مادر و کودک

کلاژن چه تاثیری در کاهش ریزش مژه ها و ابرو دارد

کلاژن یکی از مهم ترین مکمل های مورد استفاده افراد برای کمک به تقویت و جلوگیری از ریزش مژه ها و ابرو می باشد. در متن زیر اطلاعات بیش تری در این باره ارائه شده است.

کلاژن چه تاثیری در کاهش ریزش مژه ها و ابرو دارد

ماداروز عارضه ای است که باعث می شود افراد موهای مژه یا ابروهای خود را از دست بدهند و این عامل می تواند یک طرف صورت یا هر دو طرف را درگیر کند. این وضعیت ممکن است منجر به ریزش کامل یا جزئی موهای مژه یا ابرو شود. این بدان معناست که ممکن است تمام موهای مژه و ابروهای فرد از بین برود، یا ممکن است برخی از آن ها را از دست داد که می تواند منجر به نازک شدن موهای این محدوده از صورت فرد شود.

ماداروز هم چنین می تواند بدون زخم یا اسکار باشد. بدون زخم به این معنی است که ساختارهای داخلی مو باقی می مانند، بنابراین ریزش مو ممکن است برگشت پذیر باشد. جای زخم به معنای آسیب بیش تر است و ریزش مو در ابرو یا مژه ممکن است دائمی باشد.

شایع ترین علامت ماداروزیس ریزش موی ابرو و مژه است. فرد بسته به علت اصلی ریزش مو، ممکن است علائم دیگری مانند قرمزی یا خارش نیز داشته باشد.

بسیاری از عوامل می توانند باعث ماداروز شوند. هم مردان و هم زنان ممکن است به این عارضه مبتلا شوند، اما این عارضه در میان افراد مسن شایع تر است. ماداروزیس در بین افرادی که به بیماری هانسن مبتلا هستند که به جذام نیز معروف است شایع است. بیماری هانسن یک عفونت باکتریایی است که پوست، چشم، بینی و اعصاب را تحت تاثیر قرار می دهد.

بلفاریت التهابی است که پلک ها را درگیر می کند و می تواند مژه ها را نیز درگیر کند. علائم بلفاریت همچنین ممکن است شامل خشکی چشم، خارش و قرمزی پلک ها و پوسته اطراف پلک ها باشد. ممکن است افراد شاهد ریزش مژه ها نیز باشند.

ضربه به مژه ها و ابروها می تواند باعث ریزش آنها شود. ترومای فیزیکی ممکن است شامل جراحات و تصادفات باشد. سوختگی یا زخم در ناحیه چشم یا ابرو نیز می تواند باعث ریزش موها شود.

تریکوتیلومانیا یک وضعیت سلامت روان است. افراد مبتلا به این عارضه به عمد موها را کنده می کنند. نواحی متداول برای کنده شدن موها شامل مژه ها، ابروها و پوست سر است. عفونت های باکتریایی، قارچی یا ویروسی می توانند باعث ماداروز شوند. عفونت های ویروسی ممکن است شامل هرپس سیمپلکس و HIV باشد. عفونت های باکتریایی ممکن است شامل استافیلوکوک و سیفلیس باشد. عفونت های قارچی می تواند شامل کرم حلقوی باشد. اگر ریزش مو ناشی از عفونت باشد، ممکن است علائم دیگری مانند قرمزی، خارش، تورم یا درد داشته باشد.

برخی از درمان ‌های پزشکی مانند شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و لیزر درمانی می‌توانند باعث ریزش مژه‌ها یا ابروهای فرد شوند. این درمان ‌ها می ‌توانند با حمله به سلول‌ های در حال رشد سریع بر رشد مو تأثیر بگذارند.

برخی از داروها می توانند منجر به ریزش مژه یا ابرو شوند، از جمله: تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس)، رتینوئیدها، آندروژن ها، داروهای ضد تشنج و ضد انعقادها.

کمبود مواد مغذی می تواند مو را تحت تاثیر قرار دهد و باعث نازک شدن یا ریزش آن شود. به عنوان مثال، کمبود روی، آهن یا بیوتین می تواند باعث از بین رفتن مژه یا ابرو شود. برخی از شرایط ژنتیکی می توانند این خطر را تشدید کنند.

از طرفی دیگر، زمانی که سن افراد بالا می رود و یا میزان پروتئین و کلاژن موجود در بدن افراد کاهش پیدا می کند، منجر به ایجاد عوارضی در موهای افراد به ویژه در ابروها و مژه ها می شود و بدین ترتیب، که ممکن است مژه ها و ابروهای افراد شروع به ریزش کنند. پس افراد باید از مکمل های سرشار از کلاژن برای کمک به بهبود این اختلالات استفاده کنند.

از مهم ترین خواص استفاده از کلاژن این است که از نازک شدن تارهای موی ابرو و نیز مژه های فرد و فرآیند پیری زودرس در فرد جلوگیری می کند. کلاژن 70 درصد از لایه میانی پوست را تشکیل می دهد و لایه میانی پوست که حاوی ریشه هر تار موی فرد است. بنابراین، استفاده از مکمل کلاژینو، به خاصیت ارتجاعی و استحکام کردن ریشه موهای ابرو و مژه های فرد کمک می کند. بالا رفتن سن باعث می شود که بدن افراد در تولید کلاژن و بازسازی سلول های میانی پوست چندان توانایی نداشته باشد که این منجر به نازک شدن تار موهای آن ها در طول زمان می شود. بنابراین، در این گونه شرایط و برای جلوگیری از ابتلا به این عوارض، افراد می توانند با تأمین کلاژن مورد نیاز بدن خود، به حفظ و تقویت لایه میانی پوست خود کمک کرده و از نازک شدن تار موهای ابرو و مژه های خود جلوگیری کنند. یک مطالعه هشت هفته ای بر روی 69 زن بین سنین 35 تا 55 ساله نشان داده است که مصرف روزانه مکمل کلاژن توانسته است خاصیت ارتجاعی موها را به طور قابل توجهی در آن ها بهبود دهد و بدین ترتیب از ریزش و سفید شدن موهای ابروی آن ها و مژه ها جلوگیری کند. از آن جایی که مو از پوست فرد شروع به رشد می کند، بنابراین، پتانسیل کلاژن برای مقابله با اثرات پیری پوست در افراد، می تواند به طور مؤثری به رشد بهتر موها و کاهش نازک شدن آن ها کمک کند.

استفاده از کلاژن به عنوان یک منبع طبیعی سرشار از پروتئین، می تواند روند کاهش و ریزش ابروهای فرد و نیز مژه ها را به خصوص با بالا رفتن سن آن ها کاهش دهد. کلاژن به خاطر دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی، می تواند قادر به مبارزه با آسیب های سلولی و کمک کننده به روند کند شدن ریزش ابروها و مژه های فرد باشد. سفید شدن موها با افزایش سن، تا حدودی تحت تأثیر عوامل ژنتیکی است اگرچه که آسیب رادیکال های آزاد به سلول هایی که رنگ مو را تولید می کنند نیز می تواند نقش بسزایی در این زمینه داشته باشد.

با افزایش سن افراد، سلول هایی که رنگدانه ملانین را تولید می کنند و به موهای فرد رنگ می دهد، به طور طبیعی شروع به مردن می کنند. بنابراین رادیکال های آزاد ناشی از رژیم غذایی نامناسب، استرس و آلاینده های محیطی می توانند به سلول های تولید کننده ملانین نیز آسیب برسانند.

بدون وجود آنتی اکسیدان کافی برای مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد، ممکن است ابروهای فرد شروع به سفید شدن کند. از طرف دیگر کلاژن می تواند به جلوگیری از آسیب به سلول هایی که رنگ ابرو را تولید می کنند، کمک کند. در نتیجه، ممکن است از روند سفید شدن زود رس ابروهای فرد با افزایش سنو نیز ریزش مژه های آن ها جلوگیری کند.

افزایش میزان کلاژن موجود در بدن افراد را می توان با استفاده از مصرف غذاهای مغذی و مکمل های سرشار از پروتئین به دست آورد. بدین طریق افراد می توانند نقش بسیار مؤثری در تقویت ابروها و مژه های خود و نیز به جلوگیری از ریزش و سفید شدن آن ها با گذشت زمان کمک بسیار مؤثری کنند. در نتیجه، افراد می توانند کلاژن را به صورت قرص و یا پودر استفاده کنند. بیشتر مکمل های کلاژن هیدرولیز شده هستند به این معنی که به راحتی در بدن تجزیه و جذب بدن می شوند. لازم به ذکر است که پودر کلاژن فاقد طعم و بو است و می توان آن ها را به اسموتی ها، قهوه و سایر مایعات سرد و یا گرم اضافه کرد و سپس مصرف نمود. تحقیقات انجام شده نشان می دهند که استفاده از مکمل های کلاژن برای افراد فاقد هر گونه عوارض و اختلال بوده، با این حال، برخی از گزارش ها نشان می دهند که مکمل مورد نظر ممکن است باعث ایجاد مزه طولانی مدت، ناراحتی معده و یا سوزش سر دل شود.

بنابراین، با توجه به نتایج به دست آمده، کلاژن می تواند به طرق مختلفی باعث تقویت و بهبود سلامت ابروها و مژه های فرد شود. برای مثال، بدن فرد ممکن است که از اسیدهای آمینه موجود در کلاژن برای ساخت پروتئین مو و تقویت پوستی که ریشه موی فرد را در بر می گیرد، استفاده کند و از طرفی دیگر ممکن است از آسیب فولیکول مو و سفید شدن آن ها جلوگیری کند.

افراد می توانند با مصرف مواد غذایی زیر به افزایش میزان کلاژن موجود در بدن خود کمک کنند:

ویتامین C که در مواد غذایی از قبیل مرکبات، فلفل دلمه ای و توت فرنگی یافت می شود.

پرولین: که مقدار زیادی از آن در سفیده تخم مرغ، جوانه گندم، محصولات لبنی، کلم، مارچوبه و قارچ یافت می شود.

گلیسین: که مقدار زیادی از آن در پوست خوک، پوست مرغ و ژلاتین یافت می شود. هم چنین این عنصر در غذاهای حاوی پروتئین نیز یافت می شود.

مس که مقدار زیادی از آن در دانه های کنجد، پودر کاکائو، بادام هندی و عدس یافت می شود.

بنابراین، بدن افراد به مقدار زیادی پروتئین با کیفیت بالا نیاز دارد که حاوی آمینو اسیدهای مورد نیاز برای ساخت پروتئین های جدید می باشد. گوشت مرغ، غذاهای دریایی، لبنیات و حبوبات همگی منابع عالی اسید آمینه می باشند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید