مادر و کودک

کاهش استرس در دوران بارداری

استرس دوران بارداری از جمله ناراحتی هایی است که افراد ممکن است که به آن مبتلا شوند و در متن زیر به ارائه راهکارهایی مؤثر در این زمینه پرداخته شده است.

توضیحاتی درباره استرس دوران بارداری

بارداری از جمله یکی از رویدادهایی می باشد که می تواند زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و بسیار طبیعی است که گاهی اوقات فرد احساس خستگی کند. خانم ها باید در دوران بارداری همواره مراقب باشند که از سلامت روان و هم چنین سلامت جسمی خود مراقبت کنند. باید فرد همواره با استرس مقابله کرده و عوامل استرس زا را از خود دور کند. برای انجام این کار بهتر است که با همسر، اعضای خانواده و سایر زنان باردار صحبت کند و این می تواند به فرد در مدیریت صحیح استرس کمک های مؤثر و مفیدی نماید. حال زمانی ممکن است که زنان باردار، قادر به مقابله با استرس دوران بارداری نباشند و بهتر است که در این زمینه با ماما و یا پزشک خود صحبت کنند.

بسیاری از خانم ها نگران این می باشند که استرس دوران بارداری برای کودک آن ها ضرر داشته باشد و باید در این زمینه بیان شود که در صورتی که آن ها هر چند وقت یک بار دچار استرس شوند، بعید است که برای کودک آن ها ایجاد مشکل کند. اما در صورتی که فرد هر روز و یا بیش از حد معمول به استرس و اضطراب دچار می شود و تحمل آن برای وی سخت است، بهتر است که در این زمینه با پزشک و یا مامای خود صحبت کند. لازم به ذکر است که در صورتی که استرس دوران بارداری شدید و طولانی مدت باشد، می تواند فرد را در معرض خطر زایمان زودرس و یا تولد نوزادی با وزن کم شود.

برای کاهش دادن و یا مقابله با استرس های دوران بارداری روش ها و تکنیک های بسیار زیادی وجود دارد که در ادامه متن به بررسی و معرفی آن ها پرداخته می شود:

  • تمرین ذهن آگاهی: ذهن آگاهی به فرد کمک می کند تا لحظه به لحظه با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کند و در افکار منفی گم نشود. این بدان معنی می باشد که برای توجه کامل به آن لحظات کوچک و تمام شدنی، بهتر است که به فکر کودک خود و هم چنین شیرینی آن باشد. بررسی های صورت گرفته حاکی از آن است که تمرین کردن خود آگاهی به صورت منظم می تواند فواید قابل توجهی را برای سلامت روان فرد داشته باشد و علاوه بر این نتایج حاصل از بررسی های صورت گرفته، هم چنین حاکی از این می باشد که می تواند به کاهش استرس و اضطراب و هم چنین افسردگی در دوران بارداری کمک های بسیار مؤثر و مفیدی نماید.
  • استفاده کردن از درمان های مکمل: باید بیان کرد که استرس یک محرک رایج برای افسردگی می باشد و بسیار مهم است که هر از چند گاهی فرد به خود استرس دهد تا بتواند به رهایی از هر گونه نگرانی فروخورده کمک کند. باید بیان کرد که ماساژ روشی فوق العاده مناسب برای کمک به کاهش استرس می باشد و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد می تواند به درمان اضطراب و بدخلقی و هم چنین استرس دوران بارداری کمک های بسیار مؤثر و مفیدی نماید. به گونه ای که می توان بیان کرد که حتی یک ماساژ ساده از سوی یکی از عزیزان و یا اعضای خانواده می تواند در این زمینه بسیار مؤثر و مفید باشد.
  • صحبت کردن در مورد سلامت روان خود: خانم های باردار باید در جریان باشند که در صورتی که استرس و نگرانی سلامت کودک خود را داشته باشند باید برای اطمینان خاطر به ماما مراجعه کنند و از بیان کردن احساس واقعی خود نترسند و آن ها باید در جریان باشند که در صورتی که صادق باشند، به احتمال خیلی زیاد، حمایت موردنیاز خود را دریافت خواهند کرد. علاوه بر این فرد در صورتی که به استرس دوران بارداری دچار شود، بهتر است که با شریک زندگی خود و یا هر فرد دیگری که به او اعتماد دارد صحبت کند و با این صحبت کردن است که ممکن است که فرد متوجه شود که نگرانی های مشابهی دارند و یا آن ها نیز نگرانی هایی دارند که فرد از آن ها اطلاعی ندارد. بنابراین، باید به طور کلی بیان کرد که صحبت کردن در مورد مسائل، می تواند منجر به این شود که هر دو فرد احساس بهتری را داشته باشند. هم چنین توصیه می شود که خانم های باردار با زنان باردار دیگر نیز که در همان مرحله بارداری می باشند، ملاقات کنند و احتمال این وجود دارد که آن ها نیز احساساتی شبیه به فرد داشته باشند.
  • خوب غذا خوردن: افراد در دوران بارداری باید در جریان باشند که خوب غذا خوردن می تواند برای مغز، بدن و هم چنین کودک آن ها بسیار مفید باشد. آن ها باید مطمئن باشند که به طور منظم از وعده های غذایی استفاده می کنند تا قند خونشان پائین نیاید چرا که در صورت پایین آمدن قند خون، می تواند در فرد ایجاد خستگی و تحریک پذیری را ایجاد کند. پس افراد باید در جریان باشند که در صورتی که احساس ناراحتی می کنند و یا اگر از بیماری رنج می برند، همواره خوب غذا خوردن آسان نمی باشد و حتی کوچک ترین تغییرات می تواند به فرد کمک کند تا احساس بهتری را داشته باشد. علاوه بر اهمیت غذا خوردن، باید هم چنین بیان کرد که کم آبی نیز به نوبه خود می تواند تمرکز و فکر فرد را دچار مشکل کند و بنابراین، افراد باید مطمئن شوند که شش تا هشت لیوان متوسط از آب و یا مایعات توصیه شده در طول روز مصرف کنند که از مهم ترین نوشیدنی های توصیه شده می توان به آب، شیر، آب میوه، نوشیدنی های گیاهی، قهوه و چای اشاره کرد. افراد باید هم چنین در این زمینه دقت کنند که بیش تر از 200 میلی گرم کافئین در طول روز مصرف نکنند.
  • بیش تر ورزش کردن: باید بیان کرد که ورزش می تواند هر زمانی از جمله زمانی که فرد باردار می باشد به سلامتی بدن وی کمک های مفیدی کند و علت آن به خاطر این می تواند باشد که بخشی از اندورفین در مغز فرد آزاد می شود.

کلام آخر

در این متن به بررسی استرس دوران بارداری و راههای مقابله با آن پرداخته شده است و در این زمینه تکنیک هایی ارائه شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید