویسید